Cuptor cu reglare electronică a temperaturii

1
cuptor cu reglaj electronic al temperaturii imagine
9.4
Cuptor cu reglare electronică a temperaturii
Cuptor cu reglare electronică a temperaturii
Control Electronic
Autocurățare pirolitică
Clasa energetică A+
Protecție copii
Gătire cu aburi
Senzor de mâncare

Pentru a obține rezultate perfecte la coacerea preparatelor favorite este necesar ca în interiorul cuptorului să fie o temperatură precisă și constantă, astfel încât preparatul să fie supus la aceeași temperatură din toate părțile, rezultând astfel o coacere uniformă.

cuptor cu reglaj electronic al temperaturiiRecomandare cuptor cu reglare electronică a temperaturii

Un cuptor foarte bun cu reglarea electronică a temperaturii este acest model de la Electrolux care permite setarea în interiorul cavității a unei temperaturi în intervalul 30°C – 300°C.
La cuptoarele electrice există două moduri de control al temperaturii și anume electronic sau mecanic, fiecare având avantaje și dezavantaje.
Controlul electronic al temperaturii este mult mai precis și poate fi configurat individual pentru fiecare funcție în parte, astfel încât indiferent de ce funcție setați temperatura afișată va corespunde cu temperatura reală din cuptor.
La cuptoarele electrice cu control electronic al temperaturii este admisă o deviație a temperaturii de doar +5°C ceea ce înseamnă că dacă utilizatorul setează temperatura de 200°C atunci este admis ca media temperaturii din cuptor să se încadreze în intervalul 195°C-205°C.
Intervalul de +5°C este foarte îngust și poate fi obținut doar prin controlul electronic al temperaturii deoarece senzorul detectează mult mai rapid variațiile de temperatură, iar inerția termică are o influență care poate fi corectată electronic.

buton pentru controlul temperaturiiControlul temperaturii

La modelul acesta de cuptor electric încorporabil de la Electrolux temperatura se reglează cu ajutorului butonului amplasat în partea dreaptă a panoului de comandă.
Pentru a crește temperatura trebuie doar învârtit butonul înspre dreapta, iar pentru a reduce nivelul temperaturii se învârtește spre stânga. Temperatura se poate seta în intervalul 30°C–300°C cu pași de 5°C. Pentru a ușura setarea temperaturii și să nu trebuiască de fiecare dată să setați temperatura pornind de la 30°C, toate funcțiile de gătire au temperaturi predefinite care apar pe afișajul cuptorului în momentul în care se alege funcția de gătire. De exemplu dacă se selectează modul de gătire „Aer Cald” atunci temperatura predefinită este de 150°C.

Temperatura setată de utilizator apare pe afișajul digital, iar pe măsură ce crește temperatura din cuptor se umplu și liniuțele din cadrul indicatorului de încălzire.

Achiziția unui cuptor electric cu reglare electronică a temperaturii este cea mai bună alegere, dar din păcate cuptoarele cu acest mecanism de control au prețuri mai mari decât cele la care controlul este de tipul mecanic.

9.4 Total Score
Cuptor cu reglare electronică a temperaturii

Performanțe la gătit
9.5
Aspect și design
9.5
Accesorii incluse
9
Eficiență energetică
9.5
Siguranță in exploatare
9.5
Curățare și întreținere
9.5
PROS
  • Control Electronic
  • Autocurățare pirolitică
  • Clasa energetică A+
  • Protecție copii
  • Gătire cu aburi
  • Senzor de mâncare
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo