Aragaz cu aprindere electrica la plita si cuptor, iluminare interioara, timer si cutie de depozitare

1
aragaz arctic aprindere electrica si iluminare interioara
7.5
Aragaz cu aprindere electrica la plita si cuptor, iluminare interioara, timer si cutie de depozitare
Aragaz cu aprindere electrica la plita si cuptor, iluminare interioara, timer si cutie de depozitare
Aprindere electrica
Siguranta arzatoare
Timer
Element Grill
Iluminare interioara
Alimentare la butelie

Daca sunteti in cautarea unui aragaz full, cu foarte multe dotari (aprindere electrica plita / cuptor, timer, siguranta arzatoare, bec cuptor, Grill, Timer) si care sa aiba un raport pret/performante foarte bun, atunci va recomandam acest model de la producatorul roman de electrocasnice Arctic.

plita aragazuluiPlita aragazului
Arctic a dotat acest aragaz cu 4 arzatoare, care au impreuna o putere maxima de 7500 W.
Stanga Spate: Arzator normal, cu putere maxima de 2000 W. Arctic recomanda a se utiliza pe acest arzator vase cu diametru minim de 180 mm si maxim 200 mm.
Stanga Fata: Arzator auxiliar, cu puterea maxima de 1000 W. Diametrul vaselor care pot fi utilizate pe acest arzator trebuie sa aiba minim 120 mm si maxim 160 mm.
Dreapta Fata: Arzator rapid, cu puterea maxima de 2500 W. Pe cel mai mare arzator se pot amplasa vase cu diametrul minim de 200 mm si maxim 220 mm.
Dreapta Spate: Arzator normal, cu putere maxima de 2000 W. Diametrul minim al vaselor este de 180 mm si maxim 200 mm.

Cele patru arzatoare de pe plita aragazului se controleaza cu ajutorul butoanelor de pe panoul frontal, iar pe fiecare buton apar doua simboluri, si anume „Flacara Mare” si „Flacara Mica”, care reprezinta nivelul de putere maxim, respectiv nivelul de putere minim.

aprindere electrica a pliteiAprindere electrica
Arzatoarele pe gaz ale aragazului sunt aprinse cu ajutorul sistemului de aprindere electrica, eliminandu-se astfel necesitatea de a utiliza chibrituri pentru aprinderea arzatoarelor.
Sistemul de aprindere electrica este actionat prin intermediul unui buton, amplasat pe panoul frontal al aragazului.
Pentru aprinderea arzatoarelor cu ajutorul sistemului de aprindere electrica, trebuie parcursi urmatorii pasi:

 1. Apasati butonul arzatorului care doriti sa se aprinda.
 2. Rotiti butonul inspre simbolul „Flacara Mare”.
 3. Apasati butonul care actioneaza sistemul de aprindere electrica. Cand fucntioneaza acest sistem se aud un zgomot generat de bujia incorporata in interiorul arzatorului si se pot observa scantei de culoare albastra.
 4. Dupa ce flacara arzatorului s-a aprins, reduceti nivelul de putere pana la valoarea dorita.

Butonul care comanda functionarea arzatorului trebuie mentinut apasat pentru o durata de 3-5 secunde, pentru a se activa sistemul de siguranta a arzatoarelor.
Din motive de siguranta, daca arzatorul nu se aprinde in decurs de 15 secunde trebuie sa asteptati cel putin 1 minut pana sa reincercati pornirea arzatorului, acest lucru este necesar pentru evitarea acumularilor de gaze.

siguranta la arzatoareSiguranta la arzatoare
Arctic a dotat acest aragaz cu un sistem de siguranta denumit „Safety Plus”, care are rolul de a opri alimentarea cu gaz a arzatorului, in cazul in care flacara acelui arzator se stinge in mod accidental.
Cu ajutorul acestui sistem se evita acumularile de gaze, care pot sa apara in cazul in care sunt scurgeri de gaze.
Din cauza acestui sistem este necesara mentinerea butonului de comanda apasat pentru un timp de 3-5 secunde. De fapt acest timp e necesar pentru ca termocuplul sa se incalzeasca si sa mentina deschisa electrovalva, care alimenteaza arzatorul cu gaz.

timerFunctie de Alarma
Un alt buton prezent pa panoul frontal al aragazului este cel al „ceasului de alarma”, care are rolul de a emite un semnal acustic cand expira timpul setat de utilizator.
Durata maxima care poate fi setata pe ceas este de 120 de minute. Pentru a seta ceasul de alarma trebuie doar sa invartiti butonul de reglare pana in dreptul timpului dorit. Pe butonul care comanda ceasul sunt imprimante valorile minutelor: 15, 20 , 30 , 60 , 90 si 120 de minute.
Functia de alarma nu are si influenta asupra functionarii aragazului, ci doar emite acel semnal acustic cand expira timpul.

duze functionare gaz butelieFunctioneaza cu gaz natural / lichefiat
Multa lume care achizitioneaza acest aragaz doreste sa il alimente cu gaz lichefiat ( de al butelie) si se intreaba daca „Aragazul functioneaza si la butelie”, iar raspunsul este DA.
Acest aragaz de la Arctic functioneaza cu ambele tipuri de gaze disponibile in Romania, si anume gaz natural ( de la retea) si gaz lichefiat ( de la butelie). Singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca aragazul este ca la arzatoare sa fie montate duzele corespunzatoare.
Din fabricatie aragazul este echipat cu duze pentru functionarea cu gaz natural, iar duzele pentru gaz lichefiat (de la butelie) sunt furnizate ca si accesorii, si pe care le gasiti in interiroul cuptorului intr-o punga.
Din motive de siguranta, va recomandam ca trecerea de la duzele pentru gaz natural la cele pentru gaz lichefiat sa se efectueze de catre o persoana autorizata.

cuptorul aragazuluiCuptorul aragazului
Cuptorul acestui aragaz Arctic este alimentat cu gaz si contine 2 arzatoare cu putere totala de 4000 W.
Grill: Elementul incalzitor Grill este amplasat in parte superioara a cuptorului si are o putere maxima de 2000 W.
Inferior: Elementul incalzitor inferior este amplasat in partea de jos a cuptorului si are o putere maxima de 2000 W.
Selectorul de functii este amplasat pe panoul frontal al aragazului, si cu ajutorul acestuia puteti sa setati unul dintre cele doua moduri de incalzire.

Cum se porneste cuptorul cu gaz al aragazului ?

Pentru pornirea arzatoarelor din cuptor nu trebuie sa folositi chibrituri, ci pur si simplu apasati butonul de aprindere electrica, si acesta va genera scanteia care sa aprinda flacara.
Pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a aprinde cuptorul sunt:

 1. Deschideti usa cuptorului, acest pas este foarte important, chiar daca aragazul este dotat cu sistemul de aprindere electrica.
 2. Apasati selectorul de functii si rotiti-l in dreptul modului de incalzire dorit ( mentineti apasat butonul).
 3. Apasati butonul care comanda sistemul de aprindere electrica, acesta va genera scanteia care aprinde flacara.
 4. Dupa ce flacara arzatorului s-a aprins, mentineti apasat butonul selectorului de functii pentru o perioada de 3-5 secunde.

Modul de aprindere prezentat mai sus este valabil pentru ambele functii de cuptor.

Cand utilizati functia de cuptor GRILL este obligatoriu instalarea scutului termic furnizat impreuna cu aragazul, in caz contrar butoanele si panoul de comanda devin foarte fierbinti si se pot deteriora.
De asemenea usa cuptorului trebuie mentinuta deschisa, cand se utilizeaza functia GRILL.

cuptor iluminatCuptor iluminat
Aragazul Arctic este dotat cu un sistem de iluminare al cuptorului, permitand vizualizarea evolutiei procesului de gatire, fara a deschide usa cuptorului, fapt care reduce consumul de energie.
Activarea sistemului de iluminare a cuptorului se face prin simpla apasare a butonului amplasat pe panoul de comanda, in partea stanga jos.
Becul din cuptor este protejat de un capac de sticla special, care este rezistent la temperaturi ridicate.

accesoriile aragazuluiAccesoriile aragazului Arctic
Tava pentru cuptor: Este o tava folosita pentru prepararea diverselor alimente (prajituri, carne, produse de patiserie etc.).
Grilaj metalic: Se foloseste pentru amplasarea pe el a fripturilor sau a alimentelor care sunt preparate in diferite forme.
Scut termic: Se amplaseaza sub panoul frontal pentru a proteja butoanele aragazului de caldura produsa in timpul functionarii elementului Grill.

curatarea aragazuluiCuratarea aragazului
Pentru curatarea aragazului nu este necesara utilizarea solutiilor speciale, ci se poate folosi o solutie formata de apa calda si detergent de vase.
Pentru a mentine aragazul functional pentru o perioada cat mai lunga, va recomandam sa curatati aragazul dupa fiecare.
Usa cuptorului este demontabila, ceea ce face ca procesul de curatare a ei sa fie usor de facut, mai ales ca si panourile de sticla sunt demontabile.

date tehnice aragaz arcticDate tehnice
Tip: Aragaz de sine statator;
Alimentare Plita: Gaz natural / lichefiat;
Alimentare Cuptor: Gaz natural / lichefiat;
Aprindere electrica;
Siguranta plita;
Tensiune nominala: 220 – 240 V;
Cablu de alimentare: 3 x 0.75 mm2;
Culoare: Alb;
Greutate: 32 kg;
Capac: Metal;
Inaltime: 85 cm;
Latime: 50 cm;
Adancime: 50 cmm.

7.5 Total Score
Aragaz cu aprindere electrica la plita si cuptor

Design
7.5
Performante la coacere
7
Accesorii
7
Raport pret/calitate
9
Curatare si intretinere
7
Functii cuptor
7.5
PROS
 • Aprindere electrica
 • Siguranta arzatoare
 • Timer
 • Element Grill
 • Iluminare interioara
 • Alimentare la butelie
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo