Plită electrică cu timer sau temporizator

2
Plită electrică cu timer sau temporizator imagine
9.4
Plită electrică cu timer sau temporizator
Plită electrică cu timer sau temporizator
Programator
Putere suplimentară
Combinarea zonelor
Funcția Move
Protecție copii
Test pentru vase

Unul dintre marile avantaje ale plitelor electrice cu inducție este posibilitatea de control individual al zonelor de gătit cu ajutorul timerului și anume, se poate seta timpul de funcționare a zonelor de gătit, iar la expirarea acestui timp zona respectivă va fi oprită în mod automat.

Plită electrică cu timer Bosch

Plită electrică cu timer sau temporizatorUna dintre cele mai performante plite cu inducție care are și funcția de timer este acest model de la Bosch.
Temporizatorul implementat pe acest model de plită cu inducție Bosch are două funcții diferite:

Programarea timpului de preparare: Această funcție permite setarea unui timp de funcționare a celor 4 zone de gătit, iar la expirarea acestuia se realizează deconectarea automată, evitându-se astfel riscul de ardere a mâncărurilor. De asemenea plita va emite un semnal acustic când expiră timpul setat, iar pe afișajul plitei se observă pentru un timp de 10 secunde valoarea „00”.
Timpul maxim care se poate seta este de 99 minute.

Ceas cu alarmă de bucătărie: A doua funcție a timerului este cea care simulează un ceas cu alarmă și care nu influențează funcționarea zonelor de gătit, astfel încât la expirarea timpului setat se va emite doar un semnal acustic, iar zonele de gătit vor continua să funcționeze până când utilizatorul va efectua decuplarea lor.

Cele patru zone de gătit ale plitei cu temporizator

zone de gatit la plita cu timerPuterea electrică instalată a plitei electrice cu inducție de la Bosch este de 6900 W, iar puterea fiecărei zone de gătit este de:

A: Cele două zone de gătit amplasate în partea stângă au aceleași caracteristici tehnice și anume, diametrul de 210 mm și puterea nominală de 2200 W, iar activarea funcției care combină cele două zone de gătit într-una singură face ca puterea dezvoltată să fie de 3600 W. Dimensiunile zonei combinate sunt de 21 cm x 38 cm.

B: A doua zonă de gătit are diametrul de doar 145 mm și o putere nominală de 1400 W.

C: Este o zonă de gătit cu diametrul de 180 mm și o putere nominală de 1800 W.

Funcția de Putere Suplimentară (PowerBoost)

functia de powerboost plita cu inductieToate cele patru zone de gătit beneficiază de această tehnologie care permite creșterea puterii dezvoltate pentru o anumita perioadă de timp, ceea ce face posibilă încălzirea cantităților mari de apă sau ulei într-o perioadă foarte scurtă.
De exemplu puterea nominală a celor două zone de gătit amplasate pe partea stângă au puterea nominală de 2200 W, iar când se activează funcția de Putere Suplimentară face ca aceleași zone să dezvolte 3700 W.
În cazul zonei cu diametrul de 145 mm funcția PowerBoost dezvoltă o putere de 2200 W, iar în cazul zonei de gătit de 180 mm puterea maximă pe care o dezvoltă este de 3100 W.
Activarea funcției de Putere Suplimentară poate fi observată pe afișajul plitei prin prezența simbolului „b”.
Datorită faptului că din punct de vedere electric există o limitare a încărcării unei faze la 3700 W face ca două zone conectate la aceeași fază să nu poată fi setate simultan pe funcția PowerBoost.

Funcție de combinare a zonelor de gătit

functia de combinare a doua zone inductieAșa cum îi zice și denumirea permite conectarea împreună a două zone de gătit care se transformă într-una singură, cu diametrul de 21 cm x 38 cm pe care se pot amplasa vasele cu o formă alungită, cum sunt de exemplu cele pentru prepararea peștelui.
La acest model de plită cu inducție cu timer nu toate zonele pot fi combinate, ci doar cele două din partea stângă la care și marcajul zonelor de gătit sugerează că cele două pot fi combinate împreună.
Pentru a obține rezultate optime este obligatoriu ca vasul alungit utilizat să acopere zona din mijloc a celor două zone de gătit.
Activarea funcției de combinare a zonelor de gătit este foarte ușor de efectuat și anume, trebuie doar atins simbolul amplasat pe panoul de comandă al plitei cu timer.

Funcția Move

functia move plita cu inductieEste o funcție mai specială care permite setarea a două niveluri de căldură pentru două zone de gătit diferite, iar utilizatorul, prin simpla mutare a vasului face ca acesta să fie supus unei călduri diferite în funcție de nivelul de căldură setat.
Această funcție specială nu se regăsește pe plitele cu inducție ieftine precum acest model de plită cu inducție Arctic, ci doar pe cele mai scumpe cum este și cazul de față de la Bosch.
Nivelul de căldură pentru ambele zone este presetat la 9 (față) și 1 (spate), însă aceste valori se pot modifica în funcție de preferințele utilizatorului.
De fapt această funcție dorește să ajute bucătarii care sunt obișnuiți cu prepararea mâncărurilor la plitele pe gaz unde variația nivelului de căldură la care este supus vasul se face prin simpla ridicare a lui de pe arzător, în cazul plitelor cu inducție acest lucru nefiind posibil de efectuat datorită modului de funcționare a acestora și anume, se decuplează automat zona de gătit dacă se ridică vasul de pe zona de gătit.

Funcții de siguranță ale plitei cu timer

functii de siguranta ale plitei cu timerProtecție copii: Una dintre cele mai bune funcții de siguranță este cea de protecție copii care are un singur rol și anume, împiedică pornirea plitei de către copii astfel încât aceștia nu vor porni în mod accidental plita.

Deconectare automată: Are rolul de a deconecta o zonă de gătit care a funcționat o perioadă mai îndelungată fără ca însă să i se modifice setările în acest timp.

Protecție împotriva scurgerilor de lichide: În cazul în care pe panoul de comandă ajung lichide iar în decurs de 10 secunde utilizatorul nu șterge aceste lichide, atunci modulul de control al plitei va deconecta în mod automat toate zonele de gătit.

Protecție la ștergerea plitei: Dacă în timp ce funcționează plita ajunge murdărie pe ea și doriți să o curățați trebuie doar să activați această funcție care blochează panoul de comandă pentru 35 de secunde, timp în care puteți să ștergeți plita fără a exista riscul de a efectua modificări prin atingerea accidentală a panoului de comandă.

Afișarea consumului de energie electrică a plitei

afisarea consumului de energie electrica a pliteiÎn cazul plitelor electrice consumul de energie este o curiozitate pentru foarte multe persoane, iar pentru a veni în ajutorul acestora producătorul Bosch a implementat pe acest model de plită cu inducție o funcție de măsurare a consumului de energie electrică.
Consumul de energie este afișat pe procese de gătire și anume, tot timpul valoarea afișată va corespunde ultimului proces de gătire, iar vizualizarea valorii consumului de energie electrică se face prin simpla deconectare a plitei și pe afișajul digital va apărea pentru un timp de 10 secunde cantitatea de energie electrică consumată.
Din fabrică această funcție este dezactivată și pentru a o activa trebuie doar să accesați meniul cu setările de bază unde la câmpul „C3” aveți opțiunea de a activa funcția de afișare a consumului.

Verificarea vaselor de gătit pentru inducție

functie de verificare a vaselor de inductieDatorită faptului că vasele pentru plita cu inducție sunt mai speciale, foarte multă se întreabă dacă vasele pe care le au sunt bune sau nu pentru plita cu inducție, iar la această plită cu inducție de la Bosch răspunsul este foarte ușor de aflat, datorită funcției speciale. Această funcție va putea verifica mereu calitatea preparării mâncărurilor în funcție de vasul utilizat.
Rezultatul măsurării poate fi încadrat în 3 categorii:

0 – Vasul de gătit nu se încălzește, ceea ce înseamnă că nu poate fi folosit la plitele cu inducție.

1 – Vasul de gătit se încălzește prea încet în comparație cu un vas compatibil, ceea ce înseamnă că durata procesului de gătire utilizând acest vas va fi mult mai mare. În acest caz fundul vasului nu este în totalitate feromagnetic, lucru care va duce la o încălzire neuniformă.

2 – În acest caz vasul este în totalitate compatibil cu plita cu inducție, iar încălzirea fundului vasului se va face într-un mod uniform.

Curățarea plitei cu inducție

curatarea plitei cu inductie cu timerPentru a se evita arderea resturilor de mâncare ajunse plită trebuie ca aceasta să fie curățată după fiecare utilizare.
Din motive de siguranță trebuie efectuat procesul de curățare doar după ce plita s-a răcit, iar indicatorul de căldură pentru cele patru zone de gătit sunt stinse.
Curățarea poate fi făcută cu o soluție formată din apă și săpun împreună cu o lavetă moale.
Este total interzisă curățarea suprafeței de sticlă și a ramei din inox cu soluții abrazive sau bureți abrazivi. În cazul murdăriei persistente se recomandă utilizarea unei răzuitoare speciale pentru sticlă, iar rama din inox se curăță cel mai bine cu soluții pentru suprafețe din inox.

Date tehnice plită cu timer

date tehnice plita cu timer• Tip: Plită electrică cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Puterea electrică: 6900 W
• Tensiunea nominală: 220 – 240 V
• Culoare: Negru
• Afișaj: Electronic

• Timer: Da
• Cablu de alimentare: 110 cm
• Lățime: 583 mm
• Adâncime: 513 mm
• Ramă: Inox

9.4 Total Score
Plită electrică cu timer sau temporizator

Design
9.5
Confort
9.5
Protecție și siguranță
9.5
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9.5
PROS
  • Programator
  • Putere suplimentară
  • Combinarea zonelor
  • Funcția Move
  • Protecție copii
  • Test pentru vase
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo