Plită pe gaz cu grătar din fontă în iunie 2024

0
Plită pe gaz cu grătar din fontă imagine
8.9
Plită pe gaz cu grătar din fontă în iunie 2024
Plită pe gaz cu grătar din fontă în iunie 2024
Aspect modern
Curățare ușoară
Aprindere electrică
Arzător WOK
Siguranță arzătoare
Grătare fontă

După părerea noastră prezența grătarului de fontă la plitele pe gaz este obligatorie din următoarele motive:

Stabilitate ridicată a vaselor: Din punct de vedere al siguranței acest aspect este foarte important deoarece elimină accidentele cauzate de alunecarea vasului. Chiar și când vasul este mișcat în mod intenționat de către utilizator, fără ca însă să îl ridice de pe suprafața plitei, se poate observa că se deplasează foarte greu.

Aspect plăcut: Îi conferă plitei un aspect plăcut, contribuind în bine la aspectul general al plitei.

Plită pe gaz cu grătar din fontă

Plită pe gaz cu grătar din fontăO plită pe gaz care arată foarte bine și este dotată cu două grătare din fontă este acest model de la producătorul suedez Electrolux.

Plita este de tipul „gaz pe sticlă” ceea ce înseamnă că suprafața este realizată dintr-o sticlă securizată și termorezistentă.
Amplasarea celor patru arzătoare pe suprafața plitei nu este realizată în modul clasic (2 arzătoare în față și alte 2 în spate), ci într-un mod mai neconvențional:

Față Centru: Din cauza distanței mici dintre butoanele de comandă și arzător, în această zonă producătorul a poziționat doar un arzător de tipul Auxiliar cu puterea maximă de 1000 W, pe care se pot amplasa vase cu diametrul maxim de 160 mm.
Spate Centru: Este un arzător de tipul „Semi–Rapid” cu puterea de 2000 W. Din cauza distanței dintre arzător și peretele posterior pe acest arzător producătorul recomandă poziționarea vaselor cu diametrul minim de 140 mm și maxim 180 mm.
Stânga Mijloc: Și acest arzător este de tipul „Semi–Rapid” cu puterea maximă de 2000 W, dar în cazul acestuia Electrolux permite amplasarea vaselor cu dimensiuni mai mari, cu diametrul minim de 220 mm și maxim de 260 mm.
Dreapta Mijloc: Este de tipul „Coroană Multiplă” care dezvoltă o putere maximă de 3900 W și pe care se pot poziționa vase cu diametrul minim al bazei de 220 mm și maxim de 260 mm.

Sistem de siguranță

Sistem de siguranțăElectrolux a dotat acest model de plită pe gaz cu un sistem de siguranță care are rolul de a împiedica exploziile generate de acumulările de gaze.
În fiecare arzător este montat un termocuplu care sesizează dacă flacăra este aprinsă, iar când acest lucru este adevărat atunci comandă electrovalvei care alimentează arzătorul să se deschidă și să permită trecerea gazului.
Din cauza acestui sistem de siguranță este necesară menținerea butonului apăsat pentru o perioadă de câteva secunde, acest timp fiind de fapt necesar termocuplului să se încălzească.
Din motive de siguranță vă recomandăm să nu utilizați plite pe gaz care nu au în dotare acest sistem de prevenție a acumulărilor de gaze.

Aprindere electrică

aprindere electricaAșa cum îi zice și denumirea, acest sistem are rolul de a permite aprinderea celor patru arzătoare pe gaz ale plitei printr-o simplă apăsare și rotire de buton, fără a mai fi necesară utilizarea chibriturilor.

În jurul fiecărui buton de comandă se poate observa simbolul care are rolul de a indica utilizatorului până unde trebuie rotit butonul de comandă pentru activarea funcției de aprindere electrică.
Componenta vizibilă a sistemului de aprindere electrică este bujia amplasată în interiorul arzătorului, iar pentru a menține funcțional acest sistem pentru o perioadă cât mai lungă de timp este recomandată curățarea bujiei cât mai des posibil.

Alimentare cu GN și GPL

duze pentru alimentarea cu gaz de la buteliePlita pe gaz de la Electrolux este proiectată să funcționeze cu Gaz Natural (GN) și cu Gaz Petrolier Lichefiat (GPL), acestea fiind de altfel cele două tipuri de gaze disponibile în România.

GN: Plita este echipată din fabrică pentru alimentarea cu acest tip de gaz astfel încât dacă utilizați un astfel de gaz atunci trebuie doar să conectați plita fără a fi necesare și alte setări.

GPL: Dacă alimentați plita cu gaz de la butelie atunci trebuie să înlocuiți duzele din arzătoare și să reglați debitul minim. Duzele pentru alimentarea cu gaz de la butelie sunt furnizate ca și accesoriu și le găsiți într-o pungă transparentă împreună cu instrucțiunile de montaj.

Indiferent de ce tip de gaz folosiți pentru alimentarea plitei trebuie să vă asigurați că presiunea este cea necesară (GN = 20 mbar, GPL = 30 mbar), în caz contrar trebuie să montați un regulator de presiune.

Curățare ușoară

curatare usoaraSuprafața plitei pe gaz este realizată dintr-o sticlă securizată termorezistentă astfel încât suprafața este perfect netedă, ceea ce face ca procesul de curățare al plitei să fie foarte ușor de făcut.
Cele două grătare din fontă se elimină ușor, iar acest lucru face ca utilizatorul să aibă acces la toată suprafața aparatului.
Grătarele de fontă nu pot fi spălate în mașina de spălat vase, ci doar manual.
Când se reașează grătarele pe suprafața plitei este foarte important ca acestea să fie poziționate exact cum au fost inițial, astfel încât centrul arzătoarelor să corespundă cu brațele grătarului.

Consumul de energie

consum de energieEficiența energetică pentru întreaga plită pe gaz este de 56.3%, iar valorile individuale ale arzătoarelor sunt:

● Stânga Mijloc: 55.4%
● Centru Spate: 56.8%
● Dreapta Mijloc: 56.6%.

Conform declarațiilor făcute de producător aceste modele de arzătoare montate pe plită sunt cu 20% mai eficiente energetic decât arzătoarele normale.

Reglaj precis al nivelului de căldură

Plita pe gaz de la Electrolux este dotată cu supape progresive care fac posibilă reglarea fină și precisă a flăcării.
Reglarea nivelului de căldură se face prin simpla învârtire a butonului de comandă între nivelul minim și maxim.
Nivelul minim = simbol nivel minim
Nivelul maxim =

Date tehnice

• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Suprafață: Sticlă securizată termorezistentă
• Număr arzătoare: 4
• Funcționare: Gaz Natural/Gaz Petrolier Lichefiat (de la butelie)
• Putere maximă gaz: 8900 W
• Culoare: Negru

• Tensiunea nominală: 220–240V
• Cablu alimentare: 110 cm
• Grătar: Fontă
• Aprindere electrică: Da
• Termocuplu: Da
• Greutate: 13.8 kg
• Lățime: 595 mm
• Adâncime: 520 mm

8.9 Total Score
Plită pe gaz cu grătar din fontă

Design
9
8.5
Protecție și siguranță
9
Consum energetic
9
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Aspect modern
  • Curățare ușoară
  • Aprindere electrică
  • Arzător WOK
  • Siguranță arzătoare
  • Grătare fontă
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo