Plită incorporabilă mixtă Bosch – gaz și vitroceramică

0
Plită incorporabilă mixtă Bosch - gaz și vitroceramică imagine
8.8
Plită incorporabilă mixtă Bosch – gaz și vitroceramică
Plită incorporabilă mixtă Bosch – gaz și vitroceramică
Plită mixtă
Siguranță arzătoare
Aprindere electrică
Indicator căldură reziduală
Grătare fontă
Zonă electrică dublă

Plita încorporabilă mixtă (gaz–vitroceramică) este o alegere perfectă pentru cine dorește să profite de avantajele ambelor surse de alimentare. În cazul în care doriți să vă înlocuiți vechea plită pe gaz atunci alegerea unei plite încorporabile mixte nu va necesita modificarea instalațiilor de gaz sau electrice, deoarece puterea electrică a zonei de gătit electrice este relativ mică 2000–2500 W. Acest lucru înseamnă că plita va putea fi conectată fără probleme la o priză de 16A așa cum sunt în majoritatea bucătăriilor din România.

Plită incorporabilă mixtă Bosch - gaz și vitroceramicăPlită încorporabilă mixtă Bosch – gaz și vitroceramică

Un produs excelent și cu review-uri pozitive din partea persoanelor care l-au achiziționat este acest model de plită încorporabilă mixtă (gaz și vitroceramică) de la Bosch care are 4 zone de gătit dintre care 3 sunt pe gaz, iar a patra este de tipul vitroceramic (radiant).
Suprafața acestei plite încorporabile este din sticlă securizată de culoare neagră, care se curăță foarte ușor fără a fi nevoie de soluții speciale.
3 arzătoare pe gaz: Plita aceasta mixtă de la Bosch are 3 arzătoare pe gaz de dimensiuni diferite și anume: Arzător Rapid (3000 W), Arzător Normal (1750 W) și Arzător Economic (1000 W).
1 zonă de gătit electrică: Este de tipul vitroceramic însă sunt de fapt două zone de gătit într-una singură, doar activarea inelului interior face ca zona de gătit să aibă un diametru de 120 mm (700 W), iar prin activarea suplimentară a inelului exterior plita transformă zona de gătit într-una cu diametrul de 180 mm și puterea de 1800 W.

buton comanda plita mixtaComanda plitei încorporabile mixte Bosch

Se realizează prin intermediul butoanelor ergonomice de tip baionetă poziționate în partea din față a plitei.
Fiecare buton are marcat în jurul său zona de gătit pe care o controlează precum și treptele de putere care pot fi setate, începând cu treapta cea mai mică (1) și până la treapta de putere cea mai mare (9).
La butonul care comandă zona de gătit vitroceramică se poate observa după cifra 9 un simbol cu două cercuri simbol plita mixta zona extinsa care este de fapt poziția de fierbere extinsă. Dacă la zona de gătit vitroceramică doriți să activați întreaga zonă de gătit cu diametrul de 180 mm atunci trebuie să rotiți butonul de comandă până în dreptul acestui simbol și după aceea până în dreptul treptei de putere dorită, în caz contrar va fi activată doar zona de gătit din mijloc cu diametrul de 120 mm.

functii pentru utilziare usoaraConfortul plitei mixte gaz–vitroceramică

Pentru a asigura un confort cât mai mare în utilizarea acestei plite mixte producătorul Bosch a dotat aparatul cu următoarele:
Sistem nou de reglare a flăcării: Bosch a dezvoltat o nouă tehnologie de reglare a flăcării care este mult mai precisă decât vechea tehnologie, ceea ce înseamnă că reglarea celor 9 trepte de putere se face cu precizie fără a apărea creșteri bruște a nivelului de căldură de la o treaptă la alta.
Butoane ergonomice: Cu ajutorul acestora reglarea treptei de putere este foarte ușor de făcut pentru ambele tipuri de zone de gătit.
Aprindere electrică integrată: Cele 3 arzătoare pe gaz se aprind printr-o simplă apăsare și învârtire a butonului de comandă. Acest proces poate fi efectuat cu o singură mână.
Grătare din fontă: Stabilitatea vaselor de gătit este excepțională în cazul acestor tipuri de grătare care pe lângă această stabilitate superioară oferă și un aspect elegant plitei, mai ales că sticla securizată de culoare neagră se potrivește foarte bine cu cele 3 grătare de fontă.

indicator de caldura reziduala plita mixtaSiguranța în utilizarea plitei mixte gaz–vitroceramice

Siguranța în utilizarea aparatului este un aspect foarte important și din acest motiv Bosch a implementat pe acest model de plită mixtă două sisteme care îmbunătățesc foarte mult siguranța utilizării ei:
Indicator de căldură reziduală: Acest model de plită mixtă este dotat cu un sistem inteligent pentru detectarea căldurii reziduale, ce are rolul de a ajuta utilizatorul să evite accidentele cauzate de atingerea zonei de gătit fierbinte. Pe panoul de comandă este amplasat acest simbol simbol caldura reziduala plita mixta care rămâne aprins cât timp zona de gătit este fierbinte, iar când aceasta devine rece și poate fi atinsă în siguranță de utilizator se stinge. În acest fel utilizatorul va ști cu siguranță când o zonă de gătit este rece și poate fi curățată sau atinsă în siguranță.
Siguranță arzătoare: Toate cele trei arzătoare ale plitei mixte Bosch sunt dotate cu un sistem de siguranță care decuplează alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra arzătorului se stinge în mod accidental.

duze de gazAlimentarea cu gaz a plitei

Funcționează cu gaz de la butelie?” – aceasta este întrebarea pusă de multe persoane care doresc să achiziționeze o plită pe gaz. În cazul acestui model mixt gaz-vitroceramic răspunsul este afirmativ, cu condiția să fie montate duzele corespunzătoare acestui tip de gaz.
Plita este presetată cu duze pentru alimentarea cu gaz natural (20 mbar) iar pentru alimentarea plitei cu gaz de la butelie (28-30 mbar) trebuie schimbate duzele celor 3 arzătoare cu cele primite ca accesorii la achiziționarea plitei.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită încorporabilă mixtă
• Electric: 1 zonă vitroceramică (radiantă)
• Gaz: 3 arzătoare
• Putere electrică: 1800 W
• Putere gaz: 5750 W
• Tensiune alimentare: 220–240V
• Gaz: GN / GPL
• Duze incluse: GN / GPL
• Cablu de alimentare: 100 cm
• Material: Sticlă securizată
• Culoare: Negru
• Lățime: 606 mm
• Adâncime: 527 mm
• Înălțime: 45 mm

8.8 Total Score
Plită incorporabilă mixtă Bosch - gaz și vitroceramică

Design
9
Confort
9
Protecție și siguranță
8.5
Consum energetic
9
Raport Preț/Calitate
8.5
Curățare și întreținere
8.5
PROS
  • Plită mixtă
  • Siguranță arzătoare
  • Aprindere electrică
  • Indicator căldură reziduală
  • Grătare fontă
  • Zonă electrică dublă
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo