Plita Samsung, cu inductie, dotata cu o zona dreptunghiulara de mari dimensiuni

2
plita cu inductie 4 zone de gatit
9.3
Plita Samsung, cu inductie, dotata cu o zona dreptunghiulara de mari dimensiuni
Plita Samsung, cu inductie, dotata cu o zona dreptunghiulara de mari dimensiuni
Functie Bridge
Preincalzire vas
PowerBoost
Indicator de caldura reziduala
Curatare usoara
Detectarea vasului

Samsung a dezvoltat o plita cu inductie foarte interesanta, care permite transformarea a doua zone de gatit in una singura (Functia Bridge), ceea ce permite folosirea unor vase mari de forma dreptunghiulara.
Daca va place sa gatiti pește, atunci, cu siguranta veti aprecia acest model de plita cu inductie.

plita cu inductie cu zona dreptunghiulara

De ce sa alegeti aceasta plita cu inductie de la Samsung?

 1. Sticla ceramica: Suprafata plitei este realizata din sticla ceramica, ceea ce asigura o curatare usoara, datorita faptului ca plita este neteda si plata.
 2. Control prin atingere: Sub plita ceramica sunt amplasati mai multi senzori, cu ajutorul carora se controleaza plita, prin simpla atingere a simbolurilor sugestive.
 3. Afisaj digital: Setarile plitei, precum si functiile active sunt prezentate utilizatorului, prin intermediul afisajului digital.
 4. Inchidere de siguranta: Are rolul de a opri zonele de gatit, daca setarile nu sunt modificate dupa o anumita perioada de timp.
 5. Power Boost: Activarea acestei functii face ca zona de gatit sa dezvolte o putere marita, reusind astfel incalzirea mai rapida a vasului. Activarea acestei functii face sa apara pe afisajul digital litera „P”.
 6. Indicator de caldura reziduala: Are rolul de a afisa daca o zona de gatit este fierbinte, evitandu-se astfel accidentele, care pot sa apara prin atingerea zonei de gatit.
 7. Detectarea vasului de gatit: Cele 4 zone de gatit sunt dotate cu un sistem de detectare a vasului de gatit.
 8. Functia Bridge: Zona stanga a plitei este transformata intr-o singura zona de gatit, ceea ce permite utilizarea vaselor dreptunghiulare de dimensiuni mai mari.
 9. Functie de preincalzire vas: Se utilizeaza pentru a preincalzi un vas.
 10. Pauza: Se utilizeaza pentru oprirea pentru un timp a procesului de gatire, cand activati functia „Pauza”, atunci plita comuta in mod automat pe treapta de putere minima.

Aceastea sunt cele 10 motive pentru care sa alegeti aceasta plita cu inductie de la Samsung.

Prezentarea generala a plitei cu inductie de la Samsung

plita cu inductie 4 zone de gatit4 zone de gatit
Aceasta plita cu inductie de la Samsung are 4 zone de gatit, si o putere totala de 7200 W.
Cele doua zone pozitionate pe partea stanga pot fi transformate intr-o singura zona de gatit (Functia Bridge).
• Stanga Fata/Sapte: Zona de gatit cu puterea nominala de 1800 W, iar activarea functiei PowerBoost face ca zona de gatit sa dezvolte o putere de 2600 W, functia PowerBoost este activa pentru maximum 10 minute.
Dupa cum se poate observa cele doua zone de gatit de pe partea stanga au aceleasi caracteristici tehnice, iar activarea functiei Bridge face ca cele doua zone de gatit sa devina o singura zona de gatit, cu puterea nominala de 3300 W, iar activarea functiei PowerBoost face ca zona de gatit sa dezvolte o putere de 3600 W. Functia PowerBoost este activa pentru maximum 5 minute, cand este activa functia Bridge.
Diametrul minim al vaselor care pot fi utilizate pe aceste zone de gatit este de 120 mm.
• Dreapta Fata: Zona de gatit cu diametru de 210 mm si o putere nominala de 2200 W, iar functia PowerBoost dezvolta 3200 W. Functia PowerBoost este activa pentru maximum 10 minute.
Diametrul minim al vasului este de 140 mm.
• Dreapta Spate: Zona de gatit de dimensiuni mici, si anume are diametrul de doar 145 mm, ceea ce face ca puterea nominala sa fie de doar 1200 W si PowerBoost dezvolta o putere de 2000 W. Functia PowerBoost este activa pentru maximum 10 minute.
Diametrul minim al vasului care poate fi utilizat pe aceasta zona de gatit este de 100 mm.

Functia PowerBoost este limitata ca si timp, deoarece se utilizeaza pentru incalzirea rapida a lichidului din vas, cand acesta a ajuns la punctul de fierbere nu mai este necesara o cantitate asa mare de caldura. La expirarea timpului maxim de functionare, pentru functia PowerBoost se va seta in mod automat treapta de putere 15.
Cand temperatura componentelor electronice, din interiorul plitei, este foarte mare atunci modulul de comanda al plitei dezactiveaza in mod automat functia PowerBoost, protejand astfel componentele electronice ale plitei.

afisaj digital plita cu inductie samsung

Panoul de control al plitei este pozitionat in partea din fata a plitei, iar simbolurile care apar pe plita au urmatoarele semnificatii:

 1. Selectorul zonelor de gatit: Prin simpla atingere a acestor simboluri, se activeaza zonele de gatit corespunzatoare.
 2. Treptele de putere: Pentru rezultate excelente la gătit este foarte important ca temperatura din vas sa se steze cu precizie, iar acest lcuru se obtine cu un numar de trepte cat mai mare. Din acest motiv producatorul Samsung a dotat plita cu 15 trepte de putere, plus functia de PowerBoost.
 3. Protectie copii: Acest indicator are rolul de a anunta utilizatorul daca functia de protectie este activa.
 4. Pornire/Oprire: Pentru activarea unei zone de gatit trebuie ca prima data pornirea plitei, care se realizeaza prin simpla atingere a simbolului respectiv. Dupa terminarea procesului de gatire, plita se stinge prin apasarea aceluiasi simbol.
 5. Controlul temperaturii de gatit: Procesul de gatire se controleaza prin intermediul acestui senzor, de exemplu, cu ajutorul lui setati durata de functionare a unei zone de gatit, la expirarea timpului setat se va inchide in mod automat zona de gatit.
 6. Setarile de temperatura si caldura reziduala: Acesti indicatori au rolul de a afisa setarile efectuate de utilizator pentru temperatura de gatit, iar cand se opreste procesul de gatire apare indicatorul de caldura reziduala.
 7. Ready Pan: Aceasta este functia de preincalzire vas.
 8. Pauza: Oprirea procesului de gatire pentru o anumita perioada de timp, se poate face prin activarea acestei functii care reduce treapta de putere la nivelul minim.
 9. Functie Bridge: Daca doriti sa transformati cele doua zone de gatit, din partea stanga, in una singura atunci trebuie sa activati aceasta funtie.

functia ready pan plita cu inductiePreincalzirea vasului
Aceasta plita cu inductie de la Samsung are o functie speciala care preincalzeste vasele, prin activarea functiei de putere marita pentru 50 de secunde, dupa care treapta de putere se reduce in mod automat la nivelul „9”.

indicator de caldura reziduala plita samsungIndicator de caldura reziduala
Prezenta caldurii reziduale acumulate in zona de gatit este afisata pe panoul digital, prin intermediul simbolurilor „H” si „h”, acestea vor disparea doar dupa ce zona de gatit este rece.
Este foarte important sa tineti cont de afisajul indicatorului de caldura reziduala, deoarece atingerea zonei de gatit cat timp acest indicator este activ poate duce la arsuri.
● „H” – acest simbol apare cat timp temperatura zonei de gatit depaseste 60 °C.
● „h” – acest simbol apare cat timp temperatura zonei de gatit depaseste 45 °C.
Indicatorul de caldura reziduala functioneaza doar daca plita este alimentata cu energie electrica.

protectie copiiProtectie copii
Se utilizeaza pentru a nu permite pornirea sau modificarea setarilor unei zone de gatit.
Cat timp este activa functia de „Protectie copii” se poate porni sau opri plita, restul functiilor sunt dezactivate.
Activarea functiei se face prin apasarea simbolului „cheiță” pentru o perioada de 3 secunde, acest lucru este semnalizat prin emiterea unui semnal acustic.
Atingerea unui al senzor de pe panoul de comanda va face ca pe acesta sa apara litera „L”, semnificand ca functia de protectie copii este activa.

temporizatorTemporizator
Se utilizeaza pentru setarea duratei de functionare a unei zone de gatit. Acesta poate fi setat independent pentru fiecare zona de gatit.
La expirarea timpului setat se va opri in mod automat functionarea zonei de gatit, acest lucru va fi marcat prin intermediul unui semnal acustic.
Functia „Temporizator” poate fi anulata prin apasareape simbolul „Temporizator”, pentru o perioada de 3 secunde.

date tehnice plita samsungDate tehnice
• Tip plita: Inductie;
• Zone de gatit: 4;
• Puterea nominala: 7200 W;
• Tensiunea de alimentare: 220 – 240 V;
• Latime: 600 mm;
• Lungime: 520 mm;
• Inaltime: 56 mm;
• Greutate: 13.3 Kg.

9.3 Total Score
Plita Samsung, cu inductie

Design
9
Performante
9.5
Functii de siguranta
9.5
Raport pret/calitate
9
Curatare
9.5
PROS
 • Functie Bridge
 • Preincalzire vas
 • PowerBoost
 • Indicator de caldura reziduala
 • Curatare usoara
 • Detectarea vasului
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo