Plită vitroceramică cu funcție de încalzire automată noiembrie 2023

0
Plită vitroceramică cu funcție de încalzire automată imagine
8.7
Plită vitroceramică cu funcție de încalzire automată noiembrie 2023
Plită vitroceramică cu funcție de încalzire automată noiembrie 2023
Încălzire automată
Protecție copii
Zone cu diferite dimensiuni
Control electronic
Indicator căldură reziduală
Oprire automată

Funcția de încălzire automată este foarte utilă deoarece permite reducerea timpului necesar procesului de gătire prin activarea la început, în mod automat a nivelului maxim de căldură, iar după un timp plita reduce în mod automat nivelul de căldură la valoarea setată de utilizator la început.

Plită vitroceramică cu funcție de încălzire automată

Plită vitroceramică cu funcție de încalzire automatăO plită vitroceramică cu funcție de încălzire automată și cu păreri pozitive din partea persoanelor care au achiziționat-o este acest model de la Electrolux cu patru zone de gătit, dintre care două au și circuit exterior.
Panoul de comandă al plitei este tactil, ceea ce înseamnă că pentru a activa aparatul sau a modifica setările acestuia trebuie doar atinse simbolurile de pe suprafața plitei.

Cele 4 zone de gătit

zonele de gatitAceastă plită vitroceramică de la Electrolux este dotată cu 4 zone de gătit cu o putere totală de 7100 W și care este distribuită în următorul mod:
Dreapta Față: Zonă de gătit cu puterea nominală de 1200 W și diametrul de 145 mm.
Dreapta Spate: Zonă de gătit de tipul dublu la care zona mică are diametrul de 170 mm și zona mare are diametrul de 265 mm.
Stânga Față: Zonă de gătit triplă cu puterea nominală de 800 W/1600 W/ 2300 W, iar în funcție de circuitul activat zona de gătit are diametrul de 120 mm/175 mm/210 mm.
Stânga Spate: Zonă de gătit cu puterea nominală de 1200 W și diametrul de 145 mm.

Un mare avantaj al acestor zone de gătit cu inele exterioare îl reprezintă posibilitatea de a utiliza vase de diferite dimensiuni. Spre exemplu, chiar dacă plita are doar patru zone de gătit se pot utiliza 6 tipuri de vase cu diametre diferite (120 mm, 145 mm, 170 mm, 175 mm, 210 mm, 265 mm).

Zona de gătit din Dreapta Spate este de tipul oval ceea ce permite utilizarea vaselor dreptunghiulare cum sunt cele pentru prepararea peștelui.

Panoul de comandă

panoul de comandaEste dotat cu senzori tactili care fac posibilă activarea funcțiilor prin simpla atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă.

Tot pe panoul de comandă este amplasat și afișajul plitei care arată starea aparatului precum și setările individuale ale celor patru zone de gătit.

Simbolurile de pe panoul de comandă:

Pornit/Oprit
Se utilizează pentru pornirea și oprirea plitei.

protectie copiiProtecție copii
Blochează panoul de comandă pentru a împiedica modificarea setărilor în mod accidental.

Stop + Go
Permite activarea și dezactivarea funcției.

Inel exterior
Se folosește pentru activarea/dezactivarea inelului exterior de la zona de gătit Stânga Față.

Inel exterior oval
Permite activarea zonei de gătit ovale.

selectarea zoneid e gatitSelectarea zonei de gătit
Permite selectarea zonei de gătit care urmează a fi folosită.

tasta plus minusPlus/Minus
Sunt folosite pentru a crește sau descrește durata procesului de gătire.

incalzire automataÎncălzire automată
Este simbolul utilizat pentru activarea/dezactivarea funcției.

bara de comandaBara de comandă
Permite setarea nivelului de căldură.

Nivelurile de căldură

nivelurile de calduraPlita este dotată cu 14 niveluri de căldură care se activează prin simpla atingere a barei de comandă sau prin mișcarea degetului pe lungimea acesteia, până când pe afișaj apare nivelul dorit de căldură.

Indicator de căldură reziduală

indicator-de-caldura-in-3-treptePlita aceasta vitroceramică de la Electrolux este dotată cu un indicator de căldură reziduală în 3 trepte ce are rolul de a avertiza utilizatorul cu privire la faptul că o zonă de gătit este fierbinte.
Pentru reducerea consumului de energie electrică, căldura reziduală poate fi utilizată și pentru procesul de gătire, și anume:
Treapta 1: Zona de gătit este caldă.
Treapta 2: Poate fi utilizată pentru a menține caldă mâncarea.
Treapta 3: Zona de gătit este fierbinte, astfel încât procesul de gătire poate fi continuat folosind căldura reziduală.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantaProtecție copii: O funcție foarte utilă în cazul în care aveți copii mici, deoarece previne pornirea accidentală a aparatului. Dacă se încearcă pornirea plitei pe afișajul ei apare simbolul „L”.
Blocare: Cu ajutorul acestei funcții se poate bloca panoul de comandă în timp ce plita funcționează, astfel încât nu se vor putea modifica setările în mod accidental.
Oprire automată: Are rolul de a opri funcționarea plitei vitroceramice în următoarele situații:
● Zonele de gătit nu sunt active.
● Nivelul de căldură nu este setat după ce se activează plita.
● Peste panoul de comandă au ajuns lichide care nu sunt șterse în decurs de 10 secunde.
● După un anumit timp de funcționare în care nu se realizează o modificare a setărilor.

Funcții de timp

functii de timpCronometru cu numărătoare inversă: Permite controlul timpului de funcționare al fiecărei zone de gătit. La expirarea timpului setat aparatul va emite un semnal acustic și va decupla în mod automat funcționarea zonei de gătit.
CountUp Timer: Această funcție nu controlează funcționarea zonei de gătit ci doar permite monitorizarea duratei de funcționare a unei zone de gătit.
Ceas avertizor: Este de fapt un ceas de bucătărie care efectuează o numărătoare inversă, fără a avea vreo influență asupra funcționării zonelor de gătit.
Cronometru ECO: Este un cronometru mai special care contribuie la economisirea energiei electrice prin decuplarea zonei de gătit cu câteva minute înainte de expirarea timpului setat.

Stop + Go

stop si goPermite setarea zonelor active la cel mai mic nivel de căldură. S-a dovedit a fi o funcție foarte utilă deoarece dacă în timpul procesului de gătire utilizatorului îi intervine o urgență, nu trebuie oprit în totalitate procesul de gătire ci datorită acestei funcții procesul de gătire poate fi trecut în pauză, iar după ce a trecut urgența și se dezactivează funcția „Stop + Go” plita activează în mod automat setările avute înainte de pauză.

Consumul de energie electrică

consumul de energie electricaÎnainte de a cumpăra o plită electrică foarte multă lume se interesează ce consum are aceasta și dacă va avea o influență majoră asupra facturii electrice.
Pentru a vă face o idee despre energia consumată de acest model de plită vitroceramică, vă prezentăm următoarele valori pentru fiecare zonă de gătit măsurate în condiții de laborator (temperatura și presiunea controlată):
● Stânga Față: 194.9 Wh/kg
● Stânga Spate: 188 Wh/kg
● Dreapta Față: 188 Wh/kg
● Dreapta Spate: 191.6 Wh/kg.

Instalare și conectare la rețeaua electrică

instalare si conectareFiind o plită electrică cu puterea maximă de 7100 W trebuie acordată o atenție deosebită procesului de instalare și conectare la rețeaua electrică, iar pentru acest lucru vă recomandăm să apelați la o persoană autorizată care să efectueze conectarea la rețeaua electrică respectând normele în vigoare.
Datorită puterii foarte mari (7100 W) plita este furnizată cu un cablu de alimentare de 150 cm dar acesta nu are ștecăr, ceea ce înseamnă că nu va putea fi conectată pur și simplu la o priză normală de 16 A.
Tensiunea nominală a plitei este de 220–240 V dar poate fi alimentată și trifazic respectând indicațiile cu privire la montarea punților de legătură la bornele aparatului.
Din motive de siguranță producătorul recomandă păstrarea unor distanțe minime de la plită la pereții laterali și cel posterior, evitându-se astfel riscul de încălzire a acestora.

Date tehnice

• Tip: Plită vitroceramică încorporabilă
• Zone de gătit: 4
• Puterea electrică: 7100 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V
• Lățime: 590 mm
• Adâncime: 520 mm

• Greutate: 7.86 kg
• Culoare: Negru
• Afișaj: Digital
• Control: Electronic
• Cablu de alimentare: 150 cm (fără ștecher)

8.7 Total Score
Plită vitroceramică cu funcție de încalzire automată

Design
9
Confort
9
Protecție și siguranță
8.5
Consum energetic
8.5
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Încălzire automată
  • Protecție copii
  • Zone cu diferite dimensiuni
  • Control electronic
  • Indicator căldură reziduală
  • Oprire automată
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo