Cuptor electric cu convecție forțată

0
cuptor cu convectie fortata prezentare
8.5
Cuptor electric cu convecție forțată
Cuptor electric cu convecție forțată
Convecție forțată
Iluminare cuptor
Cronometru digital
Curățare cu aburi
Protecție copii
Clasa energetică A

Cuptoarele electrice cu convecție forțată reprezintă cea mai bună alegere, deoarece acest tip de cuptoare reușesc să aibă performanțe ridicate la gătire, grație modului în care este distribuită temperatura în întreg cuptorul.
Ce este convecția la un cuptor?
Cuvântul convecție este o enigmă pentru foarte multe persoane, iar pentru a ajuta aceste persoane prezentăm în continuare o definiție mai puțin tehnică a cuvântului „convecție”, și anume: „Convecția” la un cuptor se referă la modul de transmitere a căldurii în interiorul lui.
La cuptoare „Convecția” este de două tipuri:
Convecția Naturală: Reprezintă transmiterea căldurii în interiorul cuptorului de jos în sus, datorită mișcării pe verticală a aerului cald. La un cuptor electric se poate observa „Convecția naturală” când se activează funcții de gătire fără ventilator.
Convecția Forțată: În acest caz căldura nu se mai transmite în mod natural ( de jos în sus), ci curenții puternici produși de ventilator fac ca căldura să fie distribuită uniform, în toate părțile ale cuptorului. Convecția Forțată este prezentă la toate funcțiile de cuptor la care este activat și ventilatorul.

De ce să alegeți un cuptor cu convecție forțată?

Se reduce timpul de gătire: Convecția forțată reduce timpul de preparare datorită faptului că ventilatorul suflă căldura, produsă de elemenții încălzitori, direct spre preparat.
Distribuirea uniformă a căldurii: Pentru a avea rezultate excelente este obligatoriu ca toate suprafețele preparatului să fie supuse la aceeași temperatură, în caz contrar unele suprafețe se vor coace mai tare și altele mai puțin.
Consum redus de energie: Dacă comparăm aceeași funcție de cuptor, cu și fără ventilator, (Încălzire Sus + Jos vs Încălzire Sus + Jos + Ventilator) vom observa un avantaj major al funcției de gătire cu ventilator ( convecție foțată), și anume consumul de energie este mult mai mic decât la funcția fără ventilator.
Diferența de consum apare datorită faptului că funcția cu ventilator necesită o temperatură de lucru mai joasă cu 20 °C și un timp mai scurt de preparare.

cuptor cu convectie fortataRecomandare cuptor cu convectie forțată
Un cuptor cu preț accesibil și care are convecție forțată este acest model de la Arctic și care are foarte multe review-uri pozitive din partea persoanelor care l-au achiziționat, iar garanția de 5 ani vă oferă siguranța că defecțiunile apărute la cuptor în decursul celor 5 ani, vor fi reparate de către producător, făra costuri pentru dumneavoastră.
Cu ajutorul celor 7 funcții de cuptor vă ajută să preparați cele mai gustoase mâncaruri. Funcțiile de cuptor se selectează cu ajutorul butonului de comandă de pe panoul frontal și pentru a activa o funcție trebuie doar să învârtiți butonul până în dreptul funcției dorite.

grillGrill
Căldura în cuptor este generată de către elementul încălzitor grill, amplasat în partea superioară a cuptorului și care devine incandescent când este alimentat astfel încât căldura ajunge la preparat prin convecție și radiație.

static Încălzire Superioară + Inferioară
Este funcția la care se observă cel mai bine Convecția Naturală, și anume căldura circulă în cuptor in mod natural de jos în sus, chiar dacă funcționează și elementul încălzitor superior din cauză că elementul inferior are o putere mai mare face ca acesta să aibă influența majoră asupra circulației aerului în cuptor.

decongelareDecongelare
Această funcție nu se utilizează pentru prepararea alimentelor, ci doar pentru decongelarea lor. Chiar dacă poate părea surpinzător, dar când activați această funcție nu se alimentează vreun element încălzitor, ci doar ventilatorul amplasat pe panoul posterior al cuptorului.

grill mic si ventilatorGrill mic și ventilator
Se utilizează pentru frigerea porțiilor mai mici de carne, deoarece efectul de grill este destul de redus în comparație cu funcția Grill. Pentru rezultate optime vă recomandăm să întoarceți preparatele la jumătatea timpului de preparare.

incalzire inferioara si ventilatorÎncălzire Inferioară și ventilator
Functionează doar elementul încălzitor din partea de jos a cuptorului împreună cu ventilatorul care distribuie uniform căldura.

incalzire inferioara superioara si ventilatorÎncălzire Superioară + Inferioară și ventilator
Este cea mai bună funcție pe care o are acest cuptro de la Arctic, deoarece pe lăngă distribuirea uniformă a căldurii asigură și pozibilitatea gătirii simultan pe 2 niveluri fapt care reduce timpul total de preparare precum și consumul de energie electrică. În această funcție se observă cel mai bine convecția forțată.

incalzire superioara si ventilator Încălzire Superioară și ventilator
La ultima funcție din această listă căldura este produsă de către elementul încălzitor superior și este distribuită în cuptor de ventilatorul care funcționează încontinuu.

timer digitalCronometru digital
Funcționarea cuptorului se controlează cu ajutorul cronometrului digital care permite setarea timpului de funcționare, iar la expirarea acelui timp se emite un semnal acustic și se întrerupe procesul de gătire.
La prima conectare a cuptorului la rețeaua electrică trebuie setată ora curentă, în caz contrar cuptorul nu va putea fi folosit chiar dacă se setează modul de gătire și temperatura.
Ora curentă trebuie setată din nou după întreruperea alimentării cu energie electrică.

curatare cu aburiCurățare cu aburi
Acest model de cuptor cu convecție forțată beneficiază și de tehnologia curățării cu aburi, care permite curățarea pereților cu efort minim din partea utilizatorului.
Pentru a curăța cuptorul cu ajutorul aburilor trebuie doar să amplasați 500 ml de apă într-o tavă și să lasați cuptorul să funcționeze pentru 25 de minute la temperatura de 100 °C, în funcția Încălzire Inferioară și Ventilator.

datetehniceDate tehnice
Tip: Cuptor electric încorporabil;
Funcții de gătire: 7;
Putere maximă: 2400 W;
Tensiunea nominală: 220 – 240 V;
Cablu de alimentare: Da (3 x 1.5 mm2);
Clasa energetică: A;
Culoare: Inox;
Cronometru: Digital;
Volum util: 66 Litri;
Greutate: 28.4 kg;
Înălțime / Lățime / Adâncime: 59.5 cm / 59.4 cm / 56.7 cm.

8.5 Total Score
Cuptor electric cu convecție forțată

Performanțe la gătit
8.5
Aspect și design
9
Accesorii incluse
8
Eficiență energetică
8.5
Siguranță in exploatare
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Convecție forțată
  • Iluminare cuptor
  • Cronometru digital
  • Curățare cu aburi
  • Protecție copii
  • Clasa energetică A
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo