Plita cu inductie premium de la Miele cu control al temperaturii vasului

0
Plita cu inductie premium de la Miele cu control al temperaturii vasului
9.7 Total Score
 • Controlul temperaturii
 • Putere marita in 2 trepte
 • Zona de gatit marita
 • Recunoasterea vasului
 • Incalzire automata
 • Mentinere cald

Miele este unul dintre cei mai buni producatori de electrocasnice, fiind o marca renumita pentru fiabilitatea produselor , pe langa acest lucru majoritatea produselor Miele implementeaza ultimele tehnologii, rezultand produse electrocasnice exceptionale.

Daca doriti o plita cu inductie,cu intradevar exceptionala, atunci va recomandam acest model de la Miele, care va ofera rezultate excelente la prajire datorita senzorului , amplasat sub sticla ceramica, care reuseste sa mentinta temperatura constanta in vasul de gatit.

prezentare generala plita miele

 1. Zona de gatit cu TempControl si TwinBooster: Vasele utilizate pe aceasta zona de gatit trebuie sa aiba un diametru care se incadreaza in intervalul 160-230 mm. Puterea nominala a zonei de gatit este de 2300 W, iar daca activati treapta 1 de la TwinBooster atunci puterea dezvoltata este de 3000 W, treapta a 2-a de la TwinBooster face ca zona de gatit sa dezvolte o putere de 3650 W.
 2. Zona de gatit cu TwinBooster: Pe aceasta zona de gatit se recomanda utilizarea vaselor cu un diametru al bazei incadrat in intervalul 100 – 160 mm. Puterea nominala este de 1400 W, iar treapta 1 de la TwinBooster dezvolta 1750 W si treapta a 2-a dezvolta 2200 W.
 3. Zona de gatit PowerFlex cu TwinBooster: Vasele utilizate pe aceasta zona de gatit trebuie sa aiba un diametru al bazei de 150 – 230 mm, iar puterea nominala a arzatorului este de 2100. Treapta 1 de la TwinBooster dezvolta 3000 W, iar treapta a 2-a dezvolta 3650 W.
 4. Zona de gatit PowerFlex cu TwinBooster: Aceasta zona de gatit este identica cu cea de la punctul 3, avand aceleasi caracteristici tehnice.
  Activarea functiei PowerFlex face ca zonele de gatit 3 si 4 sa se transforme intr-o singura zona de gatit, pe care se pot amplasa vase dreptunghiulare, iar puterea nominala a noii zone de gatit devine 3400 W. Treapta 1 a functiei TwinBooster face ca noua zona de gatit sa dezvolte o putere de 4800 W, treapta a 2-a a functiei TwinBooster face ca zona de gatit sa dezvolte o putere de 7300 W.
  Puterea dezvoltata de o zona de gatit depinde foarte mult si de calitatea vaselor, din acest motiv puterile mentionate de producator nu se pot obtine cu cele mai ieftine vase de gatit pentru plita cu inductie.
 5. Panoul de comanda si afisaj, prin intermediul acestuia se realizeaza comunicarea dintre utilizator si plita, toate setarile si starea procesului de gatire sunt prezentate pe afisajul digital.

twinbooster plita inductie mieleTwinBooster
La Miele functia de putere marita are doua trepte de setare, din acest motiv la acest model de plita cu inductie functia de putere marita poarta denumirea de TwinBooster.
Avantajul functiei TwinBooster este acela ca reduce foarte mult timpul necesar incalzirii lichidelor prin dezvoltarea unei puteri marite, in comparatie cu puterea normala.
De exemplu, o zona de gatit dezvolta urmatoarele puteri:
Nominal / TwinBooster 1 / TwinBooster 2: 2300 W / 3000 W / 3650 W
Din motive de siguranta functia TwinBooster este activa pentru maximum 15 minute, la expirarea acestui timp plita va modifica, in mod automat, treapta de putere pe nivelul 9.
Treapta 1 a functiei TwinBooster se selecteaza prin atingerea simbolului „B” de pe panoul de comanda, treapta a 2-a se activeaza prin atingerea de 2 ori a simbolului „B”.

powerflex plita mielePowerFlex
Aceasta este denumirea oferita de Miele pentru produsele sale care au zone de gatit care se pot interconecta, transformandu-se astfel intr-o singura zona de gatit.
Avantajul zonelor de gatit PowerFlex este acela ca permit utilizarea unor vase cu dimensiuni mai neobisnuite, de exemplu, a vaselor dreptunghiulare in care se prepara pestele.
Este foarte important sa utilizati vase de dimensiuni mari doar pe zone de gatit care permit interconectarea zonelor de gatit, in caz contrar se va distruge vasul de gatit.
Si functia PowerFlex este dotata cu functia de putere marita, de exemplu, la modelul de plita recomandata daca activati functia PowerFlex si setati treapta a 2-a de putere marita atunci zona de gatit va dezvolta o putere de 7300 W.

tempcontrol plita mieleTempControl
Aceasta este denumirea acordata de catre Miele functiei care mentine constanta temperatura in vas, obtinandu-se astfel rezultate excelente .
Senzorul amplasat sub sticla ceramica detecteaza temperatura vasului si comanda nivelul de putere, astfel incat sa se mentina constanta temperatura in vas, fara a fi necesara interventia utilizatorului.
Functia TempControl are trei trepte de prajire, si anume:
Treapta 1: Se foloseste pentru a praji: Oua ochiuri, Carne congelata, Piept de pui, Peste File, Chiftele sau Sunculita.
Treapta 2: Se foloseste pentru a praji: Clatite de cartofi, Cartofi copti, Snitel, Langosi, Popcorn, Carnati, Tocana, Tortilla, Preparate congelate.
Treapta 3: Se foloseste pentru a pregati: Clatite, Gatire la WOK, Gulas, Cantitati mari de carne.

recunoasterea vasuluiRecunoasterea automata a vasului
Daca amplasati un vas pe o zona de gatit, atunci plita va detecta in mod automat prezenta vasului si va activa imediat panoul de comanda, eliminandu-se astfel necesitatea activarii manuale de catre utilizator.

incalzirea automata a vasuluiIncalzirea automata a vasului
Aceasta functie are rolul de a porni procesul de gatire la nivelul de putere maxim, dupa care reduce treapta de putere la nivelul setat de utilizator.
De exemplu, daca setati treapta de putere 8 si activati functia de „Incalzire automata” atunci plita va activa treapta de putere maxima, pentru aproximativ 2 minute si 50 de secunde, dupa care va comuta pe treapta de putere setata de utilizator.

functia de mentinere caldFunctia de mentinere cald
Senzorii plitei monitorizeaza temperatura vasului de gatit, reusind sa mentina preparatele la temperatura ideala de servire.
Aceasta functie se foloseste pentru preparatele care tocmai au fost gatite, nu pentru reincalzirea mancarurilor reci.
De asemenea aceasta functie se poate folosi si pentru topirea ciocolatei.
Pe langa functiile prezentate mai sus acest model de plita cu inductie are si alte functii, precum: Cronometru, Oprirea automata a arzatorului, Stop&Go, Functia Blocare comenzi, Oprire de sigurantă, Protectie la supraincălzire, Comunicare Hota-Plita.

date tehnice plita inductie mieleDate tehnice
Tip: Plita cu inductie;
Numar de zone de gatit: 4;
Putere nominala: 7300 W;
Tensiune de alimentare: 230 V;
Latime: 752 mm;
Inaltime: 51 mm;
Adancime: 492 mm.

9.7 Total Score
Plita cu inductie premium de la Miele

Design
10
Performante
10
Functii de siguranta
10
Conectivitate
10
Consum energetic
9.5
Raport pret/calitate
9
Curatare
9.5
PROS
 • Controlul temperaturii
 • Putere marita in 2 trepte
 • Zona de gatit marita
 • Recunoasterea vasului
 • Incalzire automata
 • Mentinere cald
Aprecierea utilizatorilor: Fii primul!
Parerea ta despre acest articol

Lasa un comentariu

Login/Register access is temporary disabled