Plită încorporabilă mixtă gaz electric – noiembrie 2023

1
plita incorporabila mixta gaz electric imagine
8.4
Plită încorporabilă mixtă gaz electric – noiembrie 2023
Plită încorporabilă mixtă gaz electric – noiembrie 2023
Plită mixtă
Aprindere electrică
Siguranță arzătoare
Grătar fontă
Protecție scurgeri lichide
Duze GPL

Plita mixtă–gaz, electric reprezintă cea mai bună alegere pentru persoanele care au ca și sursă de alimentare butelia cu gaz, astfel încât dacă în timpul procesului de gătire se termină gazul din butelie nu trebuie să-l întrerupă, ci doar să mute vasul de gătit pe zona electrică.

Plită încorporabilă mixtă–gaz,electric

plita incorporabila mixta gaz electricO plită mixtă–gaz, electric cu păreri bune din partea persoanelor care au cumpărat-o este acest model de la Electrolux care are 3 arzătoare pe gaz cu o putere totală de 6000 W și o zonă de gătit electrică cu o putere nominală de 1000 W.
Cele trei arzătoare pe gaz sunt dotate cu sistemul de aprindere electrică precum și cel de siguranță care decuplează alimentarea în cazul în care se stinge flacăra în mod accidental.

Zona de gătit electrică

arzator electric de pe plita mixtaÎn partea din Spate–Stânga se află o zonă de gătit electrică cu diametrul de 145 mm și puterea nominală de 1000 W.
Controlul zonei de gătit electrice se face cu ajutorul butonului amplasat pe panoul de comandă, care permite setarea a 6 niveluri de căldură.
• Nivelul 1 = Menținere la cald
• Nivelul 2 = Fierbere ușoară
• Nivelul 3 = Fierbere înăbușită
• Nivelul 4 = Rumenire sau Prăjire
• Nivelul 5 = Încălzire până la fierbere
• Nivelul 6 = Prăjire rapidă.

Pentru a opri din funcționare zona de gătit electrică trebuie doar să rotiți butonul de comandă până în dreptul simbolului „0”.

Arzătoare pe gaz

arzatoare pe gazAceastă plită încorporabilă mixtă este dotată pe lângă zona electrică și cu 3 arzătoare pe gaz care au o putere totală de 6000 W.

Stânga Față: Arzător de tipul „Semi–Rapid” care dezvoltă o putere maximă de 2000 W și pe care Electrolux recomandă utilizarea vaselor la care partea inferioară se încadrează în intervalul 120 mm–180 mm.

Dreapta Față: Este un arzător de tipul „Auxiliar” pe care se amplasează vasele de dimensiuni mici la care baza se încadrează între 80 mm și 180 mm. Puterea nominală a arzătorului este de 1000 W.

Dreapta Spate: Este un arzător de tipul „Rapid” care dezvoltă o putere nominală de 3000 W, fiind astfel recomandat pentru utilizarea cu vase de dimensiuni mari care au diametrul situat în intervalul 180 mm–260 mm.

Indicator de funcționare

indicator de functionareÎn stânga butonului de comandă pentru zona de gătit electrică este situat un indicator care se aprinde când zona de gătit electrică este activă.
Datorită acestui indicator puteți să observați foarte ușor dacă zona de gătit funcționează, evitându-se astfel accidentele care pot să apară prin atingerea unei zone de gătit aflată în funcționare.

Alimentare la butelie

duze pentru alimentarea cu gaz de la butelieUna dintre primele întrebări ale persoanelor aflate în căutarea unei plite mixtă–gaz, electric este „Plita poate fi alimentată și de la butelie?”, iar răspunsul este DA.
Din fabrică plita este echipată pentru alimentarea cu gaz de la rețea, iar dacă se dorește alimentarea plitei mixte cu gaz de la butelie, trebuie doar înlocuite duzele și reglat debitul minim.
● Duzele GPL: Sunt furnizate de către Electrolux ca și accesorii și le găsiți ambalate într-o pungă transparentă, în care apar și instrucțiunile de înlocuire a duzelor.
Duzele GPL au pe ele marcaje care ajută la identificarea zonei în care trebuie montate. Cele 3 marcaje care apar pe duzele GPL sunt:
86 – Se folosește la arzătorul din Dreapta Spate.
71 – Se folosește la arzătorul din Stânga Față.
50 – Se folosește la arzătorul din Dreapta Față.

Pentru înlocuirea duzelor este nevoie de o cheie tubulară de 7.

Reglare debit minim: După schimbarea duzelor este obligatoriu să reglați și debitului minim, în caz contrar există riscul ca flacăra să se stingă atunci când arzătorul este setat pe nivelul minim de căldură.

Din motive de siguranță vă recomandăm să apelați la o persoană autorizată pentru înlocuirea duzelor, reglarea debitului minim, precum și conectarea plitei.

Sisteme integrate în arzătoare

sisteme integrate in arzatorÎn interiorul celor 3 arzătoare pe gaz ale plitei mixte sunt amplasate două sisteme foarte importante:

Siguranță arzătoare: Are rolul de a opri alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental. Componenta vizibilă a acestui sistem este termocuplul care se încălzește de la flacără și menține deschisă electrovalva care alimentează arzătorul. În cazul în care flacăra nu mai încălzește termocuplul, acesta nu este capabil să mențină deschisă electrovalva de alimentare cu gaz, astfel încât se întrerupe alimentarea.

Aprindere electrică: Face ca aprinderea celor trei arzătoare pe gaz ale plitei mixte să fie făcută printr-o simplă apăsare și rotire de buton. Pentru o bună funcționare a sistemului vă recomandăm să mențineți curată bujia de aprindere din fiecare arzător.

Grătar din fontă

gratar din fontaPe suprafața plitei sunt amplasate două grătare din fontă de înaltă calitate, care asigură o stabilitate foarte bună a vaselor de gătit, astfel încât se evită accidentele cauzate de alunecarea acestora.
Grătarul de fontă contribuie și la aspectul plăcut al plitei.

Consumul de energie electrică

consum de energieFiind o plită încorporabilă mixtă– gaz, electric legislația actuală obligă producătorul să declare consumul energetic pentru zona de gătit electrică și eficiența energetică pentru cele 3 arzătoare. În cazul acestui model de plită valorile declarate sunt:

Spate Stânga: Este o zonă de gătit electrică cu diametrul de 145 mm la care Electrolux declară un consum de 194.9 Wh/kg. Această valoare de fapt este cantitatea de energie consumată de zona de gătit pentru a încălzi un litru de apă de la temperatura de 14.5°C până la fierbere.
Dreapta Spate: Arzătorul Rapid are o eficiență energetică de 56.5%.
Spate Față: Arzătorul Semi–Rapid are o eficiență energetică de 55.9%.
Dreapta Față: În cazul arzătoarelor de tipul Auxiliar legislația actuală nu cere declararea eficienței energetice.

Date tehnice

date tehnice

• Tip: Plită mixtă încorporabilă
• Electric: 1 zonă de gătit
• Gaz: 3 arzătoare
• Putere electrică: 1000 W
• Putere gaz: 6000 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V

• Culoare: Inox
• Grătar: Fontă
• Siguranță arzătoare: Da
• Aprindere electrică: Da
• Cablu de alimentare: 110 cm
• Greutate: 10.4 kg

8.4 Total Score
Plită încorporabilă mixtă gaz electric

Design
8.5
Confort
8.5
Protecție și siguranță
8.5
Consum energetic
8
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
8
PROS
  • Plită mixtă
  • Aprindere electrică
  • Siguranță arzătoare
  • Grătar fontă
  • Protecție scurgeri lichide
  • Duze GPL
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo