Aragaz mixt, la care se poate seta temperatura in cuptor pana la 250 °C

9
Aragaz mixt la care se poate seta temperatura in cuptor
8.4
Aragaz mixt, la care se poate seta temperatura in cuptor pana la 250 °C
Aragaz mixt, la care se poate seta temperatura in cuptor pana la 250 °C
6 Functii de cuptor
Cronometru
Iluminare cuptor
Curatare cu aburi
Arzatoare cu eficienta ridicata
Clasa energetica A

Acest model de aragaz de la Beko este de tipul mixt (plita gaz si cuptor electric) la care temperatura din cuptor este reglata de un termostat mecanic, care face posibila setarea cu precizie a temperaturii in cuptor pana la 250 °C.

Functiile de cuptor ale aragazului

Beko a dotat acest aragaz cu 6 moduri de incalzire, cu ajutorul carora veti avea rezultate excelente la gatit.

incalzire-inferioara-superioaraIncalzire Inferioara + Superioara: Este functia de gatire traditionala, in care caldura este generata in partea superioara si inferioara. Caldura in cuptor este distribuita cu ajutorul convectiei naturale, din acest motiv cand se utilizeaza aceasta functie se poate folosi maximum un nivel.

incalzire-inferioara-2Incalzire Inferioara: Se genereaza caldura doar in partea de jos a cuptorului, astfel incat acest mod de incalzire este recomandat pentru rumenirea finala a preparatelor in partea inferioara.

incalzire-inferioara-superioaraventilatorIncalzire Inferioara + Superioara + Ventilator: Datorita ventilatorului caldura este distribuita uniform in intreg cuptorul.

grill-completGrill complet: Functioneaza elementul incalzitor Grill, fiind o functie de cuptor recomandata pentru prepararea bucatilor mari de carne.

grill-ventilatorGrill + Ventilator: Grill-ul si ventilatorul functioneaza in mod intermitent, ceea ce face ca efectul de grill sa fie mai redus, in comparatie cu functia Grill Complet.

incalzire rapidaIncalzire Rapida: Este o functie mai speciala, care are rolul de a incalzi cuptorul intr-un timp mai scurt decat o functie normala de cuptor. Aceasta functie nu este recomandata pentru gatit, pci doar pentru incalzirea cuptorului.

termostat mecanicTermostat mecanic
Temperatura in cuptor se poate regla cu precizie, cu ajutorul termostatului, care permite setarea unei temperaturi maxime de 250 °C.
Nivelul de temperatura din cuptor este afisata de „Lampa indicatoare” care este aprinsa cand cuptorul se incalzeste, iar cand temperatura in cuptor a ajuns la valoarea setata, se stinge „Lampa indicatoare”
Termostatul acestui aragaz este de tipul mecanic, ceea ce inseamna ca temperatura in cuptor poate varia cu + 15 °C fata de temperatura setata, de exemplu, daca setati pe buton temperatura de 200 °C este posibil ca in realitate in cuptor sa fie o temperatura in intervalul 185 °C – 215 °C, valoarea exacta se obtine doar in urma masuratorilor, deoarece chiar daca doua aragazuri sunt acelasi model, temperatura masurata va fi diferita intre cele doua cuptoare.

aragaz cu cronometruCronometru
Functionarea cuptorului electric poate fi comandata cu ajutorul cronometrului, acesta va intrerupe functionarea cuptorului cand expira timpul setat pe cronometru.
Functia de cronometru are influenta doar asupra cuptorului, nu si asupra celor patru arzatoare de pe plita.
Folosirea cuptorului este posibila doar daca se selecteaza si durata de functionare pe cronometru, in caz contrar modul de functionare al cuptorului nu va putea fi pornit.

protectie la supraincalzireProtectie la supraincalzire
Acesta este un sistem de siguranta care are rolul de a intrerupe alimentarea cuptorului cu energie electrica in cazul in care temperatura in interiorul sau depaseste valorile normale.
Alimentarea cu energie electrica este valabila pana cand temperatura in cuptor revine in limite normale, moment in care sistemul de protectie la supraincalzire comanda alimentarea cu energie electrica a cuptorului.

iluminare cuptorIluminare cuptor
Cuptorul acestui aragaz este dotat cu sistemul de iluminare interioara, care permite verificarea evolutiei procesului de gatire, fara a fi necesara deschiderea usii cuptorului.
Dupa cum se poate vedea si in imaginea alaturata, lumina generata de becul montat pe panoul posterior,
este destul de puternica, ceea ce asigura o iluminare a intregului cuptor.
De asemenea aceasta functie este foarte utila si cand se curata manual cuptorul, deoarece permite vizualizarea mai usoara a depunerilor de murdarie de pe peretii cuptorului.

accesoriile cuptoruluiAccesoriile aragazului
Aragazul mixt de la Beko este dotat cu urmatoarele accesorii:
Tava pentru copt: Se foloseste pentru prepararea diverselor produse de patiserie si pentru prepararea fripturilor. De asemenea poate fi folosita si ca tava colectoare, in cazul in care se decongeleaza alimentele.
Gratar de sarma: Se utilizeaza ca si suport pentru alimentele care se prepara la grill sau pentru formele de prajituri.
Sertar de depozitare: In partea inferioara a aragazului este amplasat un sertar in care se pot amplasa accesoriile aragazului.
Duze pentru GPL: Plita aragazului functioneaza cu ambele tipuri de gaz, si anume Gaz Natural si Gaz lichefiat ( de la butelie ), iar pentru a face schimbul intre ele trebuie doar schimbate duzele arzatoarelor cu cele corespunzatoare. Cand achizitionati aragazul, duzele montate in arzatoare sunt cele pentru Gaz Natural, iar daca doriti sa alimentati aragazul de la butelie trebuie sa le schimbati cu cele pentru acest tip de gaz, si pe care le gasiti in interiorul cuptorului, amplasate intr-o punga alaturi de instructiunile de montare.
Capac de sticla: In partea din spate a aragazului este amplasat un capac din sticla, care are rolul de a proteja peretele din spatele aragazului, de aburii produsi in cuptor, in timpul procesului de gatire.

curatarea cu aburiCuratare cu aburi
Curatarea cuptorului devine o joaca de copii datorita functiei de curatare cu aburi, care face ca puterea aburilor sa inmoaie toata murdaria de pe peretii cuptorului, dupa care utilizatorul trebuie doar sa stearga peretii cuptorului cu ajutorul unei lavete moale.
Pentru a activa functia de curatare cu aburi trebuie doar sa amplasati 400 ml de apa, intr-un vas metalic, in partea inferioara a cuptorului si sa lasati cuptorul sa functioneze un timp de 25 de minute, pe modul de incalzire „Incalzire Inferioara” la o temperatura de 200 °C.
Dupa expirarea timpului setat deschideti usa cuptorului, stergeti peretii cuptorului cu ajutorul unei lavete.
Dupa ce ati efectuat curatarea cuptorului este indicat sa demontati usa cuptorului si sa curatati panourile de sticla din usa, care la randul lor sunt demontabile.

protectie inclinareProtectie impotriva inclinarii
In partea din spate a aragazului este montata o contragreutate, care face ca aragazul sa reziste impotriva inclinarii cand pe usa cuptorului se amplaseaza o greutate maxima de 22.5 kg.
In majoritatea cazurilor aceasta greutate la care rezista aragazul fara sa se rastoarne este prea mica si din acest motiv impreuna cu aragazul este livrat si un sistem de protectie impotriva inclinari, i care trebuie fixat de peretele din spatele aragazului.
Montarea sistemului de protectie impotriva inclinarii este obligatorie.

plita aragazului

Plita aragazului
Plita aragazului are 4 arzatoare, care se pot alimenta cu doua tipuri de gaze, si anume Gaz Natural si Gaz Lichefiat (de la butelie).
Stanga Fata: Este un arzator de tipul „Rapid”, cu o putere maxima de 2900 W si pe care se recomanda a se amplasa vase cu diametrul de 22 – 24 cm.
Dreapta Fata: Este cel mai mic arzator de pe plita aragazului, care are o putere maxima de 1000 W. Pe acest arzator producatorul recomanda a se amplasa vase cu diametrul situat in intervalul 12 – 18 cm.
Stanga/Dreapta Spate: Cele doua arzatoare au aceleasi caracteristici tehnice, si anume sunt de tipul „normal”, care dezvolta o putere maxima de 2000 W.

Impreuna cu aragazul sunt livrate si duzele pentru allimentarea cu gaz lichefiat (de la butelie), iar pentru a schimba tipul de gaz cu care se alimenteaza aragazul trebuie doar schimbate duzele in concordanta cu imaginea de mai jos.

duze arzatoare plita

arzatoare eficienta ridicataArzatoare cu eficienta ridicata
Cele 4 arzatoare ale plitei sunt mai speciale, si anume au o eficienta ridicata.
In comparatie cu arzatoarele normale aceste arzatoare de tipul „Eficienta Ridicata” au un consum redus de energie, dar si un randament mai mare, lucru care se traduce prin scaderea timpului necesar procesului de gatire, dar si a consumului de energie. De exemplu, datorita arzatoarelor cu eficienta ridicata producatorul declara ca timpul de preparare se reduce cu 35% si consumul de energie scade cu 17%.

siguranta la arzatoareSiguranta la arzatoare
Toate cele patru arzatoare sunt dotate cu un sistem de siguranta, care intrerupe alimentarea cu gaz a arzatorului in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.
Principiul de functionare al sistemului de siguranta este relativ simplu, si anume flacara de la arzator incalzeste termocuplul care la randul lui mentine deschisa electrovalva care alimenteaza cu gaz arzatorul.

aprindere electricaAprindere electrica
Fiecare arzator este dotat pe langa sistemul de siguranta si cu un sistem de aprindere electrica, care are rolul de a aprinde flacara de la arzatoare prin simpla apasare a unui buton.
Pasii care trebuie parcursi pentru a aprinde un arzator sunt:
Mentineti apasat butonul care comanda aprinzatoarele;
Rotiti butonul inspre simbolul „Flacara Mare”;
Apasati butonul care comanda sistemul de aprindere electrica;
Dupa ce flacara s-a aprins rotiti butonul dinspre simbolul „Flacara Mare” pana la nivelul de caldura dorit.

Clasa energetica A
Cuptorul electric al acestui aragaz Beko se incadreaza in clasa energetica A, cu un consum declarat de 0.91 kWh / ciclu.

date tehnice aragazDate tehnice
Tip: Aragaz de sine stătător;
Plita: Pe gaz (natural sau lichefiat);
Arzatoare: Cu eficienta ridicata;
Cuptor: Electric cu 6 functii;
Culoare: Inox;
Capac: Sticla;
Tensiune de alimentare: 220 – 240 V;
Cablu de alimentare: 3 x 1.5 mm2;
Inaltime: 85 cm (reglabil);
Latime: 60 cm;
Adancime: 60 cm;
Clasa energetica: A;
Greutate: 51.7 Kg;
Termostat: Mecanic;
Aprindere plita: Electrica.

8.4 Total Score
Aragaz mixt, la care se poate seta temperatura

Design
8
Performante la coacere
8.5
Accesorii
8
Raport pret/calitate
9
Curatare si intretinere
8.5
Functii cuptor
8.5
PROS
  • 6 Functii de cuptor
  • Cronometru
  • Iluminare cuptor
  • Curatare cu aburi
  • Arzatoare cu eficienta ridicata
  • Clasa energetica A
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo