Aragaz ieftin de dimensiuni mici care poate fi alimentat si de la butelie

-1
aragaz ieftin de la acrtic
7.2
Aragaz ieftin de dimensiuni mici care poate fi alimentat si de la butelie
Aragaz ieftin de dimensiuni mici care poate fi alimentat si de la butelie
Aragaz ieftin
Siguranta la arzatoare
Duze pentru gaz de la butelie incluse
Usa demontabila

Daca sunteti in cautarea unui aragaz ieftin, de dimensiuni mici, care poate fi alimentat si de la butelie, va recomandam acest model de la Arctic, care are in acest moment un pret de 700 Lei.
Dimensiunile mici (50 cm latime x 50 cm adancime) fac acest aragaz sa fie o solutie foarte buna pentru bucatariile mici.
Din pacate pretul mic pe care il are acest aragaz, reflecta dotarile sale, si anume are doar „Siguranta la plita” nu si aprindere electrica, iar gratarul nu este de fonta, si capacul din spate este metalic, nu de sticla.

Acest aragaz se adreseaza persoanelor care nu doresc sa cheltuie multi bani pe un aragaz, iar caracteristicle sale nu sunt prea importante.

plita aragazuluiPlita aragazului
Acest aragaz ieftin de dimensiuni mici de la Arctic este dotat cu 4 arzatoare, cu o putere maxima de 7500 W.
Cele 4 arzatoare pot fi alimentate cu gaz natural sau cu gaz lichefiat de la butelie.
Stanga Spate : Acest arzator este de tipul „normal”, cu o putere maxima de 2000 W. Pe acest arzator, producatorul recomanda a se amplasa vase cu diametrul situat in intervalul 180 – 200 mm.
Stanga Fata: Arzator de tipul „auxiliar”, cu puterea de 1000 W. Din cauza dimensiunilor mai mici, pe acest arzator se pot amplasa vase care au dimetrul de minim 120 mm si maxim 160 mm.
Dreapta Fata: Acest arzator are cea mai mare putere, si anume 2500 W, fiind ideal pentru incalzirea rapida a apei. Si diametrul vaselor care pot fi amplasate pe acest arzator este mai mare, si anume Arctic recomanda a se utiliza vase cu diametrul minim de 200 mm si maxim 220 mm.
Dreapta Spate: Si acest arzator este de tipul „normal”, cu o putere de 2000 W. Diametrul recomandat de Arctic pentru acest arzator este de 180 – 200 mm.
Arzatoarele se controleaza prin intermediul celor 4 butoane amplasate pe panoul frontal al aragazului, iar pe fiecare buton este inscriptionata o flacara mare si una mica, acestea simbolizeaza nivelul de putere maxim si minim.
Cand aprindeti arzatoarele aragazului trebuie sa rotiti butonul spre simbolul flacara mare, dupa care folosind o bricheta sau un chibrit, aprindeti arzatorul. Dupa ce flacara s-a aprins si este stabila, puteti reduce nivelul de putere rotind butonul in sens invers.

siguranta plita aragazSiguranta la arzatoare
Aragazul este dotat cu sistemul de siguranta „Safety Plus”, care are rolul de a decupla alimentarea cu gaz, in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.
Acesta este un sistem de siguranta, pe care trebuie sa le aiba toate aragazele.
Din cauza acestui sistem aprinderea arzatoarelor este mai greoaie, si anume este necesara tinerea apasata a butonului pentru mai multe secunde, pana cand termocuplul se incalzeste si mentine deschisa electrovalva, astfel incat arzatorul sa fie alimentat cu gaz.

cuptorul aragazuluiCuptorul aragazului
Cuptorul acestui aragaz ieftin de la Arctic are un singur arzator amplasat in partea inferioara a cuptorului, cu o putere maxima de 2000 W. Si acest arzator poate fi alimentat cu gaz lichefiat de la butelie, singura conditie fiind inlocuirea duzei de la arzator cu cea furnizata de Arctic, impreuna cu aragazul.
Cuptorul aragazului se comanda prin intermediul butonului amplasat pe panoul frontal.
Pentru pornirea cuptorului trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

  1. Se deschide usa cuptorului.
  2. Apasati butonul de comanda al cuptorului si rotiti-l pana in dreptul simbolului „flacara mare”.
  3. Cu ajutorul unei brichete sau chibrit, aprindeti gazul apropiindu-le de orificiul de aprindere.
  4. Chiar daca arzatorul din cuptor s-a aprins, trebuie sa mentineti apasat butonul de comanda al cuptorului pentru un timp de 3-5 secunde.
  5. Dupa ce flacara arzatorului s-a aprins puteti sa reglati nivelul de putere dorit, cat timp butonul se afla pozitionat in dreptul simbolului „flacara mare”, in cuptor temperatura va fi maxima.

accesoriile aragazuluiAccesoriile cuptorului
Arctic a dotat acest model de aragaz cu 2 accesorii care va ajuta la procesul de preparare a alimentelor, si anume:
Tava de cuptor: Se foloseste pentru prepararea diferitelor produse de patiserie, fripturi mari sau preparate congelate.
Gratar de sarma: Are dubla utilizare, si anume se foloseste pentru amplasarea bucatilor de carne sau pentru amplasarea formelor de prajituri.

curatarea aragazuluiCuratarea aragazului
Pentru a prelungi durata de functionare a aragazului, va sfatuim sa il curatati dupa fiecare functionare, astfel incat eventualele depuneri nu se vor arde la urmatoare folosire.
Pentru curatarea aragazului nu sunt necesare solutii speciale de curatare, ci puteti sa folositi apa calda in care s-a dizolvat detergent de vase, aceasta solutie o aplicati cu ajutorul unei lavete moale, iar la finalul procesului de curatare stergeti produsul cu ajutorul unei carpe moale.

date tehniceDate tehnice
Tip: Aragaz de sine statator;
Plita: Gaz (4 arzatoare);
Cuptor: Gaz (1 arzator);
Alimentare: Gaz natural (retea) / Gaz lichefiat (butelie);
Culoare: Alb;
Capac: Metalic;
Greutate: 32 kg;
Inaltime: 85 cm;
Latime: 50 cm;
Adancime: 50 cm;
Accesorii: Tava / Gratar.

7.2 Total Score
Aragaz ieftin de dimensiuni mici

Design
7.5
Performante la coacere
6.5
Accesorii
6.5
Raport pret/calitate
9
Curatare si intretinere
7
Functii cuptor
6.5
PROS
  • Aragaz ieftin
  • Siguranta la arzatoare
  • Duze pentru gaz de la butelie incluse
  • Usa demontabila
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo