Cuptor cu reglarea electronică a temperaturii

0
prezentare cuptor cu reglare electronica
9.5
Cuptor cu reglarea electronică a temperaturii
Cuptor cu reglarea electronică a temperaturii
Senzor de mâncare
Clasa energetică A+
Butoane retractabile
Inox antiamprentă
Funcție cu aburi
Autocurățare catalitică

Menținerea în cuptor a unei temperaturi cu variații cât mai mici, raportat la valoarea setată de utilizator este o cerință obligatorie pentru a avea rezultate excelente la prepararea alimentelor preferate.
La cuptoarele electrice reglarea temperaturii se poate face în două moduri, și anume: electronic sau mecanic.

Reglarea electronică a temperaturii permite menținerea unei abateri foarte mici față de temperatura setată de utilizator în toate funcțiile de cuptor, acest lucru nefiind posibil în cazul cuptoarelor la care temperatura se reglează mecanic.

Dezavantajul reglării electronice a temperaturii la cuptoarele electrice este prețul, și anume sistemul care realizează acest control al temperaturii este mai scump ca și sistemul de reglare mecanic al temperaturii, din acest motiv doar cuptoarele electrice mai scumpe au reglarea electronică a temperaturii.

cuptor cu reglarea electronica a temperaturiiCuptor cu reglarea electronică a temperaturii
Un cuptor la care reglarea temperaturii se face electronic este acest model de la producătorul german AEG.
La acest cuptor temperatura se reglează cu ajutorul butonului amplasat în partea dreaptă pe placa frontală, iar pașii cu care se poate regla temperatura este de 5 °C.
Datorită faptului că reglarea temperaturii se face electronic este posibilă setarea unei temperaturi minime de 30°C și maxime de 300°C.
Datorită preciziei de reglare a temperaturii aceasta are doar o variație de + 5 °C față de valoarea setată de utilizator, acest lucru înseamnă că la acest model de cuptor de la AEG dacă un utilizator setează temperatura de 200 °C, atunci temperatura medie în cuptor va fi situată în intervalul 195 – 205 °C, ceea ce este foarte precis în comparație cu valorile medii obținute la cuptoarele cu reglaj mecanic, la care dacă același utilizator setează aceeași valoare a temperaturii, atunci temperatura medie în cuptor va fi situată în intervalul 185 – 215 °C.

seznor de mancareSenzor de mâncare
Acest cuptor electric de la AEG este capabil să masoare temperatura din unele alimente cu ajutorul senzorului de mâncare, care are rolul de a măsura temperatura în interiorul mâncărurilor (carne, pește, pui) permițând astffel prepararea alimentelor exact cum dorește utilizatorul.
De exemplu, dacă preparați „Mușchi de Vită” cu ajutorul senzorului de mâncare aveți posibilitatea să îl preparați:
În Sânge: Setați temperatura senzorului de mâncare la 45 °C.
Mediu: Setați temperatura senzorului de mâncare la 60 °C.
Bine Făcut: Setați temperatura senzorului de mâncare la 70 °C.

În momentul în care temperatura în interiorul preparatului ajunge la valoarea setată de utilizator, atunci se va întrerupe în mod automat procesul de gătire, iar preparatul poate fi scos din cuptor.

Chiar dacă cuptoarele cu reglaj electronic al temperaturii sunt mai scumpe decât cele cu reglaj mecanic, vă recomandăm dacă aveți posibilitatea financiară să optați pentru unul cu reglaj electronic, datorită avantajelor pe care le are acesta.

9.5 Total Score
Cuptor cu reglarea electronică a temperaturii

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
9.5
Eficiența energetică
9.5
Siguranță în exploatare
9.5
Curățare și întreținere
9.5
PROS
  • Senzor de mâncare
  • Clasa energetică A+
  • Butoane retractabile
  • Inox antiamprentă
  • Funcție cu aburi
  • Autocurățare catalitică
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo