Cuptor cu autocurățare catalitică

2
cuptor cu autocuratare catalitica si ventilator de racire
9.4
Cuptor cu autocurățare catalitică
Cuptor cu autocurățare catalitică
Autocurățare catalitică
Gătire cu aburi
Inox antiamprentă
10 Funcții de cuptor
Ghidaje telescopice
Clasa energetică A+

Procesul de curățare catalitică constă în transformarea grăsimilor depuse pe pereții cuptorului în vapori și dioxid de carbon, ceea ce reduce foarte mult necesitatea curățării manuale a cuptorului.
Doar cuptoarele care au cavitatea acoperită cu un email catalitic beneficiază de avantajele autocurățării catalitice. Pereții catalitici sunt ușor de recunoscut, deoarece emailul cu care sunt acoperiți este poros.
Un aspect foarte important al pereților catalitici este că aceștia nu se curăță manual cu substanțe de curățare, deoarece acestea pot distruge acest email, astfel încât funcția de autocurățare catalitică nu mai poate fi efectuată.

cuptor cu autocuratare cataliticaCuptor cu autocurățare catalitică
Recomandarea noastră pentru persoanele care sunt în căutarea unui cuptor electric cu autocurățare catalitică și care să aibă un raport preț/performanțe foarte bun este acest model de la producătorul german de electrocasnice AEG.
Acest cuptor de la AEG are patru pereți (Lateral Stânga, Lateral Dreapta, Superior, Posterior) acoperiți cu email catalitic, ceea ce înseamnă că doar peretele inferior este acoperit cu un email normal care trebuie curățat manual.

Activarea funcției de curățare catalitică se face prin selectarea funcției de cuptor „ Încălzire Superioară + Inferioară” și lăsarea cuptorului să funcționeze timp de 60 de minute la temperatura 250 °C, iar după răcirea cuptorului se folosește o lavetă moale pentru a curăța cavitatea inferioară.
Înainte de a activa funcția de curățare catalitică trebuie să eliminați toate accesoriile din cuptor.

În timp emailul catalitic suferă unele decolorări sau apar pete, dar trebuie să știți că acestea sunt perfect normale și nu influențează procesul de autocurățare și din acest motiv vă recomandăm să nu încercați să curățați manual emailul catalitic.

panouri de sticla demontabilePanouri de sticlă demontabile
Pe lânga funcția de autocurățare catalitică, acest cuptor electric încorporabil de la AEG are o ușă demontabilă fapt care îmbunătățește mult procesul de curățare prin faptul că accesul la cele 3 panouri de sticlă, care compun ușa cuptorului, se face prin simpla ridicare a capacului de protecție amplasat în partea superioară a ușii cuptorului.
Pe partea interioară a ușii cuptorului apar recomandări cu privire la modul cum se prepară unele alimente (prăjituri, păine, pizza etc.), și anume:

● Tipul de aliment;
● Funcția de gătire;
● Temperatura în cuptor;
● Durata procesului de gătire;
● Nivelul pe care se amplasează tava.

functiile de gatire10 Funcții de cuptor
Cele 10 funcții de cuptor sunt marcate pe butonul de comandă al cuptorului și alegerea unei funcții se face prin simpla rotire a butonului, până în dreptul funcției dorite.
Pe lângă funcțiile clasice acest cuptor de la AEG este dotat și cu o funcție de gătire cu aburi, care permite adăugarea aburului la începutul procesului de gătire.
Funcțiile de gătire sunt: Iluminare cuptor, Pizza, Încălzire Superioară + Inferioară, Încălzire Inferioară, Decongelare, Aer cald umed, Aer cald cu ventilație, Aer cald PLUS, Grill, Turbo Grill.
Butonul de comandă al funcțiilor de cuptor este de tipul retractabil, ceea ce înseamnă că dacă cuptorul nu funcționează atunci butonul intră în interiorul plăcii frontale, oferindu-i astfel cuptorului un aspect modern.

temperatura in cuptorTemperatura in cuptor
Temperatura în acest model de cuptor electric de la AEG se reglează cu ajutorul butonului situat în partea dreaptă pe panoul frontal.
Temperatura minimă care poate fi setată este de 50°C, iar cea maxima este de 275°C. Pe butonul de reglare a temperaturii sunt înscripționate cifrele 50, 100, 150, 200, 250 și 275, acestea reprezintă de fapt temperaturile care se obțin în interiorul cuptorului când butonul se setează în dreptul acestor cifre.

afisaj digitalAfișaj digital
In centrul plăcii frontale este amplasat un afișaj digital, care are rolul de a ajuta utilizatorul să seteze durata de funcționare eliminându-se astfel rezultatele negative datorate funcționării cuptorului pentru o perioadă prea lungă.
În principal ceasul cuptorului are 3 funcții, și anume:
Ora curentă: Așa cum îi zice denumirea are rolul de a afișa ora curentă setată de utilizator. Aceasta nu se afișează dacă este activă o funcție de cuptor. Înainte de a putea folosi cuptorul este obligatorie setarea orei curente.
Durata: Se setează durata de functionare a cuptorului, iar la expirarea timpului setat se va emite un semnal acustic și se va întrerupe procesul de gătire.
Cronometru: Realizează o numărătoare inversă, fără însă să influențeze procesul de gătire la expirarea timpului.

accesoriile cuptorului cu autocuratare cataliticaAccesoriile cuptorului cu autocurățare catalitică
AEG furnizează împreună cu acest cuptor 4 accesorii, și anume:
Raft de sârmă: Se utilizează pentru amplasarea pe el a fripturilor sau a diverselor forme de prăjituri.
Tavă de gătit: Se folosește pentru prepararea fursecurilor și a prăjiturilor.
Tavă adâncă: Se utilizează pentru coacere și frigere, dar și ca tavă colectoare pentru grăsimea care se scurge din carnea preparată la grill.
Ghidaje telescopice: Aceste ghidaje telescopice sunt foarte apreciate, deoarece permit introducerea / scoaterea accessoriilor în / din cuptor în deplină siguranță.

clasa energetica a+Clasa energetică
Chiar daca volumul util al cuptorului este destul de mare (71 Litri) acest model de cuptor de la AEG are un consum redus de energie electrică, încadrându-se in clasa energetică A+, iar valorile declarate de către producător în cele doua funcții de gătire sunt:
0.99 kWh/ciclu: În funcția de gătire tradițională, în care funcționează elementul încălzitor superior și inferior.
0.69 kWh/ciclu: În funcția de gătire cu ventilator.

După cum se poate vedea consumul de energie electrică în funcția de gătire cu ventilator este mult mai mică decât cea tradițională și din acest motiv sfatul nostru este să folosiți pe cât posibil doar funcții cu ventilator, deoarece acestea pe lângă faptul că consumă mai puțină energie electrică, dar și reduc durata procesului de gătire.

Consum mai redus de energie se poate obține și când se folosește căldura reziduală din cuptor , aceasta permite întreruperea funcției de gătire cu 5 minute înainte de terminarea gătitului, astfel încât acesta se va termina cu căldura reziduală din cuptor.

date tehnice cuptor curatare cataliticaDate tehnice
• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții: 10
• Puterea electrică: 3500 W
• Tensiunea nominală: 230 V
• Cablu alimentare: 1.5 m
• Culoare: Inox antiamprentă
• Clasa energetică: A+
• Curățare: Catalitică
• Volum util: 71 Litri
• Temperatură cuptor: 50°C – 275°C

9.4 Total Score
Cuptor cu autocurățare catalitică

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
9
Eficienta energetica
9.5
Siguranță în exploatare
9.5
Curățare și întreținere
9.5
PROS
  • Autocurățare catalitică
  • Gătire cu aburi
  • Inox antiamprentă
  • 10 Funcții de cuptor
  • Ghidaje telescopice
  • Clasa energetică A+
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo