Plita de tipul Gaz pe Sticla cu 5 arzatoare de la Electrolux

0
top plita electrolux 5 arzatoare
9.2
Plita de tipul Gaz pe Sticla cu 5 arzatoare de la Electrolux
Plita de tipul Gaz pe Sticla cu 5 arzatoare de la Electrolux
5 arzatoare
Arzator Rapid
Plita de tipul Gaz pe Sticla
Aprindere electrica integrata
Siguranta flacara
Gratar din fonta

Aceasta plita de la Electrolux este de tipul Gaz pe Sticla si are 5 arzatoare, dintre care cel pozitionat central este de tipul WOK, ideal pentru prepararea alimentelor care necesita o caldura mare, intr-un timp scurt.

Design-ul plitei este modern, incadrandu-se perfect intr-o bucatarie mare, unde cu siguranta va iesi in evidenta latimea plitei de 74 cm.

Sticla plitei este securizata, rezistand variatiilor de temperatura care apar in timpul utilizarii.

plita electrolux 5 arzatoare● Plita cu 5 arzatoare
Acest model de plita pe gaz de la Electrolux este unul foarte atragator, iar cele 5 arzatoare va ajuta sa gatiti mai usor, tipurile de mancaruri preferate.

Puterea maxima a plitei este de 10900 W, iar puterile pe care le pot dezvolta fiecare arzator sunt:
Mijloc: Coroana multipla (3900 W / 1400 W, diametrul vaselor 220 – 260 mm)
Fata Stanga: Semi Rapid (2000 W / 600 W, diametrul vaselor 120 – 240 mm)
Fata Dreapta: Auxiliar (1000 W / 330 W, diametrul vaselor 80 – 180 mm)
Spate Stanga: Semi Rapid (2000 W / 600 W, diametrul vaselor 120 – 240 mm)
Spate Dreapta: Semi Rapid (2000 W / 600 W, diametrul vaselor 120 – 240 mm)

Valorile prezentate mai sus reprezinta puterile maxime si minime, acestea se obtin rotind de butonul de comanda in pozitia maxima sau minima.

Ca si accesoriu la achiztionarea plitei primiti si un kit de conversie Gaz Natural / Gaz lichefiat (de la butelie) cu ajutorul caruia faceti trecerea de la alimentarea plitei cu gaz natural la cel lichefiat ( de la butelie).

plita electrolux gaz pe sticla● Plita de tipul Gaz Pe Sticla
Daca doriti o plita care sa arate foarte bine, dar in acelasi timp sa se curete usor, atunci aceasta plita de la Electrolux cu siguranta corespunde cerintelor dumneavoastra.
Aspectul elegant este oferit mai ales de faptul ca este de tipul „Gaz Pe Sticla”, acest lucru se traduce prin faptul ca pe o suprafata de sticla este amplasata plita pe gaz, combinatia aceasta face ca plita sa aiba un design atractiv si in acelasi timp sa se curete mult mai usor, decat o plita pe gaz clasica.

Sticla este foarte rezistenta, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji cu privire la rezistenta ei.

plita electrolux cu aprindere electrica integrata● Aprindere electrica integrata
Toate cele 5 arzatoare au incorporate sistemul de aprindere electrica, care are rolul de a aprinde gazul printr-o simpla invartire si apasare de buton.
Sistemul de aprindere electrica contine un generator de scantei, care produce scanteia care aprinde gazul.
Din motive de siguranta aprinderea arzatoarelor se face intotdeauna inainte de a amplasa pe ele vase.
Sistemul de aprindere functioneaza cu energie electrica, din acest motiv daca plita nu este alimentata cu energie electrica trebuie sa aprindeti manual arzatoarele.
Pentru o functionare cat mai indelungata, va recomandam sa mentineti curate bujiile de aprindere amplasate in arzatoare.

plita electrolux cu siguranta flacara● Siguranta flacara
Fiecare arzator este dotat cu un sistem automat de siguranta, care are functia de a intrerupe alimentarea cu gaz, in cazul in care flacara de la un arzator se stinge accidental.
Aprinderea arzatorului face ca termocuplul sa se incalzeasca si sa deschida electrovalva care comanda alimentarea cu gaz, pana cand temperatura termocuplului nu a ajuns la o anumita valoare, face ca flacara arzatorului sa nu fie mentinuta aprinsa, din acest motiv cand aprindeti un arzator trebuie sa tineti butonul apasat pentru 5 secunde.

plita electrolux cu gratar fonta● Gratar din fonta
Gratarul din fonta ofera vaselor o stabilitate ridicata, in comparatie cu gratarele normale de pe care vasele pot aluneca cu usurinta.
Stabilitatea maxima a vaselor este asigurata doar cand acestea sunt amplasate in pozitia centrala pe gratar.
Singurul dezavantaj al gratarelor din fonta este acela ca nu pot fi spalate in masina de spalat vase, ci trebuie spalate manual.
Acest model de plita de la Electrolux este dotat cu 3 gratare din fonta, care trebuie amplasate mereu in aceeasi pozitie, in caz contrar arzatoarele nu vor corespunde cu centrul gratarelor.

plita electrolux curatare usoara● Curatare usoara
Sticla pe care sunt amplasate arzatoarele este usor de curatat, cu ajutorul apei calde in care s-a dizolvat detergent de vase, puteti sa folositi si solutii speciale de curatare a plitei, dar rezultate foarte bune se pot obtine folosind detergent de vase.
Chiar daca plita se curata foarte usor va recomandam sa o curatati dupa fiecare folosire, reusind astfel sa o mentineti curata tot timpul
Asa cum am mentionat mai sus cele 3 gratare de fonta nu se pot curata in masina de spalat vase, ci doar manual.
In interiorul arzatoarului sunt montate bujia de aprindere si termocuplul, acestea trebuie sa fie mentinute curate pentru o durata de functionare cat mai mare.
Este foarte important ca injectoarele din cele 5 arzatoare sa nu aiba orificiile obturate, in caz contrar functionarea arzatorului este afectata.

plita electrolux cu reglaj fin● Reglaj fin
Intensitatea flacarii se poate regla cu usurinta, datorita supapelor progresive care faciliteaza reglarea fina a arzatoarelor.
Acest aspect este foarte important, deoarece permit utilizatorului setarea nivelului optim al caldurii generate de plita, astfel incat rezultatele sa fie excelente.
Aprinderea arzatorului se face prin apasarea butonului de comanda si invartirea lui in dreptul pozitiei maxime, dupa care cu ajutorul reglajului fin selectati usor nivelul de caldura dorit.

plita electrolux date tehnice● Date tehnice
• Tip plita: Gaz pe Sticla
• Alimentare: Gaz natural / Gaz lichefiat (de la butelie)
• Numar arzatoare: 5
• Putere maxima: 10900 W
• Latime x Adancime: 74 cm x 51 cm
• Tensiune de alimentare: 220 – 240 V

9.2 Total Score
Plita cu 5 arzatoare Electrolux

Design
9.5
Performante
9
Protectie si siguranta
9
Intretinere si curatare
9
Raport Pret/Performante
9.5
PROS
  • 5 arzatoare
  • Arzator Rapid
  • Plita de tipul Gaz pe Sticla
  • Aprindere electrica integrata
  • Siguranta flacara
  • Gratar din fonta
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo