Plita pe gaz de la Electrolux aflata la reducere

-1
plita pe gaz de la electrolux la reducere
8.7
Plita pe gaz de la Electrolux aflata la reducere
Plita pe gaz de la Electrolux aflata la reducere
Arzator de putere mare
Aprindere electrica
Siguranta plita
Gratar din fonta
Curatare usoara
Protectie impotriva lichidelor
Reglaj fin flacarii
Design modern

Aceasta plita pe gaz de la Electrolux aflata la reducere are un design modern, oferindu-i bucatariei un aspect placut.
Pe langa design-ul modern, aceasta plita de la Electrolux are si performante foarte bune la gatit, la acest lucru contribuind si arzatorul de putere mare, care dezvolta o putere de 3000 W, asigurand incalzirea rapida a vasului si o economie de energie de pana la 20%, fata de arzatoarele normale.

Plita are o latime de 60 cm si este livrata impreuna cu un cablu de alimentare de 1.1 m, iar tensiunea de alimentare este de 220 – 240 V.

plita pe gaz electrolux cu 4 arzatoarePlita pe gaz cu 4 arzatoare
Plita pe gaz de la Electrolux, aflata la reducere, are 4 arzatoare cu o putere maxima de 7800 W, iar cele 4 arzatoare sunt pozitionate in urmatorul mod:
Fata Stanga: Arzator Rapid (3000 W si diametrul vaselor 180 – 260 mm)
Fata Dreapta: Arzator Auxiliar (1000 W si diametrul vaselor 80 – 180 mm)
Spate Stanga/Dreapta: Arzator Semi-Rapid (1900 W si diametrul vaselor 120 – 240 mm)

Pentru o eficienta energetica cat mai buna, va recomandam sa respectati diametrul minim si maxim al vaselor, care pot fi utilizate pe fiecare arzator.

Cele 4 arzatoare sunt comandate prin intermediul butoanelor amplasate in partea din fata a plitei.
Ca si accesoriu, producatorul ofera si kit-ul de conversie gaz natural/gaz lichefiat (de la butelie), astfel incat plita poate fi alimentata cu ambele tipuri de gaze.
Alimentarea cu gaz de la butelie, necesita inlocuirea injectoarelor de la fiecare arzator, cu cele furnizate de producator ca si accesorii.
In cazul in care alimentati plita de la butelie trebuie sa folositi si un regulator de presiune.

plita electrolux cu aprindere electrica● Aprindere electrica
Plita este dotata cu un sistem de aprindere electrica, care permite aprinderea arzatoarelor printr-o simpla invartire si apasare de buton, fara a mai fi necesara utilizarea chibriturilor.
Singurul element vizibil al sistemului de aprindere electrica este bujia de culoare alba, care este instalata in fiecare arzator, pentru o functionare indelungata, va recomandam sa mentineti curata bujia de aprindere.
Aprinderea arzatoarelor se face intotdeauna inainte de a amplasa vase pe ele, iar pasii de aprindere sunt simpli, si anume trebuie apasat si rotit butonul de comanda in sensul antiorar.

siguranta plita● Siguranta plita
Producatorul suedez de electrocasnice, Electrolux, a montat pe acest model de plita pe gaz un sistem de siguranta, care are rolul de a decupla alimentarea cu gaz a arzatoarelor, in situatia in care acestea se sting in mod accidental.
Daca aveti copii mici, cu siguranta veti aprecia aceasta functie, deoarece chiar daca acestia invart de butoanele plitei, nu va iesi gaz la arzatoare.

Partea vizibila utilizatorului din intreg sistemul de siguranta este termocuplul, care are o culoare inchisa, fiind prezent la fiecare arzator alaturi de bujia de aprindere.

gratar din fonta plita electrolux●  Gratar din fonta
Majoritatea persoanelor care au achizitionat aceasta plita pe gaz de la Electrolux, lauda gratarele din fonta, deoarece asigura o stabilitate ridicata a vaselor.
Cele doua gratare de fonta sunt detasabile si pot fi scoase cu usurinta, astfel incat curatarea lor se poate face usor.
Din pacate gratarele din fonta nu pot fi spalate in masina de spalat vase, ci doar manual.
Dupa ce ati scos gratarele este foarte important ca sa le montati exact in aceeasi pozitie din care le-ati scos, in caz contrar centrul arzatorului nu va corespunde cu centrul suportului de vase.

curatarea plitei pe gaz electrolux●  Curatarea plitei
Producatorul recomanda curatarea plitei dupa fiecare utilizare, reusindu-se astfel mentinerea curata a plitei cu eforturi mici.
Plita se curata cu usurinta daca se scot gratarele din fonta precum si capacele celor 4 arzatoare.
Plita de inox poate fi curatata cu apa calda, in care s-a dizolvat detergent de vase sau cu solutii speciale de curatare a plitelor inox, precum aceasta solutie de la Electrolux, daca bugetul va permite atunci va recomandam sa achizitionati aceasta solutie de curatat de la Electrolux.
Daca pe plita ajunge plastic topit, zahar sau alte alimente care au in compozitie zahar trebuie sa le stergeti imediat, in caz contrar suprafata plitei se poate deteriora, restul tipurilor de depuneri trebuie eliminate doar dupa ce suprafata plitei s-a racit, prevenindu-se astfel accidentele.

reglaj fin al butoanelor plitei pe gaz electrolux●  Reglaj fin al flacarii
Flacara de la fiecare arzator poate fi reglata cu usurinta, datorita butoanelor speciale cu care este dotata plita Electrolux.
Reglarea fina a flacarii este foarte importanta, deoarece asigura setarea nivelului optim al caldurii produse de arzator.
Cand aprindeti un arzator trebuie sa rotiti butonul in pozitia de „Putere Maxima”, pentru a permite aprinderea arzatorului, dupa ce s-a efectuat acest lucru rotiti in sens invers pana in pozitia dorita.

protectie impotriva scurgerilor de lichide

Protectie impotriva scurgerilor de lichide
Dupa cum se poate observa, in zona fiecarui arzator, plita are o mica ridicatura care are rolul de a bloca accesul lichidelor in interiorul arzatorului.
In cazul in care ajung lichide in interiorul arzatorului se poate infunda injectorul, rezultand astfel nefunctionarea arzatorului.
Pe langa protectia impotriva scurgerilor de lichide aceasta ridicatura are rolul si de a usura procesul de curatare a plitei, deoarece toate lichidele sunt mentinute in zona plata a plitei.

date tehnice plita electrolux●  Date tehnice
• Tip plita: Pe gaz
• Putere maxima: 7800 W
• Latime: 59.5 cm
• Adancime: 51 cm
• Cablu alimentare: 1.1
• Tensiune alimentare: 220 – 240 V
• Kit conversie: Gaz natural / GPL (butelie)

8.7 Total Score
Plita pe gaz de la Electrolux

Design
8.5
Performante
8.5
Protectie si siguranta
9
Intretinere si curatare
8.5
Raport Pret/Performante
9
PROS
  • Arzator de putere mare
  • Aprindere electrica
  • Siguranta plita
  • Gratar din fonta
  • Curatare usoara
  • Protectie impotriva lichidelor
  • Reglaj fin flacarii
  • Design modern
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo