Plită cu inducție Bosch cu rama din inox

0
Plită cu inducție Bosch cu rama din inox imagine
9.3
Plită cu inducție Bosch cu rama din inox
Plită cu inducție Bosch cu rama din inox
Putere Suplimentară
Afișăj digital
Timer
Protecție copii
17 niveluri de căldură
Indicator căldură reziduală

Într-o bucătărie modernă plitele cu inducție se încadrează perfect datorită aspectului elegant care poate fi accentuat cu ajutorul ramei din inox.
Pe lângă accentuarea aspectului plitei, rama din inox mai are și un rol practic și anume, permite poziționarea perfectă în blaturile de mobilă deja decupate.
Alegerea unei plite cu inducție cu rama de inox mai este și o chestie de preferințe. Multă lume alege o astfel de plită din cauza preferințelor personale fără să se gândească la avantajele aduse de rama din inox.
Din păcate rama de inox a plitei cu inducție are și un dezavantaj: procesul de curățare necesită o mai mare atenție decât în cazul unei plite fără ramă din inox.

Se merită cumpărată o plită cu inducție cu rama din inox?

Dacă ținem cont doar de aspectul plitei atunci cu siguranță se merită achiziția unui astfel de model, dar dacă introducem în ecuație și procesul de curățare atunci această decizie nu mai este așa de ușor de luat. Așadar fiecare persoană trebuie să decidă care aspecte sunt mai importante pentru ea și anume, aspectul sau întreținerea ușoară. De exemplu, modelul declarat ca și cea mai bună plită cu inducție nu are ramă din inox.

Plită cu inducție Bosch cu rama din inox

Plită cu inducție Bosch cu rama din inoxBosch este o marcă de produse electrocasnice recunoscută la nivel mondial pentru produsele sale calitative, care au un design modern fiind de multe ori produsele care dau trendul de design.
O plită cu inducție de la Bosch care are performanțe ridicate, un design modern și care încorporează o ramă din inox este acest model cu 4 zone de gătit și comenzi prin atingere, care permite setarea nivelului de căldură în 17 trepte.
Caracteristicile celor 4 zone de gătit sunt:
Față Stânga (180 mm): Putere nominală = 1800 W, Putere suplimentară = 3100 W
Spate Stânga (180 mm): Putere nominală = 1800 W, Putere suplimentară = 3100 W
Spate Dreapta (145 mm): Putere nominală = 1400 W, Putere suplimentară = 2200 W
Față Dreapta (210 mm): Putere nominală = 2200 W, Putere suplimentară = 3700 W.

Sistem de management al puterii

functia de management al puterii la plita cu inductieBosch a implementat pe acest model de plită cu inducție și cu rama din inox o funcție de management al puterii care limitează puterea totală dezvoltată de plită.
Puterea instalată a plitei este de 4600 W dar în funcție de capacitatea rețelei electrice această valoare se poate modifica evitându-se astfel depășirea curentului maxim suportat de rețeaua electrică.
Sistemul de management al puterii se poate vedea în acțiune când se conectează simultan mai multe zone de gătit a căror putere totală depășește valoarea maximă admisă. În acest caz plita reglează în mod automat nivelurile de căldură pentru ca puterea totală să nu depășească valoarea maximă admisă.

Care este tipul de alimentare monofazic sau trifazic?

Foarte multe persoane care doresc să achiziționeze acest model de plită se întreabă care este tipul de alimentare: monofazic sau trifazic?
Tensiunea nominală a plitei este de 220–240 V dar acest lucru nu înseamnă că nu se poate conecta trifazic plita. În cazul acestei conexiuni trebuie efectuate ajustări asupra punților din blocul electric, mai multe detalii și exemple despre conexiunile electrice găsiți pe pagina cum se conectează un aragaz.
Deci plita cu inducție poate fi conectată monofazic sau trifazic cu condiția respectării schemelor electrice aferente fiecărui tip de conexiune. Din motive de siguranță sfatul nostru este să apelați la o persoană autorizată care să vă efectueze conectarea și dimensionarea corectă a rețelei în funcție de puterea maximă setată.

Putere Suplimentară (PowerBoost)

functia de powerboost plita cu inductieToate cele 4 zone de gătit sunt dotate cu tehnologia PowerBoost care mărește puterea maximă dezvoltată de o zonă de gătit pentru o perioadă maximă de timp, permițând astfel încălzirea lichidelor într-un timp mult mai scurt decât cu treapta de putere 9.
Pentru a vă face o idee despre diferențele de putere cu și fără funcția de Putere Suplimentară, luăm ca și exemplu ochiul de gătit Dreapta Față care are un diametru de 210 mm și o putere nominală de 2200 W, dar activarea funcției de Putere Suplimentară face ca același ochi de gătit să dezvolte 3700 W, deci cu 68% mai multă putere.

Panoul de comandă

panoul de comanda al plitei cu inductieAfișajul plitei este digital, iar panoul de comandă conține simboluri sub care sunt amplasați senzori tactili care permit modificarea setărilor plitei.
În momentul în care se atinge un simbol de pe plită se va și activa funcția corespunzătoare acelui simbol, iar acest lucru îi va fi transmis utilizatorului prin intermediul unui semnal acustic.
Datorită faptului că umiditatea influențează funcționarea panoului de comandă este obligatorie menținerea lui curată. Trebuie să ținem cont de faptul că eventualele vase fierbinți poziționate pe panoul de comandă îl pot deteriora.

Principale simboluri și afișaje care apar pe panoul de comandă al acestei plite cu inducție de la Bosch sunt:
simbol pentru pornirea si oprirea plitei electriceComutatorul principal
Are rolul de porni sau opri plita.

zonele de gatitSelectarea zonei de gătit
Se folosește pentru alegerea zonei de gătit.

starea de functionareCâmpuri de setare
Are rolul de a crește/descrește setările.
booster

Funcția PowerBoost
Prin atingerea acestui simbol se activează funcția care dezvoltă o putere mărită.
temporizator

Temporizare
Funcția aceasta controlează timpul individual de funcționare a zonelor de gătit.
treptele de putere

Nivel de căldură
Are rolul de a afișa nivelul actual al zonei de gătit.
indicator de caldura reziduala

Căldură reziduală
Dacă o zonă este caldă se aprinde afișajul H/h.
powerboost afisare functionare

PowerBoost
Când funcția este activă pe afișajul zonei de gătit apare litera „b”.
afisaj plita temporizator

Temporizator
Durata timpului de gătire apare în acest câmp de afișare.

Funcțiile de timp ale plitei cu inducție

functiile de timp ale plitei radianteTemporizatorul cu care este dotat acest model de plită cu rama din inox are două funcții principale de timp care se disting prin modul de funcționare. Una întrerupe alimentarea zonei de gătit la expirarea perioadei setate, iar a doua funcție nu întrerupe alimentarea zonei de gătit, ci doar emite un semnal acustic. Acesta din urmă fiind de fapt un ceas cu alarmă de bucătărie.
Programarea timpului de funcționare este individuală pentru fiecare zonă de gătit, iar din cauza faptului că același afișaj este folosit de toate cele patru zone de gătit, face ca întotdeauna să fie afișat timpul de gătire pentru zona selectată.
Funcția de timp permite setarea unei perioade maxime de funcționare de 99 minute.

Sisteme de siguranță

functii de siguranta ale plitei cu timerProtecție copii: Este una dintre cele mai utile sisteme de siguranță deoarece permite blocarea funcției de pornire a plite împiedicându-i astfel pe copii să pornească în mod accidental zonele de gătit.
Tot în cadrul aceleiași funcții există și posibilitatea de activare automată a protecției de fiecare dată când se oprește plita.
Deconectare automată: Dacă o zonă de gătit funcționează o perioadă mai lungă de timp fără ca însă utilizatorul să aducă modificări asupra parametrilor de funcționare atunci funcționarea plitei este oprită. Timpul după care intră în funcțiune depinde de nivelul de căldură selectat și anume, dacă se alege nivelul de căldură cel mai mic atunci este nevoie de un timp de 10 ore pe când dacă se alege nivelul maxim atunci plita se deconectează automat după 1 oră de funcționare.
Indicatorul de căldură reziduală: Așa cum îi zice și numele are rolul de a afișa dacă o zonă de gătit este fierbinte chiar și după ce a fost oprit procesul de gătire. Afișarea căldurii reziduale se face în două trepte în funcție de temperatură și anume, dacă temperatura zonei de gătit este mare atunci pe afișaj apare litera „H”, în schimb dacă temperatura este mai scăzută atunci apare doar litera „h”.
Protecție împotriva scurgerilor de lichide: Pentru ca panoul de comandă să funcționeze corect este obligatorie menținerea lui curată, iar prezența lichidelor pe panoul de comandă induce în eroare senzorii tactili amplasați sub simbolurile de comandă. Astfel pentru a se evita funcționarea incorectă a plitei, Bosch a implementat un sistem de protecție care oprește funcționarea plitei în cazul în care pe panoul de comandă ajung lichide.
Protecție împotriva supraîncălzirii: În interiorul plitei sunt amplasați mai mulți senzori care măsoară temperatura, iar în cazul în care temperatura crește prea mult se realizează reducerea automată a nivelului de căldură sau chiar oprirea plitei din funcționare. În cazul utilizării unor vase necorespunzătoare este influențată funcționarea acestui sistem, de exemplu dacă vasul utilizat este de o calitate slabă este posibil ca în timpul utilizării, de la căldura generată, să devină concav, fapt pentru care senzorul de siguranță de sub zona de gătit nu detectează cu precizie temperatura vasului de gătit.
De multe ori acest sistem de protecție intră în funcțiune când instalarea în mobilier a plitei nu a fost efectuată corect. Spre exemplu nu s-au lăsat distanțele minime pentru a se asigura o circulație a aerului sau când plita este poziționată deasupra cuptorului încorporabil fără să se respecte distanța minimă recomandată de Bosch.
Sistem de management al puterii: În funcție de capacitatea instalației electrice puteți limita nivelul maxim al puterii debitate de plită.

Recunoașterea automată a vasului

detectarea automata a vasului de inductieToate cele patru zone de gătit sunt capabile să recunoască în mod automat prezența vasului cu condiția ca acesta să fie compatibil cu plita pe inducție și să aibă diametrul minim specificat de Bosch.
Acest model de plită cu inducție cu rama din inox este dotat cu o funcție foarte interesantă care este capabilă să verifice dacă un vas este compatibil sau nu, și anume:
0 – Vasul testat nu este compatibil cu plita cu inducție;
1 – Vasul de gătit se încălzește dar într-un timp foarte mare nefiind astfel recomandată utilizarea lui;
2 – Vasul este compatibil cu plita cu inducție.

Curățarea plitei cu inducție Bosch cu rama din inox

curatarea plitei cu inductie cu rama din inoxDin motive de siguranță vă recomandăm ca procesul de curățare al plitei să fie efectuat doar după ce indicatorul de căldură reziduală s-a stins.
Pentru a menține aspectul plăcut al plitei este necesară curățarea ei după fiecare utilizare.
Suprafața de sticlă securizată se curăța foarte ușor folosind apă caldă în care s-a diluat detergent de vase, iar murdăria lipită de suprafața plitei se poate elimina ușor apelând la o răzuitoare pentru geamuri.
Rama din inox este un pic mai specială așa încât vă recomandăm să respectați următoarele sfaturi:
● Folosiți soluții speciale pentru inox care curăță și protejează suprafața din inox mult mai bine decât o simplă soluție formată din apă caldă și detergent de vase. Vă recomandăm această soluție pentru suprafețe din inox de la producătorul suedez Electrolux.
● Nu utilizați soluții de curățare abrazive.
● Lavetele utilizate pentru curățarea ramei din inox trebuie să fie spălate foarte bine înainte de utilizare.
● Este interzisă utilizarea răzuitoarelor.

Date tehnice

date tehnice plita cu inductie cu rama inox

• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Putere instalată: 4600 W
• Tensiune nominală: 220–240V
• Cablu de alimentare: 110 cm
• Culoare: Negru, Rama din inox

• Niveluri de căldură: 17
• Lățime: 583 mm
• Lățime: 513 mm
• Înălțime: 55 mm
• Greutate: 11.5 kg

9.3 Total Score
Plită cu inducție Bosch cu rama din inox

Design
9.5
Confort
9
Protecție și siguranță
9.5
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9.5
Curățare și întreținere
9
PROS
  • Putere Suplimentară
  • Afișăj digital
  • Timer
  • Protecție copii
  • 17 niveluri de căldură
  • Indicator căldură reziduală
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo