Plită pe gaz dotată cu o generație nouă de arzătoare

0
Plită pe gaz dotată cu o generație nouă de arzătoare imagine
9.2
Plită pe gaz dotată cu o generație nouă de arzătoare
Plită pe gaz dotată cu o generație nouă de arzătoare
Aprindere electrică
Aspect premium
Siguranță arzătoare
Inox antiamprentă
Grătare de fontă
Eficiență ridicată

Plita pe gaz încă este o alegere făcută de multe persoane datorită avantajelor pe care le prezintă o astfel de plită, în comparație cu plitele electrice.
Unele dintre cele mai bune plite pe gaz sunt construite de producătorul german AEG care încorporează în produsele sale ultimele soluții tehnice, având în același timp și un design modern astfel încât combinația dintre cele două lucruri face ca plitele pe gaz de la AEG să fie alegerea perfectă pentru multă lume.

Plită pe gaz dotată cu o generație nouă de arzătoare

Plită pe gaz dotată cu o generație nouă de arzătoareProducătorul german AEG a dezvoltat un nou tip de arzător care asigură o reducere a consumului de gaz și a timpului necesar preparării mâncărurilor preferate.
O astfel de plită pe gaz cu arzătoare din noua generație este acest model cu 4 arzătoare și suprafața din inox.
Conform măsurătorilor efectuate de AEG timpul de preparare la noile arzătoare pe gaz se reduce cu 20%.
De exemplu în imaginea alăturată se poate observa că apa din vasul amplasat pe arzătorul de noua generație fierbe, pe când apa din vasul amplasat pe arzătorul obișnuit încă nu a ajuns la punctul de fierbere.

arzatoarele plitei pe gazArzătoarele plitei pe gaz

Această plită pe gaz de la AEG este dotată cu 4 arzătoare distribuite în următorul mod:
Stânga Față: Cel mai mare arzător de pe plită are o putere de 4 kW și este de tipul „Coroană Multiplă”. Pe acest arzător se recomandă amplasarea vaselor cu diametrul de 180 mm-260 mm.
Stânga/Dreapta Spate: Cele două arzătoare sunt de același tip, și anume „Semi-Rapid” care dezvoltă o putere maximă de 1.85 kW și pe care se poate amplasa un vas cu diametrul de 120 mm-240 mm.
Dreapta Față: Ultimul arzător montat pe această plită pe gaz AEG este cel mai mic și este de tipul „Auxiliar” dezvoltând o putere de doar 1 kW, iar diametrul vaselor care se pot amplasa pe arzător trebuie să aibă un diametru de 80 mm-220 mm.

butoanele plitei pe gazComanda plitei

Toate cele 4 arzătoare se comandă cu ajutorul butoanelor amplasate în partea din față a plitei, care permit setarea nivelului de căldură între 1 și 9.
Nivelul 1: Reprezintă nivelul cel mai mic de căldură pe care îl poate dezvolta arzătorul când alimentarea cu gaz a arzătorului este la minim. De exemplu când arzătorul de tipul „Coroană Multiplă” este setat pe nivelul 1 atunci acesta va dezvolta o putere de doar 1.4 kW.
Nivelul 9: Reprezintă nivelul cel mai mare de căldură și este folosit în cazurile în care este necesară dezvoltarea unei cantități mari de căldură. De exemplu, dacă fierbeți apa sau prăjiți cartofi atunci cele mai rapide rezultate le veți obține selectând nivelul acesta de căldură.

Nivelurile intermediare de căldură sunt foarte ușor de selectat prin simpla rotire a butonului de comandă până în dreptul nivelului dorit.

aprinderea arzatoarelorAprinderea arzătoarelor

Această plită pe gaz AEG este dotată cu un sistem de aprindere electrică ce face ca arzătorul să se aprindă prin simpla învârtire și apăsare a butonului de comandă.
Datorită acestui sistem de aprindere electrică nu mai este necesară utilizarea chibriturilor pentru a aprinde arzătoarele.
Pașii care trebuie urmați pentru aprinderea arzătoarelor plitei sunt:

  1. Apăsați și rotiți butonul până în dreptul simbolului 
  2. Mențineți apăsat butonul pentru o perioadă de câteva secunde pentru a se încălzi termocuplul care comandă sistemul de siguranță a plitei.
  3. După ce flacăra este stabilă puteți să rotiți butonul în dreptul nivelului de căldură dorit.

Componenta vizibilă a sistemului de aprindere electrică este bujia amplasată în fiecare arzător, iar pentru a menține funcțional sistemul pentru o perioadă cât mai lungă de timp este indicată menținerea curată a bujiei.

Sistemul de aprindere electrică este posibil să intre în funcțiune când se cuplează alimentarea cu energie electrică a plitei, acest lucru este perfect normal și nu trebuie să vă faceți griji.

sistem de sigurantaSistem de siguranță a plitei

AEG a implementat pe acest model de plită pe gaz un sistem de siguranță care decuplează alimentarea cu gaz a arzătorului în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental.
Componenta centrală a sistemului de siguranță este termocuplul montat în fiecare arzător care are rolul de a menține deschisă electrovalva de alimentare a arzătorului atâta timp cât flacăra este aprinsă.
Termocuplul necesită câteva secunde pentru a atinge temperatura la care este capabil să mențină deschisă electrovalva de alimentare cu gaz, iar din acest motiv este obligatorie menținerea butonului de comandă apăsat de fiecare dată când se realizează aprinderea arzătoarelor.

gratar din fontaGrătar de fontă

AEG a dotat acest model de plită pe gaz cu două grătare de fontă care asigură o stabilitate ridicată a vaselor.
Pe lângă stabilitatea ridicată a vaselor cele două grătare de fontă oferă plitei și un aspect de plită pe gaz premium.
Din păcate grătarul din fontă nu poate fi curățat în mașina de spălat vase, ci doar manual.

duze de gazAlimentare cu Gaz Natural/Gaz Lichefiat

Plita pe gaz AEG poate fi alimentată cu ambele tipuri de gaze disponibile în România cu condiția să fie montate injectoarele corespunzătoare:
Gaz Natural: Din fabricație plita este dotată cu injectoare pentru Gaz Natural ceea ce înseamnă că dacă alimentați plita de la rețeaua de gaz atunci trebuie doar să conectați plita fără a mai fi necesară schimbarea injectoarelor.
Gaz Lichefiat: Dacă doriți să alimentați plita cu gaz lichefiat (de la butelie) atunci trebuie să schimbați și injectoarele.
Injectoarele pentru gaz lichefiat sunt oferite ca și accesoriu și pentru înlocuirea lor este nevoie de o cheie tubulară de 7.

consumul de energie electricaEficiența energetică

Cele 4 arzătoare de generație nouă asigură un consum redus de energie având un index al eficienței energetice de 59.6%, iar valorile declarate de AEG pentru fiecare arzător sunt de:

Stânga Spate: Eficiență de 62.8%
Dreapta Spate: Eficiență de 60.8%
Stânga Față: Eficiență de 55.3%

Legislația actuală nu obligă declararea eficienței energetice pentru arzătorul auxiliar și din acest motiv nu avem date despre acest arzător. Valorile prezentate mai sus au fost măsurate în condiții de laborator.
Un lucru interesant care poate fi observat la arzătoarele acestei plite pe gaz de la AEG este că chiar dacă două arzătoare (Stânga Spate – Dreapta Spate) au aceleași caracteristici tehnice, au o eficiență energetică diferită, acest lucru datorându-se poziției de amplasare pe plită, și anume arzătorul poziționat în partea din spate este mai eficient energetic decât cel din față.

instalarea pliteiInstalarea plitei pe gaz AEG

Din motive de siguranță vă recomandăm să apelați la o persoană autorizată pentru instalarea plitei.
Datorită modului de funcționare a plitei pe gaz este recomandată păstrarea unor distanțe minime pentru a permite o aerisire corespunzătoare.
Pentru a avea o idee generală despre ce presupune instalarea unei plite pe gaz, vă prezentăm mai jos un filmuleț realizat chiar de către producătorul german AEG.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Arzătoare: 4
• Alimentare: Gaz Natural/Gaz Lichefiat
• Niveluri de căldură: 9
• Culoare: Inox
• Tensiune de alimentare: 220–240V
• Cablu de alimentare: 110 cm
• Lățime: 60 cm
• Adâncime: 51 cm
• Aprindere electrică: Da
• Siguranță arzătoare: Da
• Greutate: 10.9 kg

9.2 Total Score
Plită pe gaz dotată cu o generație nouă de arzătoare

Design
9.5
Performanțe
9.5
Siguranță
9
Confort
9
Întreținere și curățare
9
Raport preț/calitate
9
PROS
  • Aprindere electrică
  • Aspect premium
  • Siguranță arzătoare
  • Inox antiamprentă
  • Grătare de fontă
  • Eficiență ridicată
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo