Cuptor electric incorporabil Electrolux cu autocuratare catalitica si pareri pozitive din partea utilizatorilor

0
cuptor electrolux cu autocuratare catalitica
9.1
Cuptor electric incorporabil Electrolux cu autocuratare catalitica si pareri pozitive din partea utilizatorilor
Cuptor electric incorporabil Electrolux cu autocuratare catalitica si pareri pozitive din partea utilizatorilor
9 functii de cuptor
Afisaj electronic
Ventilator de racire
Autocuratare catalitica
Inox antiamprenta
Cuptor iluminat

Electrolux este o companie de electrocasnice foarte cunoscuta, care realizeaza cuptoare electrice cu un raport pret/performante destul de bun.
Oferta de cuptoare electrice Electrolux este mare si contine produse cu preturi incepand de la 1100 Lei pana la 7000 Lei, acesta din urma fiind un cuptor mai special care are si functie de gatire cu aburi.
Daca sunteti in cautarea unui cuptor electric incorporabil Electrolux cu autocuratare catalitica si pareri foarte bune din partea persoanelor care l-au achizitionat atunci va recomandam acest model.

Prezentarea generala a cuptorului electric Electrolux

9 Functii de cuptor

Cu ajutorul celor 9 functii de cuptor puteti sa gatiti aproape orice tip de preparat, obtinand de fiecare data rezultate excelente la gatit.

Pentru a seta o functie de cuptor trebuie doar sa invartiti selectorul de functii pana in dreptul functiei dorite.

functiile de cuptor

Simbolurile functiilor de cuptor sunt urmatoarele:

iluminare cuptorIluminare Cuptor
Prima pozitie pe selectorul de functii este ocupata de functia care porneste iluminarea cuptorului, fara a fi activati si elementii incalzitori.
Functia de Iluminare cuptor este foarte utila cand doriti sa curatati interiorul acestuia.

aer caldAer Cald
Se utilizeaza pentru coacerea simultana pe mai multe niveluri. Cand se selecteaza functia de cuptor „Aer Cald” se alimenteaza elementul incalzitor circular si ventilatorul de circulatie a aerului, ambele sunt situate pe panoul posterior al cuptorului, fiind acoperite cu un panou de protectie.

Aer Cald (Umed)
Este o functie de cuptor mai speciala, care a fost dezvoltata pentru economisirea de energie electrica in timpul gatitului.

incalzire inferioaraIncalzire Inferioara
In aceasta functie caldura in cuptor este generata doar in partea inferioara, din acest motiv este recomandata pentru prepararea prajiturilor care au o baza crocanta.

grillGrill
Se alimenteaza doar elementul incalzitor Grill si se recomanda a se utiliza aceasta functie cand se frig la gratar alimente plate, de dimensiuni mai mici.

grill rapidGrill Rapid
Se alimenteaza elementul incalzitor Grill si elementul incalzitor Superior, ceea ce face ca aceasta functie sa fie recomandata pentru frigerea bucatilor mai mari de carne.

gatire intensivaGatire Intensiva
Daca frigeti cantitati mari de carne atunci aceasta este functia pe care o recoamndam sa o folositi, deoarece asigura cele mai bune rezultate.

pizzaPizza
Asa cum ii zice si numele aceasta functie se foloseste in principal pentru prepararea diverselor tipuri de pizza, asigurand o baza crocanta datorita functionarii si a elementului incalzitor Inferior.

incalzire superioara si inferioaraIncalzire Superiora + Inferioara
Aceasta este denumita si functia traditionala, fiind recomandata pentru prajirea alimentelor pe un singur nivel.

Functiile ceasului

Ceasul prezent pe centrul placii frontale permite controlarea functionarii cuptorului, iar cele 4 functii ale ceasului sunt:

 • Ora curenta: Permite setarea si verificarea orei curente.
 • Durata: Aceasta functie a ceasului permite setarea duratei de functionare a cuptorului. De exemplu, daca doriti ca cuptorul sa functioneze doar 40 de minute trebuie sa setati aceasta valoare pe ceas, iar la expirarea celor 40 de minute cuptorul se va intrerupe in mod automat, si se va emite un semnal acustic.
 • Sfarsit: Permite setarea orei la care sa se intrerupa functionarea cuptroului.
 • Temporizare: Aceasta functie de ceas permite combinarea functiilor DURATA si SFARSIT.
 • Cronometru: Se seteaza o numaratoare inversa, aceasta functie nu decupleaza functia de gatit cand numaratoarea ajunge la zero.

Accesoriile cuptorului

Electrolux ofera la acest cuptor 3 accesorii, si anume:

 • Raft de sarma: Se utilizeaza pentru amplasarea bucatilor de carne, sau ca si suport pentru diversele forme de prajituri.
 • Tava adanca: Se foloseste la prepararea alimentelor siropoase sau a bucatilor de carne care se frig in tava. De asemenea se poate folosi si ca tava colectoare a grasimilor, care se scurg din carnea amplasata pe raftul de sarma.
 • Tava universala: Aceasta are o inaltime mai mica decat Tava Adanca, si se foloseste in principal la prepararea prajiturilor.

accesoriile cuptorului

Ventilator de racire

In interiorul cuptorului este amplasat un ventilator care are rolul de scoate caldura din jurul modulelor electronice, precum si de a raci usa cuptorului.
Ventilatorul de racire porneste in mod automat , este posibil ca si daca ati decuplat functiile de cuptor ventilatorul de racire sa functioneze, pana in momentul in care cuptorul se raceste.
Zona de evacuare ca caldurii este amplasata deasupra usii cuptorului, din acest motiv daca priviti cuptorul din fata veti vedea o fanta deschisa deasupra usii cuptorului.

Siguranta la supraincalzire

Ca si o masura de siguranta cuptorul este dotat cu un termostat care decupleaza alimentarea cu energie electrica a cuptorului in cazul in care temperatura in cuptor depaseste valorile normale.
Cand temperatura in interiorul cuptorului revine in limite admise, se cupleaza in mod automat alimentarea cu energie electrica a cuptorului.

Autocuratare catalitica

Procesul de autocuratare catalitica presupune trasnformarea depunerilor de grasimi de pe peretii catalitici in dioxid de carbon si aburi.
Pentru ca procesul de autocuratare catalitica sa aiba loc este necesar ca temperatura in cuptor sa fie de cel putin 200 °C.
Pentru o eficienta maxima va recomandam sa scoateti toate accesoriile din cuptor, setati temperatura in cuptor la 250 °C, iar functia de cuptor trebuie sa fie „ Incalzire Superioara + Inferioara” si lasati cuptorul sa functioneze timp de 60 de minute.
Cei trei pereti catalitici cu care este dotat cuptorul nu trebuie curatate cu solutii de curatare, deoarece acestea pot distruge suprafata poroasa catalitica.

peretii catalitici ai cuptorului

Clasa energetica A

Acest cuptor electric incorporabil de la Electrolux se incadreaza in clasa energetica A, avand un consum energetic declarat de producator de:

 • 0.95 kWh/ciclu – in functia traditionala;
 • 0.81 kWh/ciclu – in functia cu ventilator.

Dupa cum se poate observa consumul de energie electrica in functia cu ventilator este mai mica decat cea traditionala, din acest motiv va recomandam sa folositi cat mai mult aceasta functie.

Inox antiamprenta

Suprafata de inox a cuptorului este mai speciala, si anume este de tipul „antiamprenta” care face ca suprafatele de inox sa ramana mereu curate.

Detalii tehnice

 • Tip: Cuptor incorporabil electric;
 • Putere nominala: 2780 W;
 • Tensiune alimentare: 220 – 240 V;
 • Cablu de alimentare: 1.6 m;
 • Temperatura cuptor: 50°C – 275°C;
 • Clasa energetica: A;
 • Inaltime: 594 mm;
 • Latime: 594 mm;
 • Adancime: 568 mm;
 • Greutate: 29 kg;
 • Culoare: Inox.
9.1 Total Score
Cuptor electric incorporabil Electrolux

Design
9
Functii cuptor
9
Protectie si siguranta
9.5
Consum energetic
8.5
Raport Pret/Calitate
9.5
Curatare si intretinere
9
PROS
 • 9 functii de cuptor
 • Afisaj electronic
 • Ventilator de racire
 • Autocuratare catalitica
 • Inox antiamprenta
 • Cuptor iluminat
User Rating: 2.37 (19 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo