Plita pentru bucatarie mica

1
plita pentru bucatarie mica imagine
8.8
Plita pentru bucatarie mica
Plita pentru bucatarie mica
2 arzătoare
Design modern
Grătar fontă
Aprindere electrică
Siguranță arzătoare
Inox

Amplasarea într-o bucătărie mică a unei plite cu lățimea de 60 cm nu este posibilă întotdeauna, iar pentru a veni în ajutorul persoanelor care au o bucătărie mică, foarte mulți producători de plite au inclus în oferta lor și aparate cu lățimea de doar 30 cm, ceea ce face posibilă amplasarea lor fără probleme.

Aceste plite speciale pentru bucătăriile mici se caracterizează în majoritatea cazurilor prin prezența a două zone de gătit și o lățime în jurul valorii de 30 cm, iar adâncimea plitei este precum la cele normale și anume, au o adâncime de aproximativ 50–55 cm.

Plită pe gaz pentru bucătărie mică de la Electrolux

plita pentru bucatarie micaO plită excepțională pentru o bucătărie mică este acest model din inox, de la Electrolux care are 2 arzătoare pe gaz, aprindere electrică și siguranță la fiecare arzător.
Cele două arzătoare ale plitei au o putere maximă de 4000 W și prezintă următoarele caracteristici:

Față: Este un arzător de tipul „Auxiliar” și are o putere maximă de 1000 W, iar cea minimă este de 330 W. Electrolux recomandă ca diametrul vaselor care se pot amplasa pe acest arzător să aibă un diametru situat în intervalul 80 mm-180 mm. Este foarte importantă respectarea indicației cu diametrul maxim al vasului deoarece utilizarea unui vas mai mare va face ca cele două butoane de comandă să se încălzească prea tare.

Spate: Al doilea arzător poziționat pe această plită de dimensiuni mici este de tipul „Rapid” care dezvoltă o putere maximă de 3000 W, iar când butonul de comandă se rotește pe poziția minimă, puterea dezvoltată de arzător este de 750 W. În cazul acestui arzător Electrolux recomandă utilizarea vaselor cu diametrul situat în intervalul 180 mm-260 mm.

Butoanele de comandă ale plitei pentru bucătărie mică

butoaneel de comandă ale plitei pentru bucatarie micaComanda plitei se face prin intermediul celor două butoane de control poziționate în față centru, care se acționează prin rotire.
În jurul celor două butoane se găsesc simbolurile pentru poziția de aprindere maximă și minimă și anume, dacă butonul este rotit până în dreptul simbolului simbol pozitie maxima gaz înseamnă că arzătorul va dezvolta puterea maximă, iar dacă este rotit în dreptul simbolului simbol pozitie minima gaz înseamnă că arzătorul dezvoltă puterea minimă.
De asemenea, poziția pentru puterea maximă este utilizată și pentru aprinderea arzătorului și anume sistemul de aprindere electrică este se activează prin rotirea butonului până în dreptul simbolului de putere maximă.

Siguranța și aprinderea celor două arzătoare

arzator plita pe gaz electroluxAcest model de plită de la Electrolux concepută pentru bucătăriile mici are integrate următoarele sisteme utile:

Aprindere electrică: Ambele arzătoare sunt dotate cu sistemul de aprindere electrică ce face ca aprinderea arzătoarelor să se facă prin simpla apăsare și învârtire a butonului de comandă corespunzător arzătorului dorit a fi pornit. În interiorul arzătorului este amplasată o bujie care prin generarea unor scântei aprinde gazul de la arzător, astfel încât nu mai este necesară utilizarea chibriturilor.

Siguranță arzătoare: Cele două arzătoare sunt dotate cu un sistem de siguranță care oprește alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra arzătorului se stinge în mod accidental, sau se rotește butonul de comandă fără ca însă să se și apese pe el pentru a se activa și sistemul de aprindere electrică.
Principala componentă a sistemului de siguranță arzătoare este termocuplul care are rolul de a menține deschisă electrovalva de alimentare cu gaz, atâta timp cât termocuplul este încălzit de către flacăra arzătorului.

Protecție împotriva lichidelor: Tot la capitolul siguranță includem și sistemul de protecție împotriva lichidelor care constă în creșterea înălțimii plitei în jurul arzătoarelor, astfel încât eventualele lichide ajunse pe plită să nu intre în interiorul arzătorului.

Stabilitatea vaselor la plita de dimensiuni mici

gratar din fonta plita micaGrătarul plitei este din fontă ceea ce face ca stabilitatea vaselor de gătit să fie foarte bună. De fapt majoritatea persoanelor care au achiziționat acest model de plită apreciază grătarul de fontă datorită faptului că asigură o stabilitate mare.
Pe lângă stabilitatea ridicată, acest grătar din fontă îi conferă plitei și un aspect modern fapt confirmat de majoritatea persoanelor care au achiziționat acest model de plită pe gaz cu 2 arzătoare.
Singurul dezavantaj al grătarului din fontă este că nu poate fi spălat în mașina de spălat vase, ci doar manual.

Alimentarea cu gaz a plitei pentru bucătării mici

duze pentru alimentarea cu gaz de la butelieAceastă plită de la Electrolux poate funcționa cu ambele tipuri de gaze și anume Gaz Natural (de la rețeaua națională) și Gaz Petrolier Lichefiat (de la butelie) cu condiția ca să fie montate duzele corecte. Duzele pentru Gaz Natural sunt montate din fabrică în arzătoare, iar cele pentru Gaz Petrolier Lichefiat sunt livrate ca și accesorii, rămânând în sarcina clientului să le monteze în cazul în care alimentează plita cu acest tip de gaz.
Din fabrică plita este echipată cu duze pentru alimentarea cu Gaz Natural (20 mbar), iar dacă doriți să alimentați plita cu gaz de la butelie atunci trebuie să înlocuiți duzele având nevoie și de o cheie tubulară de 7.
Din motive de siguranță vă recomandăm să apelați la o persoană autorizată pentru efectuarea procesului de instalare a plitei, precum și a schimbării duzelor în cazul în care se dorește și acest lucru.

Datele tehnice ale plitei pe gaz

• Tip: Plită pe gaz
• Arzătoare: 2
• Putere maximă: 4000 W
• Alimentare: Gaz Natural/Gaz Petrolier Lichefiat
• Tensiunea de alimentare: 220–240V
• Culoare: Inox

• Eficiență energetică: 54.5 %
• Duze incluse: Gaz Natural/Gaz Petrolier Lichefiat
• Lățime: 290 mm
• Adâncime: 510 mm
• Cablu de alimentare: 110 cm
• Greutate: 5.2 kg

8.8 Total Score
Plita pentru bucatarie mica

Design
9
Confort
8.5
Protecție și siguranță
9
Consum energetic
9
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • 2 arzătoare
  • Design modern
  • Grătar fontă
  • Aprindere electrică
  • Siguranță arzătoare
  • Inox
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo