Cuptor foarte bun

0
prezentare cuptor foarte bun
9.5
Cuptor foarte bun
Cuptor foarte bun
Senzor de mâncare
Autocurățare catalitică
Control electronic
Clasa energetică A+
Protecție copii
Ghidaje telescopice

Un cuptor foarte bun este acest model de la AEG care are un raport preț/performanțe foarte bun, iar consumul de energie electrică este destul de mic, fapt care face ca acest cuptor de la AEG să se încadreze în clasa energetică A+.

Motive pentru care considerăm acest model de cuptor foarte bun

cuptor foarte bun cu 10 functii10 Funcții de cuptor
Cele 10 funcții de cuptor, vă ajută să creați condițiile ideale de coacere pentru fiecare tip de preparat.
Cuptorul este dotat și cu o funcție de gătire cu aburi, care permite adăugarea aburului la începutul procesului de gătire, astfel încât preparatele vor avea o crustă crocantă.
Selectarea funcției de cuptor se face prin simpla învârtire a butonului de funcții în sensul acelor de ceas.
Pe butonul de funcții se pot observa simbolurile corespunzătoare fiecărui mod de gătire, și anume:

incalzire rapida●Încălzire Rapidă: Această funcție de cuptor nu este concepută pentru prepararea alimentelor, ci pentru a grăbi procesul de preîncălzire, reducându-se astfel timpul total de preparare a alimentelor. Majoritatea rețetelor necesită preîncălzirea cuptorului, proces care în funcțiile normale de gătire durează destul de mult și din acest motiv producătorul germal AEG a implementat pe acest cuptor foarte bun, o funcție specială, care cuplează simultan mai mulți elemenți încălzitori, generând astfel o caldură foarte mare într-un timp relativ scurt.
Când temperatura în cuptor a ajuns la valoarea setată de utilizator, se va emite un semnal acustic, care anunță utilizatorul că poate comuta butonul de funcții pe poziția dorită.

aer caldAer Cald: În această funcție de gătire este alimentat doar elementul încălzitor circular amplasat în partea din spate a cuptorului, iar întreaga căldură produsă de acesta este distribuită uniform în cuptor de ventilatorul amplasat în interiorul elementului încălzitor. Este modul de gătire ideal pentru coacerea simultană pe mai multe niveluri. AEG declară că se pot coace simultan pe maximum 3 niveluri.

aer cald plusAer Cald Plus: Aceeasi poziției a butonului de funcții conține de fapt doua funcții de cuptor, și anume „Aer Cald” și „Aer Cald Plus”.
Pentru a a activa a doua funcție (Aer Cald Plus) este necesară apăsarea și a butonului „Abur”, amplasat pe panoul frontal în partea dreaptă. Această funcție este de fapt funcția cu aburi care permite adăugarea aburului la începutul procesului de gătire.

pizzaPizza: Datorită faptului că pizza este foarte populară, face ca toți producătorii să dezvolte o funcție specială, capabilă să producă condițiile speciale cerute de pizza, și anume aceasta necesită o rumenire intensivă și o bază crocantă. Când preparați pizza vă recomandăm să preîncălziți cuptorul la 200 – 230 °C, după care amplasați tava cu pizza pe nivelul 2 și să lăsați cuptorul să funcționeze în această funcție și temperatură, pentru o perioadă de 20 – 25 minute.

aer cald umedAer Cald Umed: Este o funcție mai specială care a fost concepută de către AEG pentru a reduce consumul de energie electrică, de exemplu, când utilizați funcția „Aer Cald Umed” puteți observa că becul din cuptor se stinge după aproximativ 30 de secunde dupa începerea procesului de gătire, acest lucru este perfect normal și nu trebuie să vă faceți griji dacă observați că becul din cuptor nu funcționează când este activată această funcție.

grillGrill: În acestă funcție de cuptor întreaga căldură este generată de către elementul încălzitor Grill, amplasat în partea superioară a cuptorului și care devine incandescent în timpul procesului de gătire, fapt care face ca preparatul să fie gătit de către căldura generată de elementul Grill și care ajunge la preparat sub formă de radiație si convecție.
Funcția Grill se folosește pentru prepararea alimentelor plate de dimensiuni mai mici.

gatire intensivaGătire Intensivă: Este funcția de gătire concepută special pentru prepararea bucăților mari de carne . Când utilizați funcția „Gătire Intensivă” împreună cu grătarul de sârmă, vă recomandăm să amplasați în partea inferioară a cuptorului o tavă de colectare a grăsimii care se scurge din alimente.

incalzire sus si josÎncălzire Sus + Jos: Căldura este generată în partea superioară și inferioară a cuptorului, fapt care face ca această funcție să fie recomandată pentru prepararea diverselor tipuri de prăjituri. Datorită faptului că nu funcționează și ventilatorul această funcție se poate utiliza pentru gătirea pe un singur nivel.

incalzire josÎncălzire Jos: Datorită faptului că întreaga căldură este generată în partea inferioară a cuptorului, face ca funcția să fie recomandată pentru prepararea prăjiturilor care necesită o coajă crocantă, dar și pentru conservarea alimentelor.

decongelareDecongelare: Ultima funcție de gătire a acestui cuptor foarte bun are rolul de a accelera procesul de decongelare a alimentelor, prin faptul că ventilatorul mișcă foarte puternic aerul din interiorul cuptorului. Timpul de decongelare depinde foarte mult de greutatea preparatului.

control electronic al temperaturiiControl electronic al temperaturii
Pentru rezultate excelente la gătire este necesară reglarea cât mai precisă a temperaturii, iar acest lucru se obține cel mai ușor cu ajutorul controlului electronic al temperaturii, deoarece acesta permite setarea individuală a temperaturii în fiecare funcție de gătire, prin adăugarea unor factori de corecție, lucru care este imposibil în cazul controlului mecanic al temperaturii.
Acest cuptor foarte bun de la AEG permite setarea unei temperaturi medii în intervalul 30 °C – 300°C, cu o abatere de +5 °C față de aceasta.

seznor de mancareSenzor de mâncare
Are rolul de a măsura temperatura din interiorul preparatelor, permițând astfel gătirea acestora exact cum se dorește ( În Sânge, Mediu, Bine Făcut).
Când se utilizează senzorul de mâncare trebuie să setați două temperaturi, și anume temperatura din cuptor (minimum 120°C) și temperatura din interiorul alimentelor.
Când temperatura din alimente ajunge la valoarea setată de utilizator, se va întrerupe procesul de gătire emițându-se un semnal acustic.
Un aspect foarte important și de care trebuie să țineți cont este acela că senzorul de mâncare nu se folosește pentru alimente sub formă lichidă.

gatire uniformaGătire uniformă
AEG a dezvoltat pe acest cuptor foarte bun un ventilator cu o putere mărită, care asigură circulația uniformă a aerului cald în întreg cuptorul, fapt care face ca preparatul să fie supus la aceeași temperatură în toate părțile, ceea ce duce la o coacere uniformă. În imaginea din partea stângă se poate observa cum arată un preparat gâtit în acest cuptor, foarte bun, ( partea dreaptâ) și cum arată același preparat gătit într-un cuptor obișnuit.

control electronic al cuptoruluiControl electronic al cuptorului
Acest cuptor AEG este dotat cu un ceas digital, care permite și controlul funcționării cuptorului.
Cele 5 funcții ale ceasului sunt:
Ora Curentă: Afișează ora curentă, reglată de utilizator, la conectarea cuptorului la rețeaua electrică. Înainte de a putea folosi cuptorul este obligatorie reglarea orei curente, în caz contrar cuptorul nu va funcționa chiar dacă s-a setat modul de gătire și temperatura.
Durata: Permite reglarea timpului de funcționare a cuptorului, iar la expirarea lui se oprește gătirea și se emite un semnal acustic.
Sfârșit: Are rolul de a seta timpul la care să se termine procesul de gătire.
Temporizare: Este o combinație a funcțiilor „Durata” și „Sfârșit”.
Cronometru: Această funcție a ceasului permite generarea unei numărători inverse, fără însă a întrerupe procesul de gătire, când numărătoarea a ajuns la cifra „0”.

autocuratare cataliticaAutocurățare catalitică
Acest cuptor foarte bun de la AEG este dotat cu autocurățare catalitică, fapt care reduce la minim intervenția utilizatorului pentru curățarea interiorului cuptorului.
Patru pereți (Stânga, Dreapta, Sus, Spate)sunt dotați cu panouri catalitice, care se curăță singure automat. Procesul de autocurățare începe când temperatura în interiorul cuptorului este de cel puțin 200 °C și are eficiență maximă, când temperatura este și ea maximă.
Ultima funcție de pe butonul de funcții este tocmai „Autocurățarea catalitică”, care când este activată setează în mod automat durata și temperatura fără ca utilizatorul să poată modifica acești parametri.
La terminarea procesului de curățare se va emite un semnal acustic, iar după ce cuptorul s-a răcit trebuie doar să curățați cu o lavetă moale partea inferioară a cuptorului.

accesoriile cuptorului foarte bunAccesoriile cuptorului
Grătar de sârmă: Se utilizează pentru amplasarea pe el a bucăților de carne, care se prepară la Grill sau a diverselor forme de prăjituri.
Tavă de gătit: Este de fapt o tavă obișnuită, care se utilizează pentru prepararea prăjiturilor sau a fursecurilor.
Tavă adâncă: Așa cum îi zice și denumirea se caracterizează prin faptul că este destul de adâncă, fapt care o face foarte utilă pentru frigerea sau coacerea alimentelor. Mai poate fi folosită și ca tavă colectoare pentru grăsimea care se scurge din carnea preparată la Grill.
Senzor de mâncare: Are rolul de a măsura temperatura din interiorul preparatelor.
Ghidaje telescopice: Se utilizează pentru manipularea mult mai ușoară a accesoriilor, permițând scoaterea tăvilor din cuptor fără riscuri. Ghidajele telescopice reduc considerabil riscul de răsturnare a tăvilor sau a grătarului de sârmă.

siguranta in utilizareSiguranță în utilizare
Un cuptor foarte bun nu trebuie doar să coacă bine, ci trebuie să fie sigur și în utilizare, iar acest model de cuptor de la AEG are mai multe sisteme de siguranță:
Protecție copii: Are rolul de a bloca accesul copiilor la panoul de comandă, astfel încât aceștia nu vor putea porni în mod accidental cuptorul.
Indicator de căldură reziduală: Cât timp temperatura în cuptor este mai mare de 40 °C, pe afișajul cuptorului este activat indicatorul de căldură reziduală care avertizează utilizatorul că cuptorul este încă cald, chiar dacă procesul de gătire s-a terminat mai demult. Când temperatura în cuptor crește atunci pe afișajul indicatorului de căldură reziduală cresc numărul de bare, iar când temperatura scade scad la rândul lor și numărul de bare.
Ventilator de răcire: Deasupra ușii cuptorului, sub panoul frontal, se poate observa o mică deschizătură prin care ventilatorul de răcire elimină căldură acumulată, în jurul modulelor electronice. De asemenea ventilatorul de răcire contribuie și la răcirea ușii cuptorului, fapt care face ca aceasta să rămână rece chiar dacă temperatura în cuptor este mare.
Protecție la supraîncălzire: Cuptorul este dotat cu un senzor care decuplează alimentarea cu energie electrică, în cazul în care temperatura în cuptor crește peste valoarea maximă admisă.
Oprire automată: Din motive de siguranță durata maximă care poate funcționa cuptorul este de 12.5 ore, iar dacă temperatura în cuptor depășește 250 °C, atunci durata maximă de funcționare a cuptorului este de 1.5 ore.

clasa energetica a+Clasa energetică
Chiar dacă acest model de cuptor electric foarte bun are un volum net destul de mare( 71 Litri), consumul de energie electrică este mic, fapt pentru care se încadrează în clasa energetică A+.
Valorile declarate de AEG sunt:
1.09 kWh / ciclu: În funcția de încălzire tradițională.
0.69 kWh / ciclu: În funcția de încălzire cu ventilator.
Consumul energetic al cuptorului poate fi redus de către utilizator prin reducerea la minim a numărului de deschideri a ușii cuptorului.

bec cuptorBec cuptor
În partea superioară a cuptorului este amplasat un bec de halogen, protejat de un capac de sticlă.
Becul de halogen este unul mai special, și anume este conceput să reziste la temperatură de300 °C.
O funcție foarte utilă pe care o are acest cuptor foarte bun este aceea de aprindere a becului la deschiderea ușii, fapt care ușurează foarte mult procesul de curățare.

date tehnice cuptor aegDate tehnice
Tip: Cuptor electric încorporabil;
Funcții de cuptor: 10;
Putere maximă: 3500 W;
Tensiunea nominală: 230 V;
Cablu de alimentare: DA (1.5 m);
Culoare: Negru;
Butoane: Retractabile;
Bec cuptor: Halogen;
Curățare: Catalitică;
Panouri de sticlă la ușă: 3;
Clasa energetică: A+;
Greutate: 35 Kg;
Înălțime / Lățime / Adâncime: 59.4 cm / 59.6 cm / 56.7 cm.

9.5 Total Score
Cuptor foarte bun

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
9.5
Eficiența energetică
9.5
Siguranță în exploatare
9.5
Curățare și întreținere
9.5
PROS
  • Senzor de mâncare
  • Autocurățare catalitică
  • Control electronic
  • Clasa energetică A+
  • Protecție copii
  • Ghidaje telescopice
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo