Plită electrică radiantă cu 3 zone de gătit

0
Plită electrică radiantă cu 3 zone de gătit imagine
8.6
Plită electrică radiantă cu 3 zone de gătit
Plită electrică radiantă cu 3 zone de gătit
Zonă de gătit mare
Protecție copii
Indicator căldură reziduală
Oprire automată
Afișaj digital
Temporizator

Plita electrică radiantă este cea mai fiabilă plită electrică astfel încât dacă doriți să folosiți o plită electrică pentru o perioadă cât mai lungă de timp, vă sfătuim să alegeți o astfel de plită electrică.

Plită electrică radiantă cu 3 zone de gătitPlită electrică radiantă Bosch cu 3 zone de gătit

Dacă sunteți în căutarea unei plite electrice care să aibă o zonă de gătit foarte mare atunci trebuie să optați pentru o plită cu 3 zone de gătit în locul uneia cu 4 zone.
În oferta producătorului Bosch găsim acest model de plită electrică radiantă cu 3 zone de gătit dintre care o zonă are dimensiuni mari, și anume are un diametru de 230 mm și o putere nominală de 2500 W.
Pe lângă zona de gătit de 230 mm plita mai are două, dintre care una are un diametru de 145 mm și o putere nominală de 1200 W, iar a doua zonă de gătit are diametrul de 180 mm și o putere nominală de 2000 W.

panoul de comandaPanoul de comandă al plitei electrice cu 3 zone radiante

Toate comenzile plitei se efectuează prin simpla atingere a simbolurilor de pe panoul de comandă, iar senzorii tactili poziționați sub simboluri vor activa funcția corespunzătoare simbolului atins.
Datorită senzorilor amplasați sub sticla plitei trebuie ca suprafața acesteia să fie menținută curată și să nu se așeze obiecte pe panoul de comandă.
Principalele simboluri găsite pe panoul de comandă sunt:

simbol pentru pornirea si oprirea plitei electriceÎntrerupător principal
Se utilizează pentru a activa și dezactiva plita.

protectie copiiProtecție copii
Simbolul sub forma unei cheițe este cel corespunzător funcției de siguranță „Protecție copii”.

selectare ochi de gatitSelectarea zonei de gătit
Înainte de a seta o treaptă de putere trebuie selectată zona de gătit și acest lucru se face prin atingerea simbolului corespunzător acelei zone de gătit.

temporizatorTemporizator
Permite setarea duratei de funcționare a celor 3 zone de gătit.

Acestea sunt principalele simboluri amplasate pe panoul de comandă al plitei. La acestea se mai adaugă simbolurile „+ / -” cu ajutorul cărora se setează treapta de putere dorită și timpul de funcționare.

functiile de timp ale plitei radianteFuncțiile de timp ale plitei radiante

Acest model de plită vitroceramica de la Bosch este dotată cu două funcții de timp care acționează în mod diferit:

  1. Temporizator: La finalul numărătorii funcționarea zonei de gătit este oprită în mod automat și se emite un semnal acustic, iar pe afișajul digital apare pentru o perioadă de 10 secunde valoarea „00”.
  2. Ceas cu alarmă de bucătărie: Cu ajutorul acestuia se poate seta o numărătoare inversă fără ca aceasta să aibă influențe asupra funcționării zonelor de gătit.
    Durata maximă care se poate seta este de 99 minute.

sisteme de siguranta la plita radiantaSisteme de siguranță ale plitei radiante

Pentru ca utilizatorul să utilizeze plita în deplină siguranță producătorul a implementat mai multe sisteme de siguranță precum:
Indicator de căldură reziduală: Datorită principiului de funcționare a plitei radiante prezența acestui sistem de siguranță este obligatorie, scopul lui fiind de a afișa litera „H” când o zonă de gătit este încă fierbinte, chiar dacă alimentarea zonei de gătit este întreruptă. Pe măsură ce temperatura zonei de gătit scade, litera „H” de pe afișajul digital se transformă în litera „h”, iar când suprafața zonei de gătit s-a răcit afișajul indicatorului de gătit dispare.
Protecție copii: Scopul sistemului este de a bloca pornirea accidentală a plitei, iar activarea lui se face prin simpla atingere a simbolului „cheiță” de pe panoul de comandă, pentru o perioadă de aproximativ 4 secunde.
Oprire automată: Dacă o zonă de gătit va funcționa o perioadă lungă de timp fără să fie aduse modificări asupra setărilor atunci modulul de control al plitei va comanda decuplarea alimentării cu energie electrică a zonei de gătit respective, iar pe afișajul plitei vor fi prezentate în mod alternativ F8 și H/h. Timpul după care intră în funcțiune sistemul de protecție depinde de treapta de putere. De exemplu, dacă selectați cea mai mică treaptă de putere atunci e nevoie de 10 ore pentru intrarea acestuia în funcțiune.

curatarea plitei radiante boschCurățarea plitei radiante Bosch

Din motive de siguranță procesul de curățare trebuie efectuat doar după ce plita s-a răcit.
Datorită principiului de funcționare este obligatorie curățarea plitei radiante după fiecare utilizare, în caz contrar există riscul ca murdăria depusă să se ardă, fapt care va face ca aceasta să se lipească de suprafața plitei sau de partea inferioară a vaselor utilizate.
Pentru curățarea suprafeței ceramice se pot utiliza soluții speciale pentru curățarea plitei sau se poate încerca o soluție de apă caldă în care s-a dizolvat detergent. Varianta din urmă are rezultate excelente când plita este puțin murdară.
Pentru îndepărtarea murdăriei se poate folosi și o racletă sau răzuitoare special concepută pentru plitele radiante.

consumul de energie electricaConsumul de energie electrică

Principala îngrijorare a persoanelor care își cumpără pentru prima dată o plită electrică radiantă este consumul de energie electrică. Această îngrijorare nu este întemeiată. După cum se poate observa și în comentariile persoanelor care utilizează o plită radiantă mulți utilizatori declară: „Nu mă așteptam să consume așa puțin”.
Valoarea declarată de Bosch pentru acest model de plită radiantă cu 3 zone de gătit este de 186.5 Wh/kg, iar pentru a menține mic consumul plitei puteți să aplicați următoarele sfaturi:
● Utilizați căldura reziduală a zonei de gătit prin întreruperea funcționării zonei de gătit cu câteva minute înainte de terminarea procesului de gătire.
● Când este posibil folosiți vase cu capac. Lipsa capacului are o influență majoră asupra consumului de energie electrică. De exemplu, dacă utilizați un vas fără capac atunci trebuie setată treapta de căldură maximă pentru a menține fierberea apei, pe când poziționarea capacului face ca treapta de căldură necesară pentru a menține fierberea să fie doar 4-5 în cazul plitei cu maxim 9 trepte de căldură.
● Utilizați doar vase cu fundul plat, în cazul în care fundul vasului utilizat este concav sau convex pierderile de energie sunt destul de mari, iar procesul de gătire durează mai mult.
● La o plită electrică radiantă este obligatoriu ca diametrului vasului utilizat să corespundă cu cel al zonei de gătit. Utilizarea unui vas cu diametrul mai mic decât diametrul zonei face să se piardă cea mai mare parte de căldură.
● Umpleți vasul doar cu cantitatea de apă necesară.
● După ce apa a început să fiarbă reduceți treapta de putere.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită electrică radiantă
• Număr zone de gătit: 3
• Trepte de căldură: 17
• Putere electrică: 5700 W
• Tensiunea nominală: 220–240V
• Culoare: Negru
• Afișaj: Digital
• Cablu de alimentare: 100 cm
• Lățime: 592 mm
• Adâncime: 522 mm

8.6 Total Score
Plită electrică radiantă cu 3 zone de gătit

Design
8.5
Confort
9
Protecție și siguranță
8.5
Consum energetic
8.5
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Zonă de gătit mare
  • Protecție copii
  • Indicator căldură reziduală
  • Oprire automată
  • Afișaj digital
  • Temporizator
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo