Plita pe gaz Electrolux cu aprindere electrica si design modern

1
plita electrolux pe gaz
9
Plita pe gaz Electrolux cu aprindere electrica si design modern
Plita pe gaz Electrolux cu aprindere electrica si design modern
Curatare usoara
Arzatoare performante
Design modern
Aprindere electrica
Siguranta arzator
Gratar din fonta

Electrolux are in oferta sa 27 de modele de plite pe gaz, cel mai mic pret il are acest model si anume 550 Lei, iar cel mai scump model este acesta si are un pret de achizitie de aproape 3800 Lei.
Cele doua modele de plite, prezentate mai sus, reprezinta extremele, si anume cea mai ieftina plita pe gaz de al Electrolux, respectiv cea mai scumpa plita pe gaz de la Electrolux, in schimb daca va doriti o plita pe gaz Electrolux cu un raport pret-performante foarte bun, atunci va recomandam acest model care este de tipul „Gaz pe sticla”.

Prezentare generala plita pe gaz Electrolux

prezentare plita pe gaz electrolux4 zone de gatit
Aceasta plita pe gaz de la Electrolux are 4 zone de gatit si o putere maxima de 8000 W.
Cele 4 zone de gatit sunt de 3 tipuri diferite, si anume: Arzator Rapid, Auxiliar, Semi-Rapid fiind distribuite pe plita in urmatorul mod:

 • Stanga Fata: Arzator auxiliar cu o putere maxima de 1000 W, iar diametrul vaselor care pot fi folosite pe acest arzator, trebuie sa aiba diametrul de 80 – 180 mm.
 • Stanga Spate: Aceasta zona de gatit este de tipul „Arzator rapid” si are puterea de3000 W, iar diametrul recomandat al vaselor este de 180 – 260 mm.
 • Dreapta Fata / Spate: Arzatoarele de pe partea dreapta au aceleasi caracteristici tehnice, si anume sunt de tipul „Arzator semi-rapid” cu puterea de 2000 W, iar diametrul vaselor care se amplaseaza pe aceste zone de gatit trebuie sa aiba diametrul situat in intervalul 120 – 220 mm.

Cele 4 arzatoare cu care este dotata plita sunt de tipul „SpeedBurner”, care se diferentiaza de arzatoarele normale, prin faptul ca sunt mai eficiente energetic cu aproape 20%, ceea ce inseamna un consum mai mic de energie precum si reducerea timpului de gatire.

plita gaz pe sticlaPlita de tipul „Gaz pe sticla”
Aceasta plita pe gaz de la Electrolux este de tipul „Gaz pe sticla”, acest lucru inseamna ca baza plitei este din sticla securizata, care rezista la socuri mecanice si termice.
Plitele de tipul „Gaz pe sticla” au doua avantaje majore, si anume:

 • Curatare usoara: Procesul de curatare se realizeaza foarte usor la o astfel de plita, deoarece sticla securizata se curata usor.
 • Design modern: Plita are un design modern, oferindu-i bucatariei un aspect atragator.

aprindere electrica plita electroluxAprindere electrica
Fiecare arzator este dotat cu o bujie de aprindere, care are rolul de a genera scanteia care produce aprinderea gazului.
Aprinderea gazului se efectueaza prin apasarea butonului de comanda si rotirea lui in sens antiorar.
Pentru ca flacara sa ramana aprinsa, trebuie sa tineti apasat butonul cateva secunde.
Aprinderea electrica a celor 4 arzatoare functioneaza doar daca plita este alimentata cu energie electrica, in caz contrar aprinderea arzatoarelor se face manual cu chibrituri.
In cazul in care flacara de la un arzator se stinge in mod accidental, aprinderea lui se face simplu prin reluarea pasilor de aprindere a unui arzator.
Ca si o masura de siguranta este recomandata aprinderea arzatorului, inainte de a amplasa vase pe el.
Pentru o functionare cat mai indelungata a sistemului de aprindere electrica, va recomandam sa mentineti curata bujia amplasata in arzator.

termocuplu de sigurantaTermocuplu de siguranta
Cele 4 arzatoare ale plitei sunt dotate cu cate un termocuplu, care intrerupe alimentarea cu gaz in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.

Datorita termocuplului trebuie sa tineti cateva secunde apasat butonul de comanda atunci cand doriti sa aprindeti un arzator, acele cateva secunde sunt necesare pentru incalzirea termocupului.

gratar din fontaGratar din fonta
Datorita celor doua gratare din fonta, stabilitatea vaselor de gatit este mult imbunatatita, astfel incat se elimina accidentele datorate alunecarii vaselor.
Cele doua gratare din fonta sunt destul de grele si din acest motiv trebuie sa aveti grija cand le curatati.
Curatarea gratarelor de fonta nu se poate face in masina de spalat vase, ci doar manual.
Gratarele de fonta pot fi amplasate pe plita doar intr-o singura pozitie.

gaz natural sau de la butelieFunctioneaza cu gaz natural / gaz de la butelie
Aceasta plita Electrolux poate fi alimentata cu gaz natural de la reteaua de gaz sau cu gaz lichefiat de la butelie, pentru a face trecerea intre cele doua tipuri de gaze trebuie doar schimbate injectoarele.
Din fabricatie plita este echipata cu injectoarelele pentru gaz natural, iar pentru a le schimba aveti nevoie de doar o cheie tubulara de 7 cu care sa desfaceti injectoarele cu care este echipata plita.
Injectoarele pentru gaz de la butelie sunt furnizate de Electrolux ca si accesorii si le gasiti intr-o punga mica transparenta impreuna cu instructiunile de montaj.
Cand faceti trecerea de la gaz natural la gaz de la butelie trebuie sa ajustati si bypass-ul prin strangerea la maxim a surubului de bypass.
Daca presiunea gazului nu este constanta, trebuie sa montati un regulator de presiune.

Date tehnice

• Tip plita: Gaz pe sticla;
• Arzatoare: 4;
• Putere maxima: 8000 W;
• Tensiune alimentare: 220 – 240 V;
• Cablu alimentare: 1.1 m;
• Latime: 590 mm;
• Adancime: 520 mm;
• Greutate: 13.7 kg;
• Culoare Negru.

9 Total Score
Plita pe gaz Electrolux cu aprindere electrica si design modern

Design
9
Protectie si siguranta
8.5
Raport pret/calitate
9.5
Curatare si intretinere
9
PROS
 • Curatare usoara
 • Arzatoare performante
 • Design modern
 • Aprindere electrica
 • Siguranta arzator
 • Gratar din fonta
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo