Plita cu inductie Arctic

0
plita cu inductie arctic imagine
8.9
Plita cu inductie Arctic
Plita cu inductie Arctic
Control tactil
Protecție copii
Cronometru
Indicator de căldură reziduală
Oprire automată
Afișaj digital

Dacă în trecut marca Arctic reprezenta doar frigidere acum putem observa că acest lucru s-a schimbat, astfel încât oferta de electrocasnice sub marca Arctic a devenit foarte variată conținând și un model de plită cu inducție.
Datorită faptului că marca Arctic este una de „buget” putem observa că pe plita cu inducție Arctic sunt implementate doar funcțiile de bază care pentru majoritatea persoanelor se dovedesc a fi de ajuns.

plita cu inductie arcticPlită cu inducție Arctic

În acest moment oferta de plite electrice Arctic conține două modele și anume un model de plită vitroceramica Arctic și acest model de plită cu inducție care are patru zone de gătire cu o putere totală de 7400 W, iar controlul aparatului se face prin intermediul senzorilor tactili amplasați sub panoul de comandă.
Pe lângă performanțele acceptabile ale acestui model de plită putem observa și sistemele de siguranță care fac ca siguranța întregii familiei să fie asigurată.

Caracteristicile celor patru zone de gătit cu inducție ale acestui model de plită cu inducție Arctic sunt:

Stânga Față: Este o zonă de gătit cu diametrul de 180 mm care dezvoltă o putere maximă de 2000 W.
Stânga Spate: Este o zonă cu diametrul de 145 mm și puterea maximă de 1600 W.
Dreapta Spate: Zonă de gătit cu diametrul de 180 mm și puterea de 2000 W.
Dreapta Față: Ultima zonă de gătit de pe această plită Arctic are diametrul de 145 mm și puterea de 1600 W.

Consumul de energie al plitei este destul de mic, valoarea declarată de producător pentru toată plita este de 176.9 Wh/kg, iar valorile defalcate pentru fiecare zonă de gătit sunt:
Stânga Față: 174.7 Wh/kg
Stânga Spate: 173.9 Wh/kg
Dreapta Spate: 172.9 Wh/kg
Dreapta Față: 186 Wh/kg

Este posibil ca la prima vedere aceste valori declarate pentru consumul de energie electrică al plitei cu inducție Arctic să nu fie înțelese, dar de fapt ele prezintă consumul de energie electrică pentru fiecare zonă de gătit calculat pe kg de apă încălzită de la 14.5°C până la temperatura de fierbere.
În testele din laboratoare consumul plitelor cu inducție este calculat prin amplasarea într-un vas a unei anumite cantități de apă aflate la temperatura de 14.5 °C și măsurarea cantității de energie consumată pentru a ridica temperatura acelei cantități de apă până la fierbere.

panoul de comanda al plitei arcticPanoul de comandă al plitei

Este de tipul tactil și permite controlul plitei prin simpla atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă. Sub aceste simboluri sunt amplasați senzori tactili care înregistrează atingerile utilizatorului.
În momentul în care comanda utilizatorului a fost efectuată, se va emite un semnal acustic.
După ce s-a pornit plita și s-a selectat zona de gătit trebuie setat nivelul de căldură. Acest pas se efectuează cu ajutorul simbolurilor „+ / -„ și anume, pentru a crește nivelul de căldură se atinge simbolul „+” până când pe afișajul digital apare valoarea dorită, iar pentru a reduce nivelul de căldură se apasă pe simbolul „-”.

Cu ajutorul panoului de comandă oprirea zonelor de gătit de la această plită cu inducție Arctic se poate face în 3 moduri:

  1. Se reduce nivelul de căldură până la valoarea 0.
  2. A doua metodă este prin atingerea lung a simbolului simbol oprire functionare plita , nivelul de căldură se va reduce în mod automat la valoarea 0.
  3. Folosind funcția cronometru care la expirarea timpului setat de utilizator decuplează și alimentarea zonei de gătit.

protectie copiiProtecție copii

Una dintre cele mai apreciate funcții ale plitei cu inducție este cea de „Protecție copii” care previne pornirea accidentală a aparatului de către copii.
Când această funcție de siguranță este activă pe afișajul plitei va apărea litera „L” în cazul în care se atinge simbolurile de comandă a plitei. De asemenea o altă funcție foarte utilă este cea de blocare a tastelor de comandă. Aceasta are rolul de a preveni modificarea accidentală a setărilor.

Dintre funcțiile acestei plite cu inducție de la Arctic mai amintim:

Limitarea timpului de funcționare: Are rolul de a opri alimentarea plitei dacă pentru o anumită perioadă de timp nu s-au efectuat modificări asupra setărilor.
Protecție împotriva supraîncălzirii: Așa cum îi zice și denumirea are rolul de a opri alimentarea plitei în cazul în care temperatura crește peste limita admisă. Uneori această funcție nu întrerupe total alimentarea cu energie electrică ci doar reduce nivelul de căldură până la un prag la care temperatura este în limitele admise.
Protecție împotriva scurgerilor de lichide: Datorită faptului că panoul de comandă a plitei este tactil este obligatoriu ca în cazul în care ajung lichide pe acesta să se întrerupă alimentarea cu energie electrică, iar pe afișajul digital va apărea litera „L”. Aceasta din urmă apare și în cazul în care vasul utilizat nu este compatibil cu plita cu inducție.
Indicator de căldură reziduală: Pe afișajul plitei apare litera H în cazul în care o zonă de gătit este fierbinte, putând fi folosită pentru a menține caldă mâncarea, iar când temperatura zonei scade litera „H” se transformă în „h”.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Putere maximă: 7200 W
• Tensiunea de alimentare: 220-240V / 380-415V
• Culoare: Negru
• Lățime: 58 cm
• Adâncime: 51 cm
• Înălțime: 5.2 cm
• Greutate: 9.8 kg

8.9 Total Score
Plita cu inductie Arctic

Design
8.5
Confort
9
Protecție și siguranță
9
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Control tactil
  • Protecție copii
  • Cronometru
  • Indicator de căldură reziduală
  • Oprire automată
  • Afișaj digital
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo