Plită cu inducție excelentă noiembrie 2023

0
plita cu inductie excelenta imagine
9.4
Plită cu inducție excelentă noiembrie 2023
Plită cu inducție excelentă noiembrie 2023
PowerBoost
Afișaj digital
14 niveluri de căldură
Consum redus de energie
Comunicare Hotă - Plită
Protecție copii

Plitele cu inducție reprezintă cea mai bună alegere datorită multiplelor avantaje pe care le au. Unele dintre cele mai importante avantaje ale acestora sunt:

Încălzire rapidă: Timpul necesar încălzirii vasului este foarte mic. De altfel, în multe comentarii ale persoanelor care au trecut de la o plită pe gaz se poate observa uimirea despre rapiditatea cu care încălzește apa o plită cu inducție.
Consum redus de energie: Dintre toate tipurile de plite aceasta cu inducție este cea mai eficientă energetică, lucru datorat faptului că pierderile sunt foarte mici.
Curățare ușoară: Având o suprafață din sticlă netedă, securizată și termorezistentă, face ca procesul de curățare să poată fi făcut cu ușurință, fără a fi nevoie de soluții speciale.
Multiple sisteme de siguranță: Plitele cu inducție sunt dotate cu mai mulți senzori, care în cazul în care apare o funcționare anormală comandă dezactivarea plitei.

Plită cu inducție excelentă

O plită cu inducție excelentă este acest model de la Electrolux care se instalează foarte ușor, are un aspect plăcut și performanțe ridicate.
Plita este dotată cu o mulțime de funcții care ușurează foarte mult procesul de gătire dar și îi conferă o siguranță ridicată în utilizare.
Cu ajutorul cronometrului se controlează cu precizie durata de funcționare a fiecărei zone de gătit.
Curățarea plitei se face foarte ușor datorită faptului că mâncarea ajunsă pe suprafața ei nu se arde, așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de plite.

Putere Mărită – PowerBoost

Este cea mai utilă funcție a plitei cu inducție deoarece reușește să reducă foarte mult timpul necesar încălzirii lichidelor, prin dezvoltarea unei puteri mărite la începutul procesului de gătire.
Electrolux a dotat această plită excelentă cu 14 niveluri de gătire la care se adaugă și PowerBoost (P) care crește foarte mult puterea zonei de gătit.
Stânga Față: Puterea nominală = 2300 W / PowerBoost = 3700 W
Stânga Spate: Puterea nominală = 1800 W / PowerBoost = 2800 W
Dreapta Față: Puterea nominală = 1400 W / PowerBoost = 2500 W
Dreapta Spate: Puterea nominală = 1800 W / PowerBoost = 2800 W.

Pentru a activa funcția PowerBoost trebuie doar atins simbolul „P” de pe panoul de comandă.

Instalare ușoară

instalare usoaraPlita face parte din familia de produse „Slim Fit” care se caracterizează în principal prin ușurința la instalare și posibilitatea de poziționare pe un blat de bucătărie subțire, de doar 12 mm.
Când se efectuează instalarea plitei cu inducție trebuie ținut cont și de distanțele minime dintre plită și mobilier. Trebuie să fie păstrată o distanță de cel puțin 50 mm între pereții laterali și plită, respectiv 500 mm între plita și hotă.

Control prin atingere

control prin atingerePanoul de comandă al plitei se controlează prin simpla atingere a simbolurilor.
Datorită senzorilor tactili poziționați sub suprafața sticlei, plita este capabilă să detecteze fiecare atingere a simbolurilor, iar când o setare se modifică plita va emite un semnal acustic pentru a anunța utilizatorul că noua setare este activă.

Controlul precis al timpului de funcționare

Cronometru cu numărătoare inversă: Este funcția care permite controlul individual al celor patru zone de gătit. Când numărătoarea inversă ajunge la 0 atunci plita emite un semnal acustic și oprește din funcționare zona de gătit.
CountUp Timer: Este o funcție de monitorizare care afișează cât timp a fost activă o zonă de gătit.
Ceas avertizor: Este o variantă de ceas de bucătărie care doar emite un semnal acustic la finalul numărătorii inverse, fără a influența funcționarea zonelor de gătit.
Cronometru ECO: Permite utilizarea căldurii reziduale pentru a termina procesul de gătire. Această funcție a plitei cu inducție comandă oprirea din funcționare a zonei de gătit cu câteva minute înainte de expirarea timpului, iar procesul de gătire este terminat cu ajutorul căldurii reziduale.
Pauză: Dacă în timpul procesului de gătire vă intervine o urgență, nu trebuie să opriți plita ci doar să activați funcția Pauză care reduce nivelul de căldură pe minim, până când utilizatorul poate să reia procesul de gătire.

Detectarea automată a vasului

Plita cu inducție este capabilă să detecteze prezența vasului de gătit pe suprafața sa și își adaptează în mod automat zona de gătit la dimensiunea vasului.
Pentru ca plita să detecteze prezența vasului trebuie ca acesta să fie compatibil cu plitele cu inducție și dimensiunea acestuia să se încadreze în limitele specificate de producător, și anume:
Stânga Față: Diametrul minim = 125 mm / Diametrul maxim = 210 mm
Stânga Spate: Diametrul minim = 145 mm / Diametrul maxim = 180 mm
Dreapta Față: Diametrul minim = 125 mm / Diametrul maxim = 145 mm
Dreapta Spate: Diametrul minim = 145 mm / Diametrul maxim = 180 mm.

Este posibil ca zonele să funcționeze și cu vase de dimensiuni mai mici, dar în acest caz eficiența energetică este mai mică.

Comunicare Hotă – Plită

comunicare plita hotaEste o funcție care permite conectarea plitei și a hotei astfel încât cele două aparate să lucreze împreună și anume, în funcție de nivelul de căldură selectat hota își reglează în mod automat viteza ventilatorului.
Din fabricație hotele au dezactivate această funcție, așa că trebuie să o activați pentru ca plita să poată comunica cu hota.

Funcție de limitare a puterii

functie de limitare al puteriiDacă rețeaua dumneavoastră electrică nu suportă puterea electrică maximă a plitei, atunci la acest model de plită aveți opțiunea să reduceți puterea maximă pe care o poate dezvolta plita pentru ca aceasta să nu depășească capacitatea rețelei.
Din fabrică plita este setată să funcționeze la putere maximă, iar din meniul aparatului utilizatorul are următoarele opțiuni de limitare:
P72 = 7200 W; P15 = 1500 W; P20 = 2000 W; P25 = 2500 W; P30 = 3000 W; P35 = 3500 W; P40 = 4000 W; P45 = 4500 W; P50 = 5000 W; P60 = 6000 W.

Sisteme de siguranță

Indicator de căldură reziduală: Are rolul de a afișa dacă o zonă de gătit este fierbinte. Intră în funcțiune doar când zona de gătit nu este activă.
Indicatorul de căldură reziduală este în 3 trepte:
Treapta 1 = Zona de gătit este caldă
Treapta 2 = Zona de gătit este puțin fierbinte
Treapta 3 = Zona de gătit este fierbinte
Oprire automată: Această funcție de siguranță dezactivează automat plita dacă funcționarea acesteia nu se încadrează în parametri normali.
Protecție copii: Previne pornirea plitei în mod accidental.
Blocare panou: Permite blocarea panoului de comandă pentru ca setările acestuia să nu poată fi modificate accidental în timpul funcționării.

Consumul energetic

consum de energieFiind un model de plită cu inducție înseamnă că consumul ei de energie electrică este redus. Valoarea declarată de producător pentru toată plita este de 180.2 Wh/kg.
Valorile măsurate de Electrolux în condiții de laborator pentru cele patru zone de gătit sunt:
Stânga Față: 178.4 Wh/kg
Stânga Spate: 174.4 Wh/kg
Dreapta Față: 183.2 Wh/kg
Dreapta Spate: 184.9 Wh/kg.

Date tehnice

• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Niveluri de căldură: 14
• Putere instalată: 7200 W
• Tensiunea de alimentare: 220–240V / 400 V 2N
• Culoare: Negru
• Control: Digital

• Suprafață: Sticlă securizată
• Putere Suplimentară: Da
• Cablu de alimentare: 150 cm (fără ștecher)
• Greutate: 10.7 kg
• Lățime: 590 mm
• Adâncime: 520 mm

9.4 Total Score
Plită cu inducție excelentă

Design
9.5
Confort
9.5
Protecție și siguranță
9.5
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9.5
PROS
  • PowerBoost
  • Afișaj digital
  • 14 niveluri de căldură
  • Consum redus de energie
  • Comunicare Hotă - Plită
  • Protecție copii
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo