Aragaz cu raport preț/calitate foarte bun

1
aragaz cu raport pret performante bun
9
Aragaz cu raport preț/calitate foarte bun
Aragaz cu raport preț/calitate foarte bun
Aprindere electrică
Siguranță arzătoare
Cuptor electric multifuncțional
Funcție cu aburi
Culoare Inox
Cuptor iluminat

Pentru majoritatea persoanelor alegerea unui aragaz nu este o sarcină tocmai usoară, din cauză că oferta de aragazuri este foarte bogată, de exemplu, la acest magazin online se găsesc în ofertă peste 40 de mărci de aragazuri.

Pentru a vă ajuta în alegerea aragazului vă prezentăm acest model de aragaz cu raport preț/calitate foarte bun, care are plită pe gaz și cuptorul electric cu lățimea de 50 cm.

plita aragazuluiPlita aragazului
La un aragaz, plita este mult mai des folosită decât cuptorul și din acest motiv vă recomandăm să acordați o atenție deosebită și acestui aspect când vă alegeți aragazul, iar alegerea efectuată să țină cont de necesitățile dumneavoastră, nu doar de aspectul plitei.
Plita acestui aragaz are in total 4 arzătoare, din care 3 sunt de diferite dimensiuni, permițând astfel utilizarea în condiții optime a vaselor de diferite dimensiuni.
Performanțele și aspectul plitei contribuie și ele la raportul preț/calitate foarte bun, pe care îl are acest aragaz de la Electrolux.
Plita aragazului funcționează cu ambele tipuri de gaze disponibile în România, și anume Gaz Natural ( de la rețea) precum și cu Gaz Lichefiat (de la butelie), duzele pentru alimentarea cu gaz de la butelie sunt livrate împreuna cu aragazul.
Plita pe gaz are o eficiență energetică de 55.4% și o putere maximă de aproximativ 8000 W, distribuită în următorul mod:

Dreapta Față / Spate: Cele două arzătoare sunt de tipul „Semi-Rapid” și au aceleași caracteristici tehnice, și anume o putere maximă de 2000 W și diametru de 71 mm. Pe acest arzător producătorul recomandă a se amplasa vase cu diametrul de 140 – 220 mm.
Eficiența energetică a arzătoarelor diferă un pic din cauza poziției lor pe plită, și anume arzătorul Dreapta Față are o eficiență de 55.5%, iar cel din Dreapta Spate are eficiența energetică de 55.3%.
Stânga Față: Este de tipul „Rapid”, fiind arzătorul cu cel mai mare diametru (102 mm) și cea mai mare putere (3000 W), iar eficiența energetică este de 55.5%.
Electrolux recomandă amplasarea vaselor cu diametrul de 160 – 220 mm.
Stânga Spate: Este arzător de tipul „Auxiliar”, cu o putere maximă de 1030 W și un diametru de 55 mm.
Diametrul minim al vaselor care se pot amplasa pe acest arzător este de 120 mm și maxim de 180 mm.

Orificiu pentru aburi: În partea din spate a plitei este amplasat un orificiu pentru evacuarea aburului din cuptorul aragazului.
Capac de sticlă: În partea din spate este poziționat un capac de sticlă, care are rolul de a proteja peretele din spatele aragazului de aburul fierbinte care iese din cuptor, prin orificiul pentru aburi.

arzatorul aragazuluiPrezentarea detaliată a arzătorului
Componentele arzătoarelor sunt:

A – Capac arzător
B – Coroană arzător
C – Bujie de aprindere: Este o componentă esențială a sistemului de aprindere electrică, fiind de fapt elementul care generează scânteia care aprinde flacăra.
D – Termocuplu: Și această componentă este foarte importantă, deoarece comandă închiderea sau deschiderea electrovalvei care alimentează cu gaz arzătorul.
Sistemul de protecție din care face parte și termocuplul previne acumulările de gaze, în cazul în care flacăra se stinge în mod accidental.

Când se efectuează curățarea plitei, se recomandă și curățarea acestor componente, menținându-se astfel în funcțiune o perioadă cât mai îndelungată.

duze aragazDuze Gaz Natural / Gaz Lichefiat
Aragazul este echipat cu duze pentru Gaz Natural, iar pentru alimentarea aragazului cu gaz lichefiat ( de la butelie ) trebuie înlocuite duzele cu cele furnizate ca și accesoriu și pe care le găsiți amplasate într-o punguță transparentă, împreună cu intrucțiunile de montaj. Pentru a schimba duzele este necesară o cheie tubulară de 7.
Din motive de siguranță vă recomandăm sa apelați la o persoană autorizată care să efectueze racordarea aragazului la rețeaua de gaz, precum și la schimbarea duzelor.

cuptorul aragazuluiCuptorul aragazului
Cuptorul acestui aragaz cu raport preț/calitate foarte bun, este de tipul electric, având 11 funcții de cuptor, inclusiv una și cu aburi, care permite introducerea aburului în cuptor pentru ca preparatele să aibă o crustă crocantă.
Cele 11 funcții de cuptor sunt: Bec cuptor, PlusAbur, Gătire uşoară cu aer cald, Încălzire jos, Încălzire sus/jos, Grill rapid, Gătire intensivă, Gătire cu aer cald, Gătitul la temperatură redusă, Aer cald, Decongelare.
Pe lângă faptul că acest cuptor de la Electrolux este destul de performant este și eficient energetic, încadrându-se în clasa energetică „A”, având declarate pentru un ciclu de funcționare următoarele valori:
0.84 kWh / ciclu: În funcția de încălzire tradițională, în care se alimentează elementul încălzitor inferior și superior.
0.75 kWh / ciclu: În funcția de încălzire cu ventilator. După cum se poate observa, consumul de energie electrică este mai mic în cazul funcției cu ventilator, și din acest motiv vă recomandăm să folosiți în principal cu ventilator, în detrimentul celor statice.

temperatura cuptorTemperatură cuptor
Temperatura în cuptor se reglează prin intermediul unui termostat mecanic, care permite reglarea temperaturii în intervalul 50°C – 250°C.
Funcționarea termostatului este semnalizată prin intermediul unei lămpi, situate deasupra butonului de reglare a temperaturii.
Setarea temperaturii dorite se face prin simpla învartire a butonului, iar când temperatura în cuptor a ajuns la valoarea setată, are loc stingerea lămpii indicatoare.
În cazul în care temperatura în cuptor crește peste limitele normale, intră în funcțiune un termostat de siguranță care întrerupe alimentarea cu energie electrică a cuptorului.

accesoriile aragazuluiAccesoriile aragazului
2 Tăvi email negru: Se folosesc pentru gătirea diverselor preparate, dar și ca tavă colectoare pentru grăsimea care se scurge din alimentele amplasate pe grătar.
Grătar de sârmă: Se utilizează pentru amplasarea pe el a bucăților de carne, care se gătește la grill.
Duze Gaz Lichefiat: Ca și accesorii sunt furnizate și duzele pentru alimentarea cu gaz lichefiat.
Sertar de depozitare: Sub cavitatea cuptorului este amplasat un sertar pentru depozitarea accesoriilor livrate împreună cu aragazul.
protectie la supraincalzireProtecție la supraîncălzire
În cazul în care temperatura în cuptor crește peste limitele normale, atunci intră în funcțiune protecția la suprîncălzire care întrerupe alimentarea cu energie electrică, până în momentul în care temperatura revine în limite normale.
Această funcție de protecție este concepută pentru eventualitatea în care se defectează termostatul de lucru, fapt care face ca acesta să nu mai fie capabil să mențină temperatura setată de utilizator.

functie de gatire cu aburiFuncție de gătire cu aburi
Un punct forte al acestui aragaz și care contribuie decisiv la raportul preț/performanțe foarte bun este funcția de gătire cu aburi „PlusAbur”, care permite creșterea umiditații în interiorul cuptorului prin adăugarea unei cantități de apă în interiorul cavității înainte de a începe procesul de gătire.
Funcția de gătire cu aburi se activează prin apăsarea butonului „PlusAbur”, de pe panoul frontal al aragazului.

cuptor iluminatCuptor iluminat
În partea din spate a cuptorului este amplasată o lampă care iluminează interiorul cuptorului pentru ca utilizatorul să poată să urmărească evoluția procesului de gătire, fără a fi necesară deschiderea usii cuptorului.
Din motive de siguranță becul este protejat cu un capac de sticlă. În cazul în care se dorește înlocuirea becului trebuie să învârtiți capacul în sensul invers-acelor de ceas.

date tehnice cuptor raport pret performante bunDate tehnice
• Tip aragaz: De sine stătător;
• Plită: Gaz Natural / Gaz Lichefiat (4 arzătoare);
• Duze incluse: Gaz Natural / Gaz Lichefiat;
• Cuptor: Electric multifuncțional (11 funcții);
• Putere electrică: 2506 W;
• Tensiune alimentare: 230 V;
• Cablu de alimentare: 1.5 m;
• Temperatură cuptor: 50°C – 250°C;
• Clasa energetică: A;
• Capac: Sticlă;
• Culoare: Inox;
• Înalțime / Lățime / Adâncime: 855 mm (reglabilă) / 500 mm / 600 mm;

9 Total Score
Aragaz cu raport preț/calitate foarte bun

Design
9
Funcții cuptor
9.5
Performanțe la coacere
9.5
Accesorii
8.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare si întreținere
8.5
PROS
  • Aprindere electrică
  • Siguranță arzătoare
  • Cuptor electric multifuncțional
  • Funcție cu aburi
  • Culoare Inox
  • Cuptor iluminat
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo