Cuptor Miele cu proces de curatare pirolitica

0
Cuptor Miele cu proces de curățare pirolitică imagine
9.6
Cuptor Miele cu proces de curatare pirolitica
Cuptor Miele cu proces de curatare pirolitica
Autocurățare pirolitică
Clasa energetică A+
10 Funcții de cuptor
Inox antiamprentă
Afișaj digital
Încălzire rapidă

Miele este un producător german de electrocasnice poziționat în categoria produselor premium, ceea ce înseamnă că prin alegerea unui cuptor electric Miele vă asigurați că acesta are performanțe foarte bune la prepararea mâncărurilor preferate.
În toate topurile cuptoarelor electrice Miele ocupă locuri fruntașe, fiind principala alegere a persoanelor aflate în căutarea unui cuptor electric premium.
Chiar dacă prețurile cuptoarelor Miele sunt destul de mari, dacă ținem cont de faptul că acestea sunt proiectate pentru a fi utilizate o perioadă de 20 de ani, putem deduce că pe termen lung alegerea unui cuptor electric Miele este un lucru inteligent.

Cuptor Miele cu proces de curățare piroliticăCuptor Miele cu proces de curățare pirolitică

Fiind un produs premium este obligatoriu ca un cuptor Miele nu doar să gătească foarte bine ci trebuie să se curețe și foarte ușor. Un produs Miele care corespunde celor două cerințe este acest model care are implementat și un proces de curățare pirolitică, astfel încât interiorul cuptorului se curăță foarte ușor fără a mai fi necesară utilizarea soluțiilor speciale de curățare. Nu doar interiorul cuptorului Miele se curăță foarte ușor ci și exteriorul, datorită faptului că inoxul care acoperă panoul de comandă este de tipul antiamprentă, ceea ce înseamnă că suprafața de inox este protejată împotriva amprentelor.

curatare piroliticaFuncția Piroliză

În cazul unui cuptor obișnuit curățarea panourilor interioare este un proces destul de dificil dar acest model de cuptor electric de la Miele nu are această problemă datorită funcției piroliză, care ridică temperatura în interiorul cuptorului până la 500 °C și o menține pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât murdăria este transformată în cenușă.

Funcția piroliză este dotată cu 3 niveluri în funcție de gradul de murdărie:
Nivelul 1: Se alege când interiorul cuptorului este ușor murdar.
Nivelul 2: Se alege când murdăria este mai puternică.
Nivelul 3: Se alege când cuptorul Miele este foarte murdar.

După terminarea procesului de piroliză, în partea de jos a cuptorului se pot observa urme de cenușă ce se înlătură cu ușurință cu ajutorul unei lavete moale.
Cât timp temperatura în cuptor depășește 280°C ușa rămâne închisă și nu va putea fi deschisă, chiar dacă procesul de piroliză s-a terminat iar pe afișajul aparatului apare simbolul simbolul lacat .

Datorită temperaturii ridicate este necesară scoaterea accesoriilor din cuptor, inclusiv a ghidajelor laterale, înainte de a porni procesul de autocurățare pirolitică.

functiile de cuptor MieleFuncțiile de cuptor Miele

Acest model de cuptor este dotat cu 10 funcții care se pot acționa folosind selectorul de funcții amplasat pe panoul de comandă, care are în jurul său 10 simboluri ce reprezintă de fapt funcțiile cuptorului.
Pentru a activa o funcție trebuie doar să rotiți selectorul până în dreptul simbolului corespunzător modului de gătire dorit.
La acest model de cuptor Miele selectorul de funcții poate fi rotit la dreapta sau stânga, iar când este situat în poziția 0 poate fi introdus în interiorul panoului de comandă.
La început simbolurile funcțiilor de cuptor reprezintă o enigmă pentru utilizatori, iar pentru a veni în ajutorul acestora prezentăm în continuare simbolurile de funcții amplasate pe acest model de cuptor Miele.

Sistem de iluminare
Permite aprinderea becului din interiorul cuptorului fără ca însă sa se alimenteze și elemenții încălzitori. În principal se utilizează când se efectuează curățarea manuală a cuptorului pentru a putea vedea mai bine depunerile de murdărie.

incalzire inferioara si superioaraÎncălzire Inferioară + Superioară
Este un mod de încălzire tradițional la care căldura este generată din partea de jos și sus a cuptorului și este în general recomandată pentru prepararea rețetelor tradiționale, iar dacă utilizați o rețetă dintr-o carte de bucate mai veche atunci este recomandată setarea unei temperaturi mai mici cu aproximativ 10°C decât cea indicată în rețetă.
Când se utilizează modul de gătire tradițional se recomandă amplasarea mâncărurilor pe nivelul 1 sau 2 din cuptor.
Funcția are o temperatură predefinită de 180°C care poate fi modificată conform indicațiilor din rețete, iar intervalul de reglare a temperaturii în această funcție este de 30°C–280°C.

incalzire inferioaraÎncălzire Inferioară
Căldura este generată doar de către elementul încălzitor amplasat în partea inferioară a cuptorului fapt care recomandă utilizarea funcției în cazul preparatelor care necesită în partea finală a procesului de gătire o rumenire în partea de jos.
Temperatura predefinită pentru funcția „ Încălzire Inferioară” este de 190°C, iar temperatura poate fi setată în intervalul 100°C–250°C.

grill completGrill complet
Elementul încălzitor Grill devine incandescent în timpul funcționării, radiind o căldură puternică ce permite prepararea la grătar a unor cantități mari de carne tăiată subțire.
În cazul acestei funcții temperatura predefinită este de 240°C, iar intervalul de reglare a temperaturii este de 200°C–250°C.

pirolizaPiroliză
Este una dintre cele mai apreciate funcții de cuptor deoarece reduce la minim necesitatea curățării manuale a pereților cuptorului.
La finalul procesului de piroliză utilizatorul trebuie doar să șteargă cenușa de pe partea inferioară a cuptorului fără a mai fi necesară utilizarea soluțiilor de curățare.
Din motive de consum energetic vă recomandăm să alegeți nivelul de piroliză în funcție de gradul de murdărie a cuptorului și anume, dacă pereții cuptorului sunt doar puțini murdari alegeți nivelul 1 pentru a reduce durata procesului de curățare și implicit pentru a utiliza mai puțină energie electrică.

boosterBooster
Este denumirea comercială oferită de către Miele pentru modul de încălzire rapidă și are rolul de a încălzi interiorul cuptorului mult mai rapid decât un mod normal de gătire.
Din motive de consum energetic alegeți preîncălzirea cuptorului doar când rețetele utilizate specifică acest lucru. De exemplu, pentru prepararea diverselor tipuri de pizza nu este recomandată utilizarea funcției de preîncălzire rapidă deoarece acestea vor fi prea rumenite prea rapid în partea superioară.
Temperatura predefinită în cazul funcției de încălzire rapidă la acest model de cuptor Miele este de 160°C și intervalul în care poate fi setată temperatura este de 100°C – 250°C.

ventilator plusVentilator Plus
Se recomandă utilizarea acestei funcții în cazul în care se coace simultan pe mai multe niveluri, aceasta asigurând o distribuire uniformă a căldurii în întreg cuptorul. Dacă coaceți simultan 3 preparate atunci este indicată amplasarea lor pe nivelurile 1, 3 și 5. În general funcția „Ventilator Plus” este folosită pentru mâncărurile din carne, pește sau pasăre pentru a avea o crustă rumenă.
Dacă rețeta utilizată conține setările pentru modul de încălzire tradițional dar dumneavoastră folosiți această funcție, atunci este obligatoriu reducerea temperaturii cu aproximativ 20°C față de valoarea menționată în rețetă.
La acest cuptor electric Miele funcția „Ventilator Plus” poate fi folosită și pentru decongelarea alimentelor cu condiția setării unei temperaturi în intervalul 30°C-50°C.
Temperatura predefinită în acest caz este de 160°C și intervalul în care poate fi setată este de 30°C- 250°C.

coacere intensivaCoacere Intensivă
Este un mod de gătire mai puțin utilizat fiind recomandat doar pentru prepararea prăjiturilor care au topping și care trebuie poziționate pe nivelul 1 sau 2.
Temperatura predefinită este de 170°C, iar intervalul de setare de 50°C–250°C.

grill cu ventilatorGrill cu ventilator
Este cel mai eficient mod de gătire la grătar fiind ideal pentru prepararea bucăților mari de carne. În cazul în care carnea preparată la grill este mai groasă se recomandă o setare a temperaturii în intervalul 180°C–200°C, iar dacă este mai subțire atunci temperatura recomandată este de 220°C.
La selectarea acestui mod de gătire pe afișajul cuptorului apare temperatura recomandată ca fiind 200°C și intervalul de setare a temperaturii este de 100°C–250°C.

eco ventilator plusECO Ventilator Plus
Este un mod de gătire conceput pentru utilizarea căldurii reziduale din cuptor astfel încât utilizând acest mod de gătire se obține un consum de energie mai redus cu 30% decât în cazul unui mod de gătire normal.
În principal se folosește pentru prepararea alimentelor aflate în cantități mici.
Temperatura recomandată este de 190°C și cu ajutorul selectorului de temperatură se poate seta o valoare situată în intervalul 100°C–250°C.

timerTimer

În centrul panoului de comandă este amplasat un timer folosit pentru controlul funcționării cuptorului precum și pentru afișarea setărilor de control și a orei exacte.
Sub afișaj se pot observa 3 simboluri care permit modificarea setărilor de funcționare a cuptorului. Sub cele 3 simboluri sunt amplasați senzori tactili care sesizează atingerea simbolurilor de către utilizator, iar apăsarea simbolurilor este confirmată de către cuptor prin intermediul unui semnal acustic.

Principalele funcții ale timer-ului sunt:
• Ora exactă
• Cronometru
• Pornirea/Oprirea funcțiilor de gătire
• Modificarea setărilor

functii de sigurantaFuncții de siguranță

Acest cuptor electric încorporabil de la Miele este dotat cu mai multe sisteme de siguranță precum:
Protecție copii: Această funcție permite blocarea comenzilor astfel încât copiii nu vor putea porni cuptorul.
Ventilator de răcire: Are rolul de a elimina căldura din jurul componentelor electronice astfel încât acestea să nu se supraîncălzească. În principiu ventilatorul de răcire absoarbe aer rece din încăpere și îl amestecă cu aerul cald din cuptor, după care este eliminat în afară prin găurile poziționate sub panoul de comandă.
Funcționarea ventilatorului de răcire nu poate fi controlată de utilizator, ci cuptorul controlează funcționarea acestuia pentru a menține temperatura componentelor și a pereților exterior într-o anumită limită.
Oprire de siguranță: Dacă cuptorul funcționează o perioadă mai lungă de timp fără ca însă să se modifice setările atunci modulul de control al cuptorului va întrerupe în mod automat funcționarea acestuia.
Ușă cu orificii de aerisire: În partea superioară a ușii se găsesc mai multe orificii de aerisire care facilitează circulația aerului printre panourile de sticlă astfel încât panoul de sticlă exterior rămâne rece.
Dispozitiv de blocare a ușii: Acest cuptor Miele cu autocurățare pirolitică are în componența sa un sistem de protecție care blochează ușa când se activează funcția de piroliză sau când temperatura în interiorul cuptorului depășește 280 °C.

consumul de energie electricaConsumul de energie electric

Acest model de cuptor electric Miele este foarte eficient energetic încadrându-se în clasa energetică „A+”, iar valorile declarate de Miele sunt:
1.1kWh/ciclu: În modul de încălzire tradițional
0.71 kWh/ciclu: În modul de încălzire cu ventilator.
Aceste valori sunt obținute în urma măsurătorilor efectuate în laborator unde mediul de testare este controlat.
Pentru a vă ajuta să economisiți energie electrică atunci când utilizați cuptorul, vă recomandăm să respectați următoarele sfaturi:

 • În interiorul cuptorului lăsați doar accesoriile de care aveți nevoie
 • Când rețeta utilizată recomandă un interval pentru temperatura din cuptor alegeți valoarea mai mică.
 • Procesul de preîncălzire al cuptorului trebuie efectuat doar dacă rețeta utilizată specifică acest lucru.
 • Nu deschideți ușa în timpul procesului de gătire.
 • Vasele utilizate trebuie să fie de o culoare închisă, în caz contrar căldura va fi reflectată, ceea ce va face ca procesul de gătire să dureze mai mult.
 • Utilizați programatorul pentru a seta timpul de funcționare al cuptorului astfel încât acesta să nu funcționeze mai mult decât este necesar.
 • În cazul în care este posibil gătiți mai multe preparate simultan, utilizând funcția „Ventilator Plus”.
 • Folosiți-vă de căldura reziduală oprind procesul de gătire cu 5 minute înainte de expirarea timpului normal de preparare. Căldura reziduală este destulă pentru a termina procesul de gătire.
 • Activați funcția de autocurățare pirolitică imediat după terminarea procesului de gătire.

accesoriile cuptorului mieleAccesoriile cuptorului Miele

Tavă de copt universală: Este o tavă folosită pentru prepararea diverselor tipuri de prăjituri, mâncăruri etc. Este acoperită cu un email special care are efecte anti aderente astfel încât mâncarea nu se lipește de tavă.
Grătar de coacere și frigere: Așa cum îi zice și denumirea este folosit pentru coacerea și frigerea mâncărurilor sau ca și suport pentru formele de prăjituri.
Ghidaje telescopice: Permit manipularea în siguranță a preparatelor aflate în interiorul cuptorului. Aceste ghidaje sunt demontabile și e recomandată amplasarea lor pe primele 3 niveluri.
Acestea sunt accesoriile cu care este livrat cuptorul Miele dar pe lângă acestea se mai pot achiziționa mai multe accesorii și anume:
Tavă de copt gourmet (perforată): Este special proiectată pentru a obține rezultate excelente la prepararea produselor de panificație. Perforarea tăvii face ca rumenirea în partea inferioară să fie mai pronunțată.
Piatră de copt: Poate fi folosită pentru prepararea oricărui tip de aliment care necesită o bază crocantă. Rezultate excelente se obțin când se prepară pizza.
Tavă de grill: Așa cum se poate deduce și din denumirea ei este o tavă special concepută pentru prepararea la grill a alimentelor, iar grăsimea generată în timpul procesului de gătire este colectată.

Toate accesoriile cuptorului Miele sunt acoperite cu un email special de care nu se lipește mâncarea.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Cuptor electric încorporabil
• Funcții de cuptor: 10
• Culoare: Inox
• Autocurățare: Pirolitică
• Afișaj: Digital
• Putere electrică: 3600 W
• Tensiunea nominală: 220–240V
• Cablu de alimentare: 1.5 m
• Clasa energetică: A+
• Iluminare cuptor: Halogen
• Volum util: 76 litri
• Niveluri de grătar: 5
• Înălțime/Lățime/Adâncime: 596 mm/595 mm/569 mm

9.6 Total Score
Cuptor Miele cu proces de curățare pirolitică

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
9
Eficiență energetică
9.5
Siguranță în exploatare
10
Curățare și întreținere
10
PROS
 • Autocurățare pirolitică
 • Clasa energetică A+
 • 10 Funcții de cuptor
 • Inox antiamprentă
 • Afișaj digital
 • Încălzire rapidă
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo