Cea mai buna plita cu inductie Bosch

3
cea mai buna plita cu inductie bosch
9.7
Cea mai buna plita cu inductie Bosch
Cea mai buna plita cu inductie Bosch
Gatire Asistata
Comanda cu telefonul mobil
Functia PowerBoost
Consum redus de energie
Indicator de caldura reziduala
Detectare automata a vasului

Cea mai buna plita cu inductie Bosch, este o plita de exceptie care va ajuta sa aveti cele mai bune rezultate la gatit.
Chiar daca nu aveti talent la gatit, cu ajutorul acestei plite cu inductie nu puteti da gres, deoarece functia „Asistare Gatire” seteaza in mod automat nivelul de putere in functie de tipul de preparat, iar prin intermediul aplicatiei mobile puteti monitoriza de la distanta functionarea plitei.
Cea mai buna plita cu inductie de la Bosch este acest model, care are un pret de achizitie de aproape 6000 Lei.

De ce sa alegeti o plita cu inductie?

Spre deosebire de gatitul cu gaz cel cu inductie are avantajul ca intreaga caldura este produsa in vasul de gatit, acest lucru aduce urmatoarele avantaje:

 • Consum redus de energie electrica, plita cu inductie consuma cea mai putina energie, in comparatie cu plita pe gaz sau vitroceramica.
 • Reducerea timpului de gatire
 • Curatare si intretinere mult mai usoara, datorita faptului ca mancarurile ajunse pe suprafata plitei nu se ard, ci raman intacte si astfel pot fi eliminate cu usurinta.
 • Controlul precis al temperaturii, senzorii cu care este dotata plita cu inductie permit controlul precis al temperaturii.
 • Siguranta in utilizare, cand vasul de gatit este ridicat de pe zona de gatit este intrerupta in mod automat alimentarea cu energie a plitei.

Prezentare generala a celei mai bune plita cu inductie Bosch

prezentare cea mai buna plita cu inductie bosch

● 4 zone de gatit

Plita cu inductie de la Bosch este dotata cu 4 zone de gatit, care se pot transforma in 2 zone de gatit de dimensiuni mai mari, de exemplu, puteti folosi un vas cu dimensiunile 400 mm x 230 mm, acest tip de vas este foarte util cand se prajeste peste.

Plita are o putere electrica instalata de 7400 W, distribuita la cele 4 zone de gatit in felul urmator:

 • Stanga Fata: Puterea nominala de 2200 W, iar cand se activeaza functia de putere marita se dezvolta o putere de 3700 W, diametrul este de 200 mm.
 • Stanga Spate: Puterea nominala / Suplimentara este de 2200 / 3700 W, iar diametrul de 200 mm.
  Cele doua zone pot functiona si ca o singura zona de gatit, cu dimensiunile de 400 mm x 230 mm, iar puterea Nominala / Suplimentara a zonei marite este de 3300 W / 3700 W.
 • Dreapta Fata / Spate: Cele doua zone din partea dreapta sunt identice cu cele din partea stanga, avand aceleasi caracteristici tehnice, si anume Puterea nominala / Suplimentara a unei zone de gatit este de 2200 / 3700 W, iar diametrul de 200 mm.

Puterea dezvoltata de zonele de gatit se controleaza electronic, prin intermediul celor 17 trepte de putere.
Treapta de putere „1” dezvolta cea mai mica putere si se foloseste, de exemplu, pentru prepararea diverselor tipuri de sosuri.
Treapta de putere „9” dezvolta cea mai mare putere si se foloseste, de exemplu, pentru incalzirea rapida a apei sau a uleiurilor.

● Functia de putere PowerBoost sau Putere Suplimentara

Functia PowerBoost are rolul de a dezvolta o putere suplimentara pentru o durata maxima de timp. In principiu functia de Putere Suplimentara foloseste „energia” de la alte zone de gatit pentru a dezvolta o putere marita la o singura zona de gatit.
Se foloseste pentru incalzirea rapida a cantitailor mari de apa sau ulei.

Pentru activarea functiei PowerBoost trebuie doar selectata zona de gatit, dupa care trebuie apasat simbolul „Boost” si fara a ridica degetul se selecteaza simbolul „Oala”.

Functia de Putere Suplimentara poate functiona maximum 10 minute, la expirarea acestui timp se selecteaza in mod automat treapta de putere „9”.
Din motive de siguranta functia PowerBoost se dezactiveaza si cand senzorii amplasati in interiorul plitei detecteaza o temperatura mai mare decat cea normala.

functia powerboost

● Functia de Gatire Asistata

Consta in selectarea automata a treptei de putere, in functie de tipul de preparat care urmeaza sa fie gatit.
Cu ajutorul functiei de Gatire Asistata veti obtine intotdeauna cele mai bune rezultate, datorita faptului ca temperatura vasului de gatit este monitorizata incontinuu, plita efectuand automat ajustarile treptelor de putere pentru a se mentine o temperatura corecta in vas.
De exemplu, in filmul de mai jos puteti urmari cum se prepara clatitele, pe o plita cu inductie Bosch, care are si functia de Gatire Asistata.

● Functii de Timp

Aceasta plita cu inductie de la Bosch dispune de 3 functii de timp, cu ajutorul carora puteti sa controlati procesul de gatire.

 • Programarea timpului de functionare
  Se foloseste pentru setarea timpului de functionare a unei zone de gatit, la expirarea timpului setat are loc deconectarea automata a zonei de gatit si emiterea unui semnal acustic, iar treapta de putere care se selecteaza automat este „0”.
 • Timer pentru timpi scurti
  Acesta nu are rol de control al functionarii zonelor de gatit, ci pur si simplu emite un semnal acustic la expirarea perioadei setate, fara a influenta functionarea zonelor de gatit.
 • Cronometru
  Are rolul de a indica timpul scurs de la activarea zonei de gatit. Functia Cronometru nu deconecteaza zona de gatit la expirarea timpului setat.

● Functia de mentinere la cald

Asa cum ii zice si denumirea, aceasta functie se foloseste pentru mentinerea la cald a mancarurilor, sau pentru topirea untului sau a ciocolatei.

● Transferul setarilor

Aceasta functie a plitei pe inductie Bosch este folosita pentru transferul setarilor de la o zona de gatit, la o alta zona de gatit.
De exemplu, daca la o zona de gatit ati setat treapta de putere, timpul de functionare precum si functia de gatit, iar dupa un timp doriti sa mutati vasul pe alta zona de gatit atunci nu trebuie sa refaceti toate setarile, ci pur si simplu utilizati functia de „Transferi Setari” si setarile actuale vor fi migrate catre o alta zona de gatit.

● Protectie Copii

Functia de protectie copii are rolul de bloca accesul copiilor la functia de activare a panoului de comanda al plitei.
In cazul in care nu aveti copii mici, atunci aceasta functie se dezactiveaza foarte usor.

● Protectie la stergerea panoului de comanda

Stergerea panoului de comanda in timpul functionarii plitei poate aduce modificari nedorite asupra setarilor plitei, pentru a evita acest lucru, plita dispune de o functie de protectie care blocheaza panoul de comanda, cat timp se curata plita din acea zona.
Activarea functiei blocheaza panoul de comanda pentru o perioada de 30 de secunde, la expirarea acestui timp se emite un semnal acustic, iar panoul de comanda devine activ.

● Deconectare automata

In cazul in care o zona de gatit ramane activa pentru o perioada mai lunga de timp, se va deconecta in mod automat.
Timpul dupa care intra in functiune „Deconectarea automata” depinde de treapta de putere setata, de exemplu, daca alegeti treapta de putere „9” si in decurs de 60 de minute nu se modifica setarile plitei, se va deconecta in mod automat zona de gatit.

● Comanda prin intermediul telefonului mobil

Aceasta plita cu inductie de la Bosch are functia „Home Connect”, care permite conectarea plitei la reteaua de domiciliu a utilizatorului si controlarea ei prin intermediul telefonului mobil sau a tabletei.

● Afisarea consumului de energie electrica

Aceasta este o functie care ii indica utilizatorului consumul de energie electrica al ultimului proces de gatire.

● Conectare Plita – Hota

Daca plita si hota sunt compatibile cu functia „Home Connect” atunci plita poate comanda in mod automat si pornirea hotei la activarea unei zone de gatit.

● Curatarea plitei

Dupa fiecare utilizare este recomandata curatarea plitei, acest proces poate fi facut cu solutii speciale de curatare, a plitelor cu inductie sau cu apa calda, in care s-a dizolvat detergent de vase.
Curatarea plitei se va face doar cu o laveta moale.
Daca pe plita s-a intarit murdaria va recomandam sa folositi o razuitoare de curatat geamuri, se obtin rezultate foarte bune cu aceasta.

● Date tehnice

• Tip: Inductie
• Zone de gatit: 4
• Putere instalata: 7400 W
• Tensiune nominala: 220 – 240 V
• Cablu de alimentare: 110 cm
• Culoare: Negru
• Inaltime: 51 mm
• Latime: 816 mm
• Adancime: 527 mm
• Consum energetic: 185 Wh/kg

 

9.7 Total Score
Cea mai buna plita cu inductie Bosch

Design
9.5
Confort
10
Protectie si siguranta
10
Consum energetic
9.5
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
10
PROS
 • Gatire Asistata
 • Comanda cu telefonul mobil
 • Functia PowerBoost
 • Consum redus de energie
 • Indicator de caldura reziduala
 • Detectare automata a vasului
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo