Plită cu inducție pentru rezultate perfecte

1
plita cu inductie cu rezultate perfecte imagine
9.8
Plită cu inducție pentru rezultate perfecte
Plită cu inducție pentru rezultate perfecte
Detectare fierbere apă
Încălzire automată
Putere Suplimentară
Zone adaptabile
Comunicare Hota - Plită
Protecție copii

Dacă sunteți în căutarea unei plite cu inducție cu rezultate perfecte la gătit și care să fie concepută pentru o utilizare pentru mulți ani atunci vă recomandăm să alegeți un model de plită de la producătorul german AEG.

plita cu inductie cu rezultate perfectePlită cu inducție pentru rezultate perfecte de la AEG

O plită cu inducție cu adevărat excepțională și care încorporează tehnologii inovative este acest model cu ajutorul căruia veți avea întotdeauna rezultate perfecte datorită funcțiilor care ajustează automat nivelul de căldură.
Un punct forte al acestei plite cu lățimea de 80 cm este și raportul preț-performanțe foarte bun astfel încât devine o opțiune serioasă pentru persoanele dornice de achiziționarea unei plite cu inducție premium.

functie de detectare a fierberii apeiFuncție de detectare a fierberii apei

O funcție inovativă implementată pe aceasta plită de către AEG este cea care detectează fierberea apei și reduce automat nivelul de căldură pentru a se evita scurgerea apei afară din vas.
Această funcție nu doar că reduce automat nivelul de căldură pe „8” când detectează fierberea apei dar și emite un semnal acustic avertizând astfel utilizatorul că apa fierbe.
Funcția de detectare a fierberii apei poate fi activată doar dacă zona de gătit este rece.


incalzire automataÎncălzire automată

Are rolul de a obține nivelul de căldură dorit într-o perioadă cât mai scurtă. Activarea funcției de „Încălzire automată” face ca la început plita să funcționeze la cel mai mare nivel de căldură după care reduce în mod automat nivelul de căldură până la valoarea setată de utilizator în prealabil.

putere suplimentaraPutere Suplimentară-Booster

O altă funcție a plitei care ajută la obținerea rezultatelor perfecte este cea de „Putere Suplimentară” sau „Booster” care permite creșterea puterii generate de o zonă de gătit pentru o anumită perioadă de timp.
Toate cele 4 zone de gătit au puterea nominală de 2300 W dar activarea funcției de Putere Suplimentară face ca zona de gătit să debiteze o putere de 3200 W pentru un timp de maxim 10 minute.

zone de gatit adaptabileZone de gătit adaptabile

După cum se poate observa și în imaginile de mai sus plita nu are marcate cercurile pentru zonele de amplasare a vaselor, ceea ce înseamnă că zonele de gătit se auto-ajustează la dimensiunile vaselor utilizate fără ca însă să scadă performanțele sau să influențeze negativ consumul de energie electrică.
Pe cele patru zone de gătit ale plitei se pot amplasa vase cu diametrul situat în intervalul 125 mm-210 mm.
Datorită acestei funcții un vas cu diametrul încadrat în intervalul 125 mm-210 mm poate fi amplasat pe oricare dintre cele 4 zone de gătit.

consumul de energie electricaConsumul de energie electrică

Am întâlnit mai multe persoane care sunt sceptice în achiziționarea unei plite electrice din cauza consumului de energie electrică, dar vă asigurăm că acest lucru nu este adevărat. De fapt plitele electrice cu inducție sunt cele mai eficiente energetic dintre toate tipurile de plite.
AEG a efectuat măsurători la acest model de plită, iar consumul de energie electrică pentru fiecare zonă de gătit este de:
Stânga Față: 179.6 Wh/kg
Stânga Spate: 177 Wh/kg
Dreapta Față: 188.8 Wh/kg
Dreapta Spate: 177 Wh/kg

Chiar dacă cele patru zone de gătit sunt identice din punct de vedere tehnic, există o mică diferență între valori datorită poziției de amplasare a zonelor de gătit pe plită.
Pentru a se reduce consumul de energie electrică se recomandă:

 • Încălzirea doar a cantităților de apă necesare.
 • Amplasarea capacelor pe vasele de gătit.
 • Activarea zonei de gătit se face doar după ce au fost amplasate vasele.
 • Poziționarea vaselor în centrul zonelor de gătit.
 • Utilizarea căldurii reziduale pentru terminarea procesului de gătire sau pentru a topi alimente.

comunicare plita hotaComunicare Plită–Hotă

Aceasta este o altă funcție avansată implementată pe acest model de plită cu inducție care permite conectarea plitei la hotă și controlarea vitezei de aspirație în funcție de cel mai mare nivel de căldură setat pe plită.
După terminarea procesului de gătire hota va continua să funcționeze pentru o anumită perioadă de timp.

protectie copiiProtecție copii

Prezența copiilor mici în bucătărie face necesară implementarea unor măsuri de siguranță pentru ca aceștia să nu poată să pornească sau să modifice setările plitei.
Pentru a veni în sprijinul familiilor care au copii mici, producătorul AEG a implementat pe acest model de plită cu inducție următoarele funcții:
Blocarea panoului de comandă: Așa cum îi zice și denumirea această funcție are rolul de a bloca panoul de comandă prevenind modificarea accidentală a setărilor.
Protecție copii: Această funcție are rolul de a bloca pornirea accidentală a plitei.
Activarea acestei funcții face ca pe panoul de comandă să apară litera „L” în cazul în care se dorește pornirea plitei.

cronometruTemporizator

O altă funcție foarte utilă a plitei este cea de „Temporizator” care permite controlarea individuală a timpului de funcționare a fiecărei zone de gătit prin setarea unui timp. La expirarea acelui timp este oprită alimentarea zonei de gătit și se emite un semnal acustic pentru anunțarea utilizatorului că procesul de gătire este terminat.
Trebuie să țineți cont de faptul că dacă activați funcția „Pauză” aceasta nu va avea influență cât timp funcția „Temporizator ” este activă.

Acestea sunt câteva dintre funcțiile speciale ale acestei plite cu inducție de la AEG care vă vor ajuta să aveți rezultate excelente la prepararea mâncărurilor favorite.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită pe inducție
• Zone de gătit: 4
• Putere maximă: 7350 W
• Tensiunea de alimentare: 220-240 V/ 400 V 2N
• Culoare: Negru
• Cablu de alimentare: 1.5 m
• Lățime: 766 m
• Adâncime: 516 mm
• Greutate: 11.7 kg

 

9.8 Total Score
Plită cu inducție pentru rezultate perfecte

Design
10
Confort
10
Protecție și siguranță
10
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9.5
Curățare și întreținere
10
PROS
 • Detectare fierbere apă
 • Încălzire automată
 • Putere Suplimentară
 • Zone adaptabile
 • Comunicare Hota - Plită
 • Protecție copii
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo