Aragaz pe gaz cu autocurățare catalitică

9
Aragaz pe gaz cu autocurățare catalitică
8.8
Aragaz pe gaz cu autocurățare catalitică
Aragaz pe gaz cu autocurățare catalitică
Rotisor
Cuptor iluminat
Aprindere electrică
Siguranță arzătoare
Duze Gaz Natural / Gaz Lichefiat
Culoare Inox

Acest model de aragaz de la Electrolux are un design modern și performanțe foarte bune, ceea ce îl face să fie recomandat de majoritatea persoanelor care l-au achiziționat.

plita aragazuluiPlita aragazului
Acest model de aragaz de la Electrolux este dotat cu o plită cu 4 arzătoare, un orificiu pentru evacuarea aburului din cuptor și un capac de sticlă.
Stânga Față: Arzătorul amplasat în această poziție are puterea maximă de 3000 W și este de tipul “Rapid”, pe care se recomandă a se amplasa vase cu diametrul de 160 – 260 mm.
Stânga Spate: Cel mai mic arzător este de tipul “Auxiliar” și are o putere maximă de 1000 W, iar diametrul vaselor care se pot amplasa pe el trebuie să aibă diametrul minim de 120 mm și maxim de 180 mm.
Dreapta Față / Spate: Cele două arzătoare sunt de același tip, și anume sunt de tipul “Normal”, cu o putere maximă de 2000 W și diametrul vaselor care se pot amplasa pe ele, situat în intervalul 140 – 240 mm.

inlocuire duze aragazAlimentare cu gaz natural / lichefiat
Toate arzătoarele pot fi alimentate cu gaz natural (de la rețea) sau cu gaz lichefiat (de la butelie), ceea ce înseamnă că aragazul poate fi conectat la rețeaua de gaz sau la butelie.
Pentru a putea face trecerea de la alimentarea cu gaz natural la cea cu gaz lichefiat, trebuie doar să schimbați duzele din arzătoare.
Din fabricație aragazul este dotat cu duze pentru gaz natural, iar cele pentru gaz lichefiat sunt furnizate ca și accesorii împreună cu instrucțiunile de montare.
Pentru înlocuirea duzelor este nevoie de o cheie tubulară de 7.

aprindere electrica la aragazAprindere electrică
Fiecare arzător este dotat cu sistemul de aprindere electrică, ceea ce înseamnă că aprinderea arzătoarelor se face prin simpla apăsare a butonului de pe panoul frontal.
Aprinderea gazului de la arzătoare este influențată de modul în care sunt amplasate componentele arzătorului, și anume capacul și coroana arzătorului trebuie să fie amplasate în poziția corectă.
În cazul în care aragazul nu este alimentat cu energie electrică, atunci aprinderea arzătoarelor se face manual.

siguranta plita aragazProtecție împotriva scurgerilor de gaze
Fiecare arzător are în componența sa și un termocuplu, care are rolul de a decupla alimentarea cu gaz a arzătorului, în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental.
Datorită acestui sistem de protecție timpul de aprindere a unui arzător este de 3-5 secunde, acesta fiind de fapt timpul necesar termocuplului pentru a ajunge la temperatura normală de funcționare.

protectie impotriva scurgerilor de lichideProtecție împotriva scurgerilor de lichide
Cele 4 arzătoare ale plitei sunt dotate cu protecție împotriva scurgerilor de lichide, împiedicându-se astfel accesul lichidelor scurse pe plită, în interiorul arzătoarelor.
De asemenea lichidele ajunse pe plită sunt menținute pe mijlocul plitei, astfel încât ștergerea lor se poate efectua cu ușurință.

cuptorul aragazuluiCuptorul aragazului
Cuptorul aragazului funcționează cu ambele tipuri de gaze, ceea ce face posibilă alimentarea cu gaz natural (de la rețea) sau cu gaz lichefiat (de la butelie).
În interiorul cuptorului sunt amplasate două arzătoare, și anume cel Inferior si Grill.
Funcția Cuptor: Este alimentat arzătorul inferior, care are o putere maximă de 2700 W.
În cadrul acestei funcții este posibilă reglarea temperaturii în cuptor, prin setarea unei trepte de căldură care corespunde de fapt la o valoare a temperaturii. Valorile de temperatură corespunzătoare celor 8 trepte sunt: Treapta 1 – 140 °C, Treapta 2 – 155 °C, Treapta 3 – 170 °C, Treapta 4 – 185 °C, Treapta 5 – 205 °C, Treapta 6 – 220 °C, Treapta 7 – 235 °C, Treapta 8 – 250 °C.

Funcția Grill: În partea superioara a cuptorului este amplasat un element încălzitor, cu puterea maximă de 1900 W și care poartă denumirea de Grill.
Această funcție se folosește pentru frigerea la grătar a alimentelor sau pentru a frige carnea la rotisor.
Funcția Grill se utilizează întotdeauna cu ușa cuptorului deschisă, iar deflectorul trebuie amplasat deasupra ușii cuptorului.
În cadrul acestei funcții temperatura în cuptor nu este reglabilă, în cazul în care doriți să aveți o temperatură mai mică în cuptor, trebuie doar să amplasați tava cu un nivel mai jos.

rotisorRotisor
Aragazul este livrat împreună cu un rotisor, care are rolul de învârti carnea, astfel încât aceasta să se prepare în mod uniform pe toate părțile.
Rotisorul este acționat de un motor electric care se activează prin simpla apăsare a butonului de pe panoul frontal. Pornirea și oprirea rotisorului se face doar cu ajutorului butonului de comandă, de exemplu, când deschideți ușa cuptorului, rotisorul va continua să funcționeze.
Părțile componente ale rotisorului sunt: Cârlig de susținere, Furculițe, Țepușă, Mâner.

autocuratare cataliticaAutocurățare catalitică
Pentru a ușura procesul de curățare a cuptorului pereții laterali ai acestuia sunt mai speciali, și anume sunt acoperiți cu un email catalitic, care are rolul de a absorbi grăsimile și de a le trasforma în vapori și dioxid de carbon.
Procesul de autocurățare începe când temperatura în cuptor ajunge la 200 °C, și are eficiență maximă când temperatura în cuptor este la rândul ei maximă.
Pentru o curățare cât mai bună a cuptorului, vă recomandăm să lăsați cuptorul să funcționeze timp de 60 de minute, la temperatura maximă (250 °C).
Acest aragaz pe gaz de la Electrolux, are doar pereții laterali acoperiți cu emailul catalitic.

accesoriile aragazuluiAccesoriile aragazului
Acest aragaz pe gaz cu autocurățare catalitică este dotat cu mai multe accesorii care îmbunătățesc procesul de gătire .
Grătar de sârmă: Se folosește pentru amplasarea pe el a fripturilor sau a diverselor forme de prăjituri.
Tavă de gătit: Se utilizează pentru prepararea prăjiturilor și a fursecurilor.
Tavă de coacere aluminizată: Rezultate excelente la prepararea prăjiturilor se obțin cu ajutorul acestei tăvi de aluminiu, care ajută la distribuirea uniformă a căldurii.
Rotisor: Asigură coacerea uniformă a bucăților mai mari de carne.
Deflector pentru grătar: Are zer rolul de a proteja butoanele de căldura care iese din cuptor, datorită faptului că ușa este deschisă când se utilizează funcția Grill.
Sertar de depozitare: În partea inferioară a aragazului este amplasat un sertar, în care se pot amplasa accesoriile care nu se utilizează.
Duze GPL: Din fabrică aragazul este dotat cu duze pentru gaz natural, iar duzele pentru gaz lichefiat ( de la butelie) sunt furnizate ca și accesorii.

ceas avertizorCeas avertizor
Pentru a ușura urmărirea procesului de gătire, Electrolux a implementat pe acest aragaz un ceas avertizor, care are rolul de a emite un semnal acustic la expirarea timpului setat.
Funcția de ceas avertizor nu influențează funcționarea aragazului, ci doar emite un semnal acustic.

date tehniceDate tehnice
Tip: Aragaz de sine stătător;
Plită: Gaz (4 arzătoare);
Cuptor: Gaz ( 2 arzătoare);
Alimentare: Gaz Natural / Gaz Lichefiat;
Cablu de alimentare: 1.15 m;
Temperatură cuptor: 150°C – 250°C;
Tensiune alimentare: 220 – 240 V;
Înălțime: 857 mm (reglabil);
Lățime: 600 mm;
Adâncime: 600 mm.
Culoare: Inox

8.8 Total Score
Aragaz pe gaz cu autocurățare catalitică

Design
9
Funcții cuptor
8.5
Performanțe la coacere
9
Accesorii
8.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare si întreținere
8.5
PROS
  • Rotisor
  • Cuptor iluminat
  • Aprindere electrică
  • Siguranță arzătoare
  • Duze Gaz Natural / Gaz Lichefiat
  • Culoare Inox
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo