Plită pe gaz cu lățimea de 60 cm

1
plita pe gaz cu latimea de 60 cm imagine
8.7
Plită pe gaz cu lățimea de 60 cm
Plită pe gaz cu lățimea de 60 cm
Arzător de putere mare
Aprindere electrică
Siguranță arzător
Supape progresive
Inox
Grătar fontă

Lățimea pe care o au majoritatea plitelor încorporabile este de 60 cm, iar din acest motiv dacă studiați oferta de plite a unui magazin se poate observa cu ușurință că cele mai multe plite au această lățime standard.
Această lățime de 60 cm este aleasă de producătorii de plite deoarece permite amplasarea cu ușurință a 4 zone de gătit de diferite dimensiuni, dintre care cel puțin una are o zonă de gătit cu diametrul mare.

Plită pe gaz cu lățimea de 60 cm de la Electrolux

plita pe gaz cu latimea de 60 cmElectrolux este unul dintre producătorii de electrocasnice care are în oferta sa foarte multe plite cu lățimea de 60 cm, dintre care o plită pe gaz cu raport preț-performanțe bun este acest model cu 4 arzătoare și culoare inox.
Datorită faptului că plita aceasta pe gaz are o lățime de 60 cm a făcut posibilă amplasarea a patru arzătoare dintre care unul este de putere foarte mare și anume, dezvoltă o putere maximă de 4000 W ceea ce înseamnă că durata timpului de încălzire a lichidelor scade foarte mult.
Un alt avantaj al plitelor pe gaz cu lățimea de 60 cm este posibilitatea de a utiliza simultan mai multe vase de diferite dimensiuni.

Centru Față: Acest arzător este de tipul „Auxiliar” și are o putere maximă de 1000 W, iar din cauză că este poziționat destul de aproape de butoanele de comandă vasele care se pot utiliza pe acest arzător trebuie să aibă un diametru minim de 140 mm și maxim 160 mm. Pentru a evita încălzirea butoanelor este foarte important ca vasele să fie poziționate pe centrul arzătorului, iar diametrul lor să nu depășească 160 mm.

Stânga Mijloc: Este un arzător de tipul „Semi-Rapid” care dezvoltă o putere maximă de 1850 W, iar diametrul recomandat al vaselor este de 220 mm-260 mm.

Dreapta Mijloc: Arzătorul de tipul „Coroană Multiplă” dezvoltă o putere maximă de 4000 W și Electrolux recomandă utilizarea vaselor cu diametrul de 220 mm-260 mm.

Centru Spate: Ultimul arzător este de tipul „Semi-Rapid” și dezvoltă o putere maximă de 1850 W, iar diametrul vaselor recomandate a fi utilizate este în acest caz de doar 140 mm-180 mm.

Comanda plitei cu lățimea de 60 cm

comanda plitei cu latimea de 60 cmPornirea și oprirea celor patru arzătoare pe gaz se face cu ajutorul butoanelor poziționate în partea din față.
Acționarea celor patru butoane se face prin simpla rotire a lor, iar pentru activarea funcției de aprindere electrică mai trebuie și apăsat butonul în timp ce este rotit.
Reglajul nivelului de căldură se realizează foarte ușor datorită tehnologiei implementate care permite reglarea fină a intensității flăcării.
În jurul butoanelor sunt amplasate mai multe simboluri care reprezintă de fapt:
● Zona de gătit comandată de butonul respectiv
● Poziția pentru puterea maximă, respectiv activarea funcției de aprindere electrică
● Poziția pentru puterea minimă.

Principalele caracteristici ale plitei cu lățimea de 60 cm

caracteristicile plitei cu latimea de 60 cmAprindere electrică: Așa cum se poate deduce și din denumirea ei, această funcție are rolul de a aprinde flacăra de la arzătoare atunci când se apasă și se învârte butonul de comandă.
În interiorul arzătorului se poate observa o bujie de culoare albă care are în centrul său un electrod metalic, această componentă este de fapt responsabilă pentru generarea scânteii care aprinde gazul de la arzător.
Din motive de siguranță aprinderea arzătoarelor trebuie făcută întotdeauna înainte de poziționarea vaselor pe arzătoare.
Dacă întâmpinați probleme cu sistemul de aprindere electrică este recomandată verificarea modului de amplasare a capacului și a coroanei. De multe ori se întâmplă ca aceste componente să nu fie poziționate corect, ceea ce face ca sistemul de aprindere electrică să funcționeze incorect.
În cazul întreruperii alimentării cu energie electrică procesul de aprindere a arzătoarelor se va putea efectua doar manual cu ajutorul chibriturilor.

Siguranță arzătoare: Este un sistem de siguranță care are rolul de a întrerupe alimentarea cu gaz în cazul în care se realizează stingerea flăcării sau se învârtește de butonul de comandă fără să se apese pe el.

Reglajul nivelului de căldură: Această plită cu lățimea de 60 cm este dotată cu supape progresive care fac ca reglajul nivelului de căldură să fie făcut cu precizie, fără salturi bruște.

Kit conversie gaz: Acesta este format de fapt din duzele pentru alimentarea cu gaz petrolier lichefiat (de la butelie) și este furnizat ca și accesoriu. Din fabricație, în cele patru arzătoare sunt montate duzele pentru alimentarea cu gaz natural, iar pentru a face trecerea la gaz de la butelie trebuie schimbate duzele. Procesul de racordare la rețeaua de gaz și de schimbare a duzelor trebuie efectuat doar de o persoană autorizată.

Grătar din fontă: Cele două grătare de fontă cu care este dotată plita asigură o stabilitate ridicată a vaselor și îi oferă în același timp plitei un aspect plăcut.

Date tehnice plită pe gaz cu lățimea de 60 cm

date tehnice plita cu latimea de 60 cm

• Tip: Plită pe gaz încorporabilă
• Număr arzătoare: 4
• Funcționare: Gaz Natural/Gaz Petrolier Lichefiat (de la butelie)
• Putere maximă gaz: 8800 W
• Culoare: Inox

• Tensiunea nominală: 220–240V
• Cablu alimentare: 110 cm
• Grătar: Fontă
• Aprindere electrică: Da
• Termocuplu: Da
• Greutate: 10.2 kg

8.7 Total Score
Plită pe gaz cu lățimea de 60 cm

Design
8.5
Confort
8.5
Protecție și siguranță
9
Consum energetic
9
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Arzător de putere mare
  • Aprindere electrică
  • Siguranță arzător
  • Supape progresive
  • Inox
  • Grătar fontă
User Rating: 5 (1 vote)
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo