Plită cu inducție rustică noiembrie 2023

0
Plită cu inducție rustică imagine
9.4
Plită cu inducție rustică noiembrie 2023
Plită cu inducție rustică noiembrie 2023
Design atractiv
Performanțe ridicate
Putere Suplimentară
Protecție copii
Cronometru
Consum redus de energie

Electrocasnicele cu design rustic au început să fie destul de căutate în ultimii ani, ceea ce a făcut ca producătorii să își mărească oferta de aparate care au un aspect rustic sau retro.

În cazul aparatelor de gătit putem întâlni mai mulți producători care au în oferta lor plite și cuptoare cu aceleași design rustic, astfel încât încadrarea lor în bucătărie să fie ușor de făcut.

Plită cu inducție rustică

Plită cu inducție rusticăElectrolux este unul dintre producătorii de electrocasnice care au o ofertă completă de aparate cu design rustic.
De exemplu din colecția Rococo face parte acest model de plită cu inducție rustică, iar dacă doriți să achiziționați și cuptorul electric încorporabil din această colecție atunci acest model se combină perfect cu plita recomandată mai sus.

Această plita cu inducție rustică de la Electrolux nu doar că arată foarte bine dar este și performantă, astfel încât prepararea mâncărurilor va deveni o plăcere.

Plita cu inducție are patru zone de gătit de diferite dimensiuni, făcând posibilă utilizarea mai multor tipuri de vase.

Cele patru zone de gătit au următoarele caracteristici:
Stânga Față: Zonă de gătit cu diametrul de 210 mm și puterea nominală de 2300 W.
Stânga/Dreapta Spate: Ambele zone au aceleași caracteristici – au un diametru de 180 mm și o putere nominală de 1800 W.
Dreapta Față: Este cea mai mică zonă de gătit având diametrul de doar 145 mm și o putere nominală de 1400 W.

PowerBoost – Putere Mărită

functia powerboostPuterile prezentate mai sus pentru fiecare zonă de gătit sunt obținute când se activează nivelul de căldură 9, dar plita beneficiază și de o funcție de Putere Mărită (PowerBoost) care permite zonelor de gătit să dezvolte o putere mult mai mare pentru o anumită perioadă de timp.
Stânga Față: Puterea nominală = 2300 W / PowerBoost = 3700 W.
Stânga/Dreapta Spate: Puterea nominală = 1800 W / PowerBoost = 2800 W.
Dreapta Față: Puterea nominală = 1400 W / PowerBoost = 2500 W.

După cum se poate observa diferența de temperatură între cea nominală și de la PowerBoost este foarte mare și își dovedește utilitatea când se încălzesc cantități mari de lichide. Din motive de siguranță timpul de funcționare al Puterii Mărite este limitată la 10 minute (Stânga Față, Stânga Spate, Dreapta Spate) și la 4 minute pentru zona de gătit din Dreapta Față.

Detectare automată a vasului

detectare automata a vasuluiPlita este capabilă să detecteze prezența vasului de gătit atâta timp cât acesta se încadrează în dimensiunile minime recomandate de producător și anume:
Stânga Față: Diametrul minim = 125 mm / Diametrul maxim 210 mm.
Stânga / Dreapta Spate: Diametrul minim = 145 mm / Diametrul maxim 180 mm.
Dreapta Față: Diametrul minim = 125 mm / Diametrul maxim 145 mm.

Nivelurile de căldură

14 niveluri de călduraDupă cum ziceam acest model de plită cu inducție rustică de la Electrolux nu doar arată foarte bine dar și are performanțe bune de gătire. La acest lucru contribuie și nivelul ridicat de niveluri de căldură care pot fi setate: pe panoul de comandă se pot activa 14 niveluri de căldură.

Începând cu nivelul de căldură 2 și până la nivelul 6 se pot seta și niveluri de căldură intermediare. Când acestea sunt active apare în dreptul cifrei și un punct, de exemplu dacă activați nivelul intermediar dintre 3 și 4 va apărea pe afișajul plitei cifra 3 și un punct „3.”
Este foarte important ca o plită cu inducție să permită setarea a cât mai multor niveluri de căldură deoarece în acest mod utilizatorul va fi capabil să seteze exact temperatura necesară pentru prepararea excelentă a mâncărurilor preferate.

Comunicare Plită – Hotă

comunicare plita hotaEste o funcție foarte interesantă care permite comunicarea dintre plită și hotă, astfel încât treapta de putere a hotei este reglată în mod automat în funcție de nivelul de căldură setat pe plita cu inducție.
Această funcție este compatibilă cu hotele care fac parte din grupul Electrolux.

Control prin atingere

control prin atingereÎntreg panoul de comandă al plitei cu inducție rustică este electronic, ceea ce înseamnă că toate comenzile se fac prin simpla atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă.

Sub fiecare simbol de pe suprafața plitei este amplasat un senzor tactil care sesizează când utilizatorul atinge acea zonă.

Pentru a ajuta utilizatorul, plita emite un semnal acustic de fiecare dată când se modifică o setare prin atingerea unui simbol de pe panoul de comandă.

Sisteme de siguranță

sisteme de sigurantaOprire automată: Plita este dotată cu mai mulți senzori care comandă întreruperea funcționării în următoarele cazuri:
– Zonele de gătit nu sunt active.
– După activarea plitei nu se setează nivelul de căldură pentru cel puțin o zonă de gătit.
– Peste panoul de comandă s-au vărsat lichide și în decurs de 10 secunde nu se șterg.
– Temperatura din interiorul plitei este prea mare.
– Vasele utilizate nu sunt corespunzătoare, pe afișaj apare litera „F”.
– O zonă de gătit funcționează o lungă perioadă de timp fără o modificare a setărilor în această perioadă de timp.
Siguranță copii: Împiedică activarea plitei în mod accidental. Cât timp este activă această funcție și se încearcă pornirea ei pe afișaj va apărea litera „L”.
Blocare panou comandă: Și aceasta este tot o funcție care împiedică accesul la panoul de comandă, dar aceasta este valabilă doar cât timp plita funcționează, împiedicând modificarea accidentală a setărilor.
Controlul puterii: Din motive de siguranță nivelul de putere este controlat astfel încât consumul zonelor de gătit conectate pe aceeași fază să nu depășească 3700 W. În cazul în care se întâmplă acest lucru atunci sistemul de control al puterii va reduce în mod automat nivelul de putere pentru toate zonele conectate la aceeași fază.
Indicator de căldură reziduală: Afișează dacă o zonă de gătit este fierbinte avertizând astfel utilizatorul că o zonă de gătit este fierbinte chiar și dacă nu mai este activă.

Funcții de timp

Temporizator: Această funcție se utilizează pentru controlul timpului de funcționare a zonei de gătit. Când funcția de timp ajunge cu numărătoarea la 0 atunci se emite un semnal acustic și se decuplează în mod automat zona de gătit.
Cronometru: Realizează o numărătoare inversă fără a avea influență asupra funcționării zonelor de gătit.
Pauză: Nu este o funcție de timp în adevăratul sens al cuvântului, dar permite controlul zonelor de gătit prin reducerea la minim a nivelului de căldură pentru o perioadă de timp în care utilizatorul nu se poate ocupa de procesul de gătire, iar când se reia gătirea plita comută în mod automat pe nivelul de căldură setat înainte de activarea funcției Pauză.

Consumul de energie electrică

consum de energieDacă doriți o plită care nu doar să arate bine și să aibă performanțe bune ci să și consume puțină energie electrică, atunci trebuie să alegeți un model de plită cu inducție.

Consumul de energie electrică declarat de către Electrolux pentru toată plita este de 182.9 Wh/kg, iar pentru fiecare zonă de gătit valorile declarate sunt:
Stânga Față: 178.4 Wh/kg
Stânga Spate: 184.9 Wh/kg
Dreapta Față: 183.2 Wh/kg
Dreapta Spate: 184.9 Wh/kg.

Instalarea și conectarea plitei cu inducție rustică

Având o putere electrică mare (7350 W) vă recomandăm să apelați la o persoană autorizată pentru efectuarea conexiunilor electrice în funcție de tensiunea de alimentare disponibilă.
Aparatul este furnizat cu un cablu de alimentare de 1.5 m dar fără ștecher.

Plita poate fi conectată monofazic (230 V) și bifazic (400 V) cu mențiunea că trebuie respectate schemele de montaj de pe schema electrică ce include și montarea punților pe borne în funcție de tensiunea de alimentare.

Pentru instalarea plitei trebuie respectate distanțele minime față de mobilier și hotă: 50 mm față de pereții din jurul plitei și 500 mm față de hotă.

Date tehnice

• Tip: Plită cu inducție
• Design: Rustic
• Zone de gătit: 4
• Niveluri de căldură: 14
• Putere instalată: 7350 W
• Tensiunea nominală: 220–240V
• Culoare: Negru

• Control: Digital
• Suprafață: Sticlă securizată
• Putere Suplimentară: Da
• Cablu de alimentare: 150 cm
• Greutate: 10.7 kg
• Lățime: 590 mm
• Adâncime: 520 mm

9.4 Total Score
Plită cu inducție rustică

Design
9.5
Confort
9
Protecție și siguranță
10
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9.5
PROS
  • Design atractiv
  • Performanțe ridicate
  • Putere Suplimentară
  • Protecție copii
  • Cronometru
  • Consum redus de energie
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo