Plită pe gaz cu arzător punte care transformă 2 arzătoare în unul singur

1
Plită pe gaz cu arzător punte imagine
8.7
Plită pe gaz cu arzător punte care transformă 2 arzătoare în unul singur
Plită pe gaz cu arzător punte care transformă 2 arzătoare în unul singur
Arzător punte
Aprindere electrică
Grătare fontă
Siguranță arzătoare
Protecție lichide
Duze GPL

arzator punte pe gazÎn cazul în care doriți să gătiți pe plita aragazului pește atunci cu siguranță aveți nevoie de o plită cu arzător punte precum acest model de la Electrolux care are patru arzătoare dintre care cele două din partea dreapta pot fi unite împreună rezultând o zonă de gătit de dimensiuni mari pe care se poate așeza cu ușurință un vas dreptunghiular precum cel în care se gătește peștele.
Utilizarea arzătorului punte este opțională ceea ce înseamnă că în momentul în care nu îl folosiți poate fi transformat în două arzătoare normale de tipul Semi Rapid.

arzator punte gaz detaliatDupă cum poate fi observat și în imaginea alăturată arzătorul de tip punte de fapt conține două arzătoare cu aceleași caracteristici poziționate în cele două capete.
Datorită construcției la acest model de plită de la Electrolux se poate folosi arzătorul punte în 4 combinații diferite:

  1. Prima combinație este cea în care peste cele două coroane ale arzătorului se plasează capacele punte rezultând astfel arzătorul punte.
  2. A doua combinație este cea în care peste coroana din față se poziționează un capac punte, iar peste coroana din spate se amplasează capacul normal al arzătorului.
  3. A treia combinație posibilă este cea în care peste coroana din față se montează un capac de arzător normal, iar peste coroana din spate se amplasează capacul punte.
  4. Ultima combinație este cea în care se utilizează cele două arzătoare ca și unele normale și anume peste coroana fiecărui arzător este poziționat capacul normal.

Cele patru arzătoare ale plitei pe gaz

Plită pe gaz cu arzător punteStânga Față: Arzător de tipul „Triplă Coroană” pe care Electrolux recomandă amplasarea vaselor cu diametrul minim de 180 mm și maxim de 240 mm. Puterea maximă pe care o dezvoltă arzătorul este de 4000 W.
Stânga Spate: Arzător „Auxiliar” cu puterea maximă de 1000 W și pe care se pot poziționa vase cu diametrul de 80 mm – 180 mm.
Dreapta Față: Arzător „Semi-Rapid” pe care Electrolux recomandă amplasarea vaselor cu diametrul minim de 120 mm și maxim de 160 mm, iar puterea maximă pe care o poate dezvolta acest arzător este de 2000 W.
Dreapta Spate: Și acesta este tot un arzător de tipul „Semi-Rapid” dar pe care se pot amplasa vase un pic mai mari și anume care au diametrul până în 200 mm. La cele două arzătoare identice ca și caracteristici diferența cu privire la dimensiunea maximă a vasului care poate fi utilizat este datorată butoanelor de comandă și anume pe arzătorul din Dreapta Față se amplasează vase mai mici pentru ca căldura generată în timpul procesului de gătire să nu încălzească peste limitele admise cele patru butoane de comandă.

Alimentare și cu gaz de la butelie

duze de gazPlita aceasta pe gaz este proiectată să funcționeze cu două tipuri de gaze și anume Gaz Natural (GN – 20 mbar) și Gaz Petrolier Lichefiat (GPL – 30 mbar), ultimul tip de gaz fiind cel ce se găsește în butelie.
Din fabricație plita este echipată pentru alimentare cu Gaz Natural astfel încât persoanele care alimentează plita cu gaz de la rețea nu trebuie să aduca ajustări.
În schimb daca se dorește alimentarea plitei cu gaz de la butelie atunci trebuie schimbate duzele de la cele patru arzătoare și reglat debitul minim.
Duzele pentru gazul de la butelie sunt oferite ca și accesoriu și sunt livrate împreună cu aparatul.
Pentru a schimba duzele este nevoie utilizarea unei chei tubulare de 7.

Aprindere electrică integrată în butoane

aprindere electrica integrataToate cele patru butoane de comandă ale plitei au integrat sistemul de aprindere electrică care face ca aprinderea arzătoarelor să se efectueze prin simpla apăsare și învârtire a butonului de comandă.
Sistemul de aprindere electrică conține o bujie care generează 3-4 scântei pe secundă, pentru o funcționare corectă și o perioadă cât mai lungă vă recomandăm să curățati bujia ceramică cât mai des.
Sistemul de aprindere funcționează doar dacă plita este conectată la rețeaua electrică, în caz contrar aprinderea arzătoarelor se face manual.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantaSiguranță arzătoare: Toate cele patru arzătoare ale acestei plite pe gaz de la Electrolux sunt dotate cu sistemul de siguranță care oprește alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental.
În cazul în care flacăra arzătorului se stinge imediat după aprindere înseamnă că termocuplul, din interiorul arzătorului, nu a apucat să se încălzească.
Protecție împotriva lichidelor: În jurul arzătoarelor se poate observa că suprafața plitei este ridicată, acest lucru are rolul de a proteja arzătoarele de lichidele ajunse pe suprafața aparatului.
De asemenea plita are protecție împotriva lichidelor și pe margini blocând astfel scrugerea lichidelor de pe plită.

Grătar din fontă

gratar din fontaElectrolux a dotat plita cu două grătare din fontă care asigură o stabilitate foarte bună vaselor de gătit.
De asemenea grătarele din fontă contribuie și la aspectul plăcut al plitei.
Datorită faptului că cele două grătare din fontă sunt destul de grele este indicată manipularea lor cu grijă.
Este interzisă curățarea grătarelor în mașina de spălat vase ceea ce înseamnă că acestea se vor spălă doar manual.

Eficiența energetică a plitei pe gaz

eficienta energeticaIndicele de eficiență energetică pentru toată plita este de 53.1%, iar pentru fiecare arzător în parte:

Dreapta Spate: 53.7 %
Stânga Față: 52.0 %
Dreapta Față: 53.7 %
Stânga Spate: Pentru arzătoarele de tipul Auxiliar nu se declară eficiența energetică.

Date tehnice

• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Număr arzătoare: 4
• Funcționare: Gaz Natural/Gaz Petrolier Lichefiat
• Putere maximă gaz: 9000 W
• Culoare: Inox
• Tensiunea nominală: 220–240V

• Cablu alimentare: 110 cm
• Grătar: Fontă (2)
• Aprindere electrică: Da
• Termocuplu: Da
• Greutate: 10.6 kg

8.7 Total Score
Plită pe gaz cu arzător punte

Design
9
Confort
8.5
Protecție și siguranță
9
Consum energetic
8.5
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Arzător punte
  • Aprindere electrică
  • Grătare fontă
  • Siguranță arzătoare
  • Protecție lichide
  • Duze GPL
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo