Aragaz cu plita cu inductie si cuptor electric cu aburi de la AEG

10
Premium Aragaz cu plita cu inductie si cuptor electric cu aburi de la AEG
9.1
Aragaz cu plita cu inductie si cuptor electric cu aburi de la AEG
Aragaz cu plita cu inductie si cuptor electric cu aburi de la AEG
Design modern
Inox antiamprenta
Plita cu inductie performanta
Functie cu aburi (PlusSteam)
11 functii de cuptor
Protectie copii
Afisaj electronic
Ventilator de racire

Aragazul acesta de la AEG este in acest moment unul dintre cele mai bune aragaze care poate fi cumparat in Romania.
Producatorul german, AEG, a inclus pe acesta cam tot ce trebuie sa contina un aragaz performant, si anume:

 • Plita cu inductie (consum redus de energie si performante ridicate);
 • Cuptor multifunctional, avand un consum redus de energie electrica, plus Functie de cuptor cu aburi care va ajuta sa obtineti rezultate foarte bune la gatit.

• Plita cu inductie

plita cu inductie aegPlita cu inductie montata pe acest aragaz de la AEG este una foarte performanta, cu un consum mic de energie si eficienta energetica ridicata.
Plita are 4 zone de gatit, de dimensiuni si puteri diferite, aceste zone se folosesc in functie de ceea ce preparati dumneavoastra. De exemplu, daca va place sa frigeti cartofi prajiti atunci va recomandam sa folositi zona din stanga spate, cu diamentrul de 210 mm, deoarece aceasta dezvolta cea mai mare putere.
Toate zonele de gatit sunt dotate cu „Functia Putere (P)” care dezvolta o putere suplimentara fata de puterea nominala, reducand astfel timpul necesar gatirii.
Functia putere (P) este specifica plitelor cu inductie, iar din acest motiv o puteti gasi prezenta doar pe acest tip de plite.
Puterea nominala a plitei cu inductie este de 7400 W, distribuita pe zone in felul urmator:

 • Stanga fata: 140 mm – 1400 W / 2500 W (P);
 • Dreapta fata: 180 mm – 1800 W / 2800 W(P);
 • Stanga fata: 210 mm / 2100 W / 3700 W (P);
 • Dreapta spate: 140 mm – 1400 W / 2500 W (P).

• Plita cu afisaj digital

afisaj digital aragaz aegIn partea dreapta fata este situat afisajul plitei, care va ofera toate informatiile cu privire la functionarea plitei.
Simbolurile care apar pe afisajul plitei:

0 – Zona de gatit nu functioneaza;
1-:-9 – Nivelul de putere;
P – Functia Putere este activa;
A – Functia de Incalzire Automata este activa;
E+cifra – In cazul in care apare o defectiune la plita, acest lucru este prezentat pe afisaj. De exemplu, daca se afiseaza eroarea E7, inseamna ca ventilatorul de racire al plitei este blocat.
H – Litera H reprezinta indicatorul de caldura reziduala, iar afisarea literei H inseamna ca zona de gatit este inca fierbinte, chiar daca nu mai functioneaza.
L – Cand se activeaza sistemul de protectie copii, pe afisajul plitei apare litera L.
F – Cand plita nu detecteaza vasul de gatit sau acesta are o dimensiune mica atunci pe afisaj apare litra F. In majoritatea cazurilor cand apare litera F, inseamna ca vasul folosit nu este compatibil cu plita cu inductie.

• Siguranta ridicata

siguranta ridicata plita aegCand va alegeti un aragaz, un aspect foarte important la care trebuie sa fiti atent este prezenta sistemelor de siguranta, care va ajuta sa eliminati accidentele, care pot sa apara in timpul utilizarii.
Cele mai importante sisteme de siguranta, prezente la aceasta plita cu inductie sunt:

 • Indicator de caldura reziduala: O parte din caldura generata in baza vasului se transmite prin conductie si la sticla plitei, iar aceasta caldura poate produce arsuri, pentru a preveni acest lucru plita cu inductie este dotata cu un indicator de caldura reziduala, care se aprinde cand temperatura unei zone de gatit depaseste 45 °C. La acest model de plita cand o zona de gatit este fierbinte apare pe afisaj litera H.
 • Oprire automata: Din motive de siguranta plita este dotata cu mai multi senzori, care opresc alimentarea cu energie electrica in urmatoarele situatii: a) Temperatura plitei este prea mare;
  b) Vasele nu sunt compatibile cu plita cu inductie;
  c) Nivelul de putere nu a fost modificat dupa un anumit timp. De exemplu, daca setati nivelul de putere pe 6, iar timp de 90 de minute nu modificati aceasta setare, plita comanda in mod automat oprirea alimentarii cu energie;
  d) Zonele de gatit nu sunt folosite dupa pornirea lor.
 • Protectie copii: Aceasta functie este foarte utila cand aveti copii mici, deoarece acestia nu pot sa modifice setarile plitei. Cand functia de Protectie Copii este activa pe afisajul plitei apare litera L.

• Cuptor electric cu 11 functii

cuptor electric multifunctional aeg

Pentru a avea rezultate excelente la gatit este obligatoriu ca aragazul dumneavoastra sa aiba si functii cu convectie fortata deoarece acestea asigura distribuirea uniforma a caldurii in intreg cuptorul.

Acest cuptor de la AEG are 11 functii, cu ajutorul carora puteti sa gatiti orice tip de mancare, iar activarea functiei de gatire cu aburi (PlusSteam) va permite sa obtineti o crusta crocanta, care nu se poate obtine utilizand un cuptor traditional.

Functiile prezente pe comutatorul care actioneaza cuptorul aragazului AEG

 • Bec cuptor: Este folosita pentru a ilumina cuptorul fara activarea elementilor incalzitori. Aceasta functie este foarte utila cand doriti sa indepartati murdaria din interiorul cuptorului, deoarece va permite sa vedeti in interiorul acestuia.
 • Coacere cu abur: Asa cum ii zice si denumirea aceasta functie este special creata pentru a obtine produse cu crusta crocanta.
 • Gatire usoara cu aer cald: Aceasta fucntie dezvolta o putere mai mica, fiind recomandata in special pentru deshidratarea legumelor sau a fructelor.
 • Incalzire Inferioara: Datorita faptului ca in aceasta functie caldura este generata doar in partea de jos a cuptorului, utilizarea functiei este recomandata doar cand se prepara prajituri cu baza crocanta.
 • Incalzire Inferioara + Superioara: Aceasta este de fapt functia de cuptor traditionala, la care caldura este produsa de elementii incalzitori situati in partea superioara si inferioara a cuptorului. Utilizarea functiei traditionale este recomandata cand se gateste pe un singur nivel.
 • Grill Rapid: Cand preparati bucati mari de carne atunci aceasta este fucntia pe care trebuie sa o selectati, asigurand rezultate excelente la frigerea carnii.
 • Gatire intensiva: In cadrul acestei functii de cuptor pe langa activarea elementilor incalzitori Grill + Superior se mai porneste si ventilatorul, care asigura o distribuire uniforma a caldurii in cuptor. Daca, de exemplu, preparati mici atunci va recomandam sa folositi aceasta functie, iar in partea inferioara a cuptorului sa plasati o tava de colectare care sa contina si o cantitate mica de apa.
 • Gatire cu aer cald: Cand aveti de gatit pe mai multe niveluri atunci trebuie sa folositi aceasta functie, deoarece va asigura o distribuire uniforma a caldurii in intreg cuptorul. Un avantaj mare al acestei functii este acela ca permite coacerea simultana a mai multor alimente, fara sa existe un transfer de arome intre produse.
 • Gatire la temperatura redusa: Datorita faptului ca aceasta functie dezvolta o putere mica este recomandata a fi folosita pentru deshidratarea diferitelor alimente.
 • Aer cald: Si aceasta functie de cuptor este utilizata pentru coacerea simultana pe mai multe niveluri. Fata de functia „Gatire cu aer cald” aceasta are un avantaj foarte mare, si anume consuma mai putina energie electrica.
 • Decongelare: Asa cum ii zice si denumirea, aceasta functie de cuptor este folosita pentru decongelarea alimentelor congelate. Cand este activata aceasta functie se porneste doar ventilatorul din cuptor, fara alt elementi incalzitori, astfel incat nu trebuie sa va faceti probleme cu consumul energetic.

• Ceas electronic

ceas electronic aegCuptorul aragazului se comanda prin intermediul ceasului electronic situat pe placa frontala.

Ceasul este compus din doua parti, si anume afisajul si butoanele de comanda.

a) Cele 3 butoane au urmatoarele functii:
Minus: Pentru a seta timpul afisat de ceas.
Ceas: Pentru a seta una dintre functiile ceasului.
Plus: Pentru a seta timpul afisat de ceas.

b) Functiile ceasului:

Ora curenta: Setarea orei se face cu ajutorul acestei functii.
Durata: Daca doriti sa functioneze un anumit timp, atunci aceasta setare va permite sa setati exact cate minute sa functioneze cuptorul, iar la expirarea acestui timp are loc decuplarea cu energie electrica a cuptorului si emiterea unui semnal acustic.
Sfarsit: Aceasta functie va permite sa setati ora la care sa aiba loc decuplarea cuptorului.
Temporizare: Aceasta functie este de fapt o combinatie a functiilor Durata si Sfarsit.
Cronometru: Aceasta functie de ceas porneste o numaratoare inversa, iar la terminarea ei se emite un semnal acustic. Cand activati aceasta functie, trebuie sa tineti cont de faptul ca la expirarea timpului setat nu se decupleaza cuptorul.

Plita si cuptorul sunt foarte performante cu consum redus de energie electrica, iar din punct de vedere estetic se poate zice ca acest aragaz se incadreaza foarte bine intr-o bucatarie, oferindu-i un aspect modern.


9.1 Total Score
Design
9.5
Functii cuptor
9
Performante la coacere
9.5
Accesorii
8.5
Raport Pret/Calitate
9
Curatare si intretinere
9
PROS
 • Design modern
 • Inox antiamprenta
 • Plita cu inductie performanta
 • Functie cu aburi (PlusSteam)
 • 11 functii de cuptor
 • Protectie copii
 • Afisaj electronic
 • Ventilator de racire
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general