Aragaz cu duze pentru butelie

23
aragaz beko cu duze pentru butelie
7.7
Aragaz cu duze pentru butelie
Aragaz cu duze pentru butelie
Aprindere Electrica
Siguranta arzatoare
Rotisor
Cronometru
Gaz Natural / Gaz lichefiat
Iluminare cuptor

Foarta multa lume este in cautarea unui aragaz care sa poata fi alimentat si de la butelie, iar pentru a putea face acest lucru este obligatoriu ca aragazul sa fie dotat cu duze pentru butelie.
De ce nu se pot folosi aceleasi duze pentru ambele tipuri de gaze?
Raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu, si anume cele doua tipuri de gaze ( natural si lichefiat) au presiuni diferite.
Arzatoarele aragazului alimentate cu gaz natural ( de la retea ) sunt concepute sa functioneze cu o presiune a gazului de 20 mbar, pe cand arzatoarele aceluiasi aragaz, dar alimentate cu gaz de la butelie ( lichefiat) sunt concepute sa functioneze cu o presiune a gazului de 30 mbar.

Cum pot face trecerea de la alimentarea cu gaz natural la cel lichefiat (de la butelie)?

duze aragazPentru a putea alimenta un aragaz cu gaz lichefiat, ( de la butelie ) trebuie doar sa inlocuiti duzele arzatoarelor cu cele furnizate de producator.
Majoritatea producatorilor ofera in acest moment si duze pentru alimentarea cu gaz lichefiat.
Din fabricatie, toate aragazele sunt reglate pentru a functiona cu gaz natural, iar duzele pentru butelie sunt oferite ca si accesorii, gasindu-se in interiorul cuptorului alaturi de manualul de utilizare.
Duzele arata precum in imaginea alaturata si au notate pe ele un numar, pentru a putea fi identificate, deoarece fiecare duza trebuie montata intr-o pozitie anume.

Aragaz care poate fi alimentat de la butelie si care are duze pentru gaz lichefiat

Acest model de aragaz de la Beko poate fi alimentat si cu gaz de la butelie, deoarece duzele pentru gaz lichefiat sunt furnizate impreuna cu aragazul, acest lucru inseamna ca in momementul in care achizitionati aragazul veti gasi in interiorul cuptorului, alaturi de manualul de utilizare, si duzele pentru alimentarea cu gaz de la butelie.

Prezentarea generala a aragazului care poate fi alimentat de la butelie

plita aragazuluiPlita aragazului
Acest model de aragaz de la Beko este dotat cu 4 arzatoare, cu eficienta ridicata si o putere maxima de 7900 W.
Stanga Spate: Arzator normal, cu o putere maxima de 2000 W. Duza acestui arzator are inscriptionata pe ea cifra „103” pentru gaz natural, iar pentru gaz lichefiat duza care trebuie amplasata in acest arzator are inscriptionata cifra „72”.
Stanga Fata: Arzator rapid, cu o putere maxima de 2900 W. Duza pentru gaz natural are inscriptionata cifra „115”, iar cea pentru gaz lichefiat are cifra „87”.
Dreapta Fata: Arzator auxiliar, cu o putere maxima de 1000 W. Duza acestui arzator este notata, pentru alimentarea cu gaz natural, cu cifra „72”, iar pentru gaz lichefiat cu cifra”50”
Dreapta Spate: Arzator normal, cu o putere maxima de 2000 W. Acest arzator are exact aceleasi caracteristici ca si cel „Stanga Spate”.

numerotare duze aragaz

arzator eficient aragaz mixtArzatoare cu eficienta ridicata
Arzatoarele aragazului sunt mai speciale, si anume sunt de tipul „Eficienta Ridicata”, care are mai multe avantaje in comparatie cu un arzator normal:
Consum redus de energie: Acest tip de arzator consuma cu pana la 17% mai putin gaz decat un arzator normal.
Timpul de gatire scade: Folosind aceste arzatoare face ca timpul petrecut in bucatarie sa scada, si anume timpul necesar preaprarii alimentelor scade cu 35%.

siguranta la arzatoareSiguranta la arzatoare
Toate arzatoarele aragazului, inclusiv cele din cuptor, sunt dotate cu sistemul de siguranta care intrerupe alimentarea cu gaz a arzatorului, la care flacara s-a stins in mod accidental.
Datorita acestei functii de siguranta se elimina acumularile de gaze, care pot sa apara in cazul in care flacara se stinge.

aprindere electricaAprindere electrica
O alta functie foarte importanta a acestui aragaz de la Beko este functia de aprindere electrica, care elimina necesitatea utilizarii chibriturilor pentru aprinderea arzatoarelor.
Toate arzatoarele aragazului, inclusiv cele din cuptor, sunt dotate cu acest sistem de aprindere electrica, care se activeaza prin simpla apasare a butonului de pe panoul frontal, acesta are inscriptionat simbolul „scanteie”.

cronometruCronometru
Pe placa frontala a aragazului este amplasat un buton care controleaza functia de cronometru.
Timpul dorit este setat prin simpla invartire a butonului pana in dreptul cifrei reprezentand minutele de functionare a cronometrului.
Durata maxima care poate fi setata este de 100 minute, iar la expirarea timpului setat se emite un semnal acustic, fara ca insa sa se intrerupa functionarea arzatoarelor.
Functia Cronometru are rol doar de avertizare, nu si de control al cuptorului sau a plitei.

cuptorul aragazuluiCuptorul aragazului
Acest model de aragaz de la Beko are in cuptor doua arzatoare, si anume:
Arzator normal: Amplasat in partea inferioara a cuptorului si care este folosit pentru preparararea majoritatii alimentelor (paine, prajituri etc.). Daca alimentati aragazul cu gaz de la butelie, atunci trebuie sa schimbati duza din acest arzator „115” cu duza care are inscriptionata pe ea cifra „73”.
Arzator Grill: Este amplasat in partea superioara a cuptorului si are o putere maxima de 2500 W, iar duza pentru gaz natural are inscriptionata cifra „115” si cea pentru gaz lichefiat are cifra „73”.

gratar de sarma cuptorAccesoriile aragazului
Beko echipeaza acest aragaz cu mai multe accesorii, si anume:
Gratar de sarma: Este cel mai folosit accesoriu, deoarece are mai multe intrebuintari, si anume se foloseste pentru amplasare pe el a fripturilor sau a formelor de prajituri si a caserolelor.
Tava standard: Se foloseste pentru prepararea alimentelor in cuptor sau ca si tava colectoare.
Rotisor: Ca si accesoriu este furnizat si rotisorul care va permite sa coaceti uniform alimentele precum pui, peste etc. Rotisorul este activat de un motor electric, care face ca acesta sa se invarte in timpul coacerii, asigurand astfel coacerea uniforma.
Compartiment pentru tavi: In partea inferioara a aragazului este amplasat un compartiment in care se pot amplasa diverse accesorii, precum gratarul de sarma, tava standard etc.

iluminare cuptorIluminare cuptor
In partea din spate a cuptorului este amplasat un bec care are rolul de a ilumina cuptorul, astfel incat verificarea evolutiei procesului de gatire sa fie mult mai usor de facut si cu un consum redus de energie, datorita faptului ca usa nu se mai deschide in timpul gatirii, asa cum se intampla la cuptoarele care nu au in dotare bec, care sa ilumineze interiorul. Becul este protejat de un capac de sticla, care in timp se murdareste, si pentru a nu se reduce cantitatea de lumina din cuptor va recomandam sa il curatati din cand in cand . Cand intentionati sa umblati la becul din cuptor este obligatoriu ca in prealabil sa se intrerupa alimentarea cu energie electrica.

date tehnice aragaz bekoDate tehnice
Tip: Aragaz de sine stătător;
Plita: 4 arzatoare pe gaz;
Cuptor: 2 arzatoare pe gaz;
Alimentare: Gaz natural / Gaz lichefiat ( de la butelie);
Duze incluse: Gaz natural / Gaz lichefiat;
Culoare: Alb;
Cablu de alimentare: 3 x 0.75 mm2;
Tensiunea de alimentare: 220 – 240 V;
Inaltime: 85 cm;
Latime: 50 cm;
Adancime: 60 cm;
Capac: Metal;

7.7 Total Score
Aragaz cu duze pentru butelie

Design
7.5
Performante la coacere
7.5
Accesorii
7
Raport pret/calitate
9
Curatare si intretinere
7
Functii cuptor
8
PROS
  • Aprindere Electrica
  • Siguranta arzatoare
  • Rotisor
  • Cronometru
  • Gaz Natural / Gaz lichefiat
  • Iluminare cuptor
User Rating: 1.67 (3 votes)
1 Comment
  1. ar fi foarte util sa numiti modelul si cum se poate cumpara online…

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo