Cuptor cu butoane retractabile

0
cuptor cu butoane retractabile prezentare
9.1
Cuptor cu butoane retractabile
Cuptor cu butoane retractabile
Butoane retractabile
9 Funcții de gătire
Inox antiamprentă
Ventilator de răcire
Rețete pe panoul de sticlă interior
Afisaj digital

Din punct de vedere estetic, cuptoarele cu butoane retractabile sunt cele mai bune opțiuni, deoarece acest tip de butoane ies în afară doar cand se utilizează cuptorul, iar în rest acestea sunt în interiorul plăcii frontale.

Cuptorul electric din acest articol are două butoane retractabile ( funcții cuptor, temperatură) care când sunt apăsate ies în afară permițând astfel utilizarea cuptorului, iar când nu se mai dorește utilizarea cuptorului se apasă butoanele, iar acestea vor rămâne înăuntru.

cuptor cu butoane retractabileCuptor cu butoane retractabile de la AEG
Un cuptor electric cu raport preț/performanțe bun și care are butoane retractabile este acest model de la producătorul german AEG.
Modelul acesta de cuptor are două butoane retractabile, și anume un buton pentru reglarea funcției de cuptor și încă un buton cu care se reglează temperatura în cuptor.
Cele două butoane retractabile ale cuptorului electric au culoarea neagră și sunt poziționate central pe panoul frontal, încadrând în stânga și dreapta afișajul digital.
Fața cuptorului este acoperită cu inox antiamprentă, fapt care îi conferă un aspect modern încadrându-se astfel foarte bine într-o bucătărie modernă.

functiile cutporului cu butoane retractabileFuncțiile cuptorului
Pe butonul de comandă al funcțiilor de cuptor sunt amplasate 9 simboluri, fiecare dintre ele corespunzând unei funcții de cuptor, și anume:
Iluminare cuptor: Activarea acestei funcții de cuptor face să se aprindă becul din interior, fără ca însă să se pornească și vreun element încălzitor.
Aer cald cu ventilație: Datorită ventilatorului căldura produsă de către elementul circular este distribuită uniform în întreg cuptorul, fapt care face ca această funcție de cuptor să fie ideală pentru coacerea simultană pe mai multe niveluri.
Pizza: Este o funcție care a fost special concepută pentru prepararea diverselor tipuri de pizza, care au nevoie ca baza preparatului să fie crocantă.
Încălzire Superioară + Inferioară: Aceasta este funcția tradițională în care căldura în cuptor este produsă de către elementul încălzitor superior și inferior, fără ca însă să fie activat și ventilatorul. Este funcția de cuptor care permite prepararea multor tipuri de alimente, dar are dezavantajul că consumă mai multă energie decăt în cazul funcțiilor cu ventilator.
Încălzire Inferioară: Căldura este produsă doar în partea inferioară, fapt care face ca acestă funcție să se utilizeze în principal pentru conservarea alimentelor .
Decongelare: Funcționează doar ventilatorul care generează un aer puternic în interiorul cuptorului, fapt care accelerează procesul de decongelare.
Căldură umedă: Această funcție de cuptor este mai specială fiind creată pentru obținerea unui consum redus de energie prin utilizarea căldurii reziduale din cuptor.
Grill: Se utilizează pentru frigerea bucăților mai mici de carne.
Turbo Grill: Bucățile mari de carne se frig cu această funcție care asigură rezultate excelente.
Datorită faptului că butonul de funcții este retractabil vă recomandăm ca după fiecare utilizare a cuptorului să poziționați butonul de funcții în poziția „0” și să îl împingeți înăuntru.

temperatura in cuptorul cu boate retractabileTemperatura în cuptor
Al doilea buton retractabile pe care îl are acest cuptor electric este cel cu care se reglează precis temperatura, aceasta poate fi setată în intervalul 50°C – 275°C, prin simpla învărtire a butonului în sensul acelor de ceas.
Pentru a ajuta utilizatorul șă seteze o temperatură cât mai precisă, pe buton apar cifrele 50, 100, 150, 200, 250 și 275 acestea sunt de fapt temperaturile care se obțin când butonul este poziționat în dreptul lor.
Când temperatura în cuptor a ajuns la valoarea setată atunci lampa indicatoare amplasată deasupra butonului se va stinge.

afisaj digitalAfișaj digital
În centrul panoului frontal este amplasat un afișaj digital care vă ajută să controlați procesul de preparare a alimentelor.
Ceasul are trei funcții, și anume:
Ora curentă: Are rolul de a afișa ora curentă, aceasta trebuie setată la conectarea cuptorului la rețeaua electrică, în caz contrar cuptorul nu va putea fi folosit, chiar dacă este setată funcția de gătire și temperatura în cuptor. Ora curentă este afișată când nu se utilizează cutporul.
Durata: Permite setarea timpului de funcționare a cuptorului
Cronometru: Ultima opțiune realizează o numărătoare inversă, fără ca însă să influențeze procesul de gătire.

date tehnice cuptor aegDate tehnice
• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții: 9
• Puterea electrică: 3500 W
• Tensiunea nominală: 230 V
• Cablu alimentare: 1.5 m
• Culoare: Inox antiamprentă
• Clasa energetică: A
• Ușă cuptor: 3 panouri de sticlă
• Volum util: 71 Litri
• Temperatură cuptor: 50°C – 275°C
• Afisaj: Digital
• Lampă cuptor: Halogen
• Rețete: Pe panoul de sticlă interior
• Ventilator de răcire: Da
• Accesorii:Raft de sârmă, Tavă de gătit, Tavă adâncă, Ghidaje telescopice
• Înălțime / Lățime / Adâncime: 59.4 cm / 59.5 cm / 56.7 cm

9.1 Total Score
Cuptor cu butoane retractabile

Performanțe la gătit
9
Aspect și design
9
Accesorii incluse
9
Eficiența energetică
9
Siguranță în exploatare
9.5
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Butoane retractabile
  • 9 Funcții de gătire
  • Inox antiamprentă
  • Ventilator de răcire
  • Rețete pe panoul de sticlă interior
  • Afisaj digital
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo