Cuptor de gătit în vid

0
cuptor de gatit in vid
9.8
Cuptor de gătit în vid
Cuptor de gătit în vid
Gătire în vid
Gatire cu aburi
Programe automate
Senzor de mâncare
Rețete integrate
Curățare cu aburi
Inox antiamprente
Reglare electronică a temperaturii

Gătitul in vid mai poartă denumirea și „Sous Vide”, fiind o metodă de gătit caracterizată prin setarea unei temperaturi reduse și împreună cu punga de plastic în care se sigilează în vid alimentele care urmează a fi gătite.

gatit sub vidRecomandare cuptor de gătit în vid
Ca și cuptor de gătit în vid vă recomandăm acest model de la producătorul german AEG, care conține o funcție de gătire în vid, dar și o listă de programe automate care efectuează toate setările pentru dumneavoastră în funcție de tipul de aliment selectat.
La acest model de cuptor electric când se folosește funcția de gătire în vid se poate seta temperatura în intervalul 50 °C – 95 °C.
Principalele alimente care se pot prepara folosind metoda în vid sunt: pește, carne, fructe, legume și fructe de mare.

Principalele avantaje ale gătitului în vid

● Aroma preparatelor este aceeași și după terminarea procesului de gătire, datorită faptului că prin această metodă de gătire în vid se elimină efectiv toate pierderile.
● La modurile tradiționale de coacere se poate observa că textura alimentelor suferă schimbări majore, ceea ce nu se întâmplă la gătitul în vid.
● Pentru sănătatea oamenilor este foarte important ca alimentele preparate să aibă căt mai multe vitamine și minerale, din păcate în cazul gătirii tradiționale o mare parte din vitamine și minerale se pierd, în timpul procesului de preparare.
Din fericire în cazul gătitului în vid toate mineralele și vitaminele rămân în interiorul preparatului și după terminarea procesului de gătire.
● Datorită faptului că alimentele își păstrează aroma naturală, face ca necesitatea utilizării de mirodenii să fie mult diminuată.
● Este eliminat riscul de ardere a mâncărurilor, deoarece temperatura maximă care poate fi setată în funcția de gătire în vid este de numai 95 °C.
● Fiindcă alimentele se porționează în pungi, face ca depozitarea lor să fie mult mai ușor de făcut.

Cum se pregătesc alimentele pentru a fi preparate în vid

 1. Se curăță și se porționează alimentele după preferințe.
 2. Se condimentează alimentele ținându-se cont de faptul că la acest mod de gătire aroma naturală a alimentului se păstrează în întregime.
 3. Amplasați alimentele în punga de vidare.
 4. Sigilați în vid punga asigurându-vă că ați eliminat cât mai mult aer posibil.
 5. Depozitați la rece pungile pe care nu doriți să le preparați în acel moment.
 6. Punga pe care doriți să o gătiți trebuie să o amplasați în cuptor, setați funcția de gătire în vid și tipul de preparat, iar cuptorul va recomanda în mod automat temperatura și durata procesului de gătire, acestea pot fi modificate dacă doriți să folosiți alte setări.
 7. Dupa terminarea procesului de gătire puteți să deschideți punga și să serviți preparatul, iar dacă doriți ca preparatul să aibă crustă și un aspect de friptură puteți să îl amplasați pentru puțin timp pe grătar.

Datorită faptului că încălzirea cavității cuptorului se face și cu aburi se va acumula apă în partea inferioară a cuptorului, iar pentru a evita curgerea de apă pe mobilă vă recomandăm să deschideți cu atenție ușa cuptorului la finalul procesului de gătire în vid.

9.8 Total Score
Cuptor de gătit în vid

Performanțe la gătit
10
Aspect și design
10
Accesorii incluse
10
Eficiență energetică
9.5
Siguranță in exploatare
10
Curățare și întreținere
9.5
PROS
 • Gătire în vid
 • Gatire cu aburi
 • Programe automate
 • Senzor de mâncare
 • Rețete integrate
 • Curățare cu aburi
 • Inox antiamprente
 • Reglare electronică a temperaturii
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo