Aragaz pe gaz, din inox, cu design modern si usor de utilizat

0
aragaz inox arctic
7.8
Aragaz pe gaz, din inox, cu design modern si usor de utilizat
Aragaz pe gaz, din inox, cu design modern si usor de utilizat
Aprindere electrica
Siguranta la arzatoare
Arzatoare cu eficienta ridicata
Rotisor
Iluminare cuptor
Cronometru

Un aragaz din inox ii ofera bucatariei un aspect modern, in majoritatea cazurilor acesta devine punctul central al bucatariei.
Daca sunteti in cautarea unui aragaz pe gaz, din inox, cu design modern si usor de utilizat atunci va recomandam acest model de la Arctic, care are o latime de 50 cm, fiind ideal pentru bucatariile mai mici.
Pe langa design-ul atragator al acestui aragaz mai ies in evidenta si caracteristicile lui tehnice, si anume toate arzatoarele sunt de tipul „Eficienta Ridicata”, ceea ce inseamna ca in comparatie cu un arzator normal consumul de energie este mai redus, iar timpul necesar prepararii produselor se reduce, toate acestea insemnand ca factura la gaz se va diminua.

plita argazului inoxPlita aragazului
Acest aragaz de la Arctic este dotat cu o plita pe gaz cu 4 arzatoare, cu eficienta ridicata, cu o putere maxima de 7900 W.
Toate cele 4 arzatoare pot fi alimentate cu gaz natural ( de la retea ) sau cu gaz lichefiat ( de la butelie ), pentru a face trecerea dintre cele doua tipuri de gaze trebuie doar sa schimbati injectoarele de la arzatoare, cu cele furnziate de Arctic impreuna cu aragazul.
Stanga Spate: In aceasta pozitie este amplasat un arzator normal, cu puterea maxima de 2000 W, pe care se pot amplasa vase cu diametrul de 180 – 200 mm.
La acest arzator injectorul de gaz natural are inscriptionat pe el cifra ”103”, iar daca doriti sa treceti la gaz lichefiat trebuie sa il inlocuiti cu injectorul cu cifra „72”.
Stanga Fata: Este arzatorul cu cea mai mare putere, si anume 2900 W, acesta este de tipul rapid pe care se pot amplasa vase cu diametrul de 220 – 240 mm. Daca doriti sa alimentati de la butelie acest aragaz, atunci la acest arzator injectorul are inscriptionata crifra „115” si trebuie sa il inlocuiti cu injectorul pentru gaz lichefiat cu cifra „87”.
Dreapta Fata: Este arzatorul cu cea mai mica putere, si anume are puterea maxima de 1000 W. Este de tipul auxiliar, pe care se pot amplasa vase cu diametrul de 120 – 180 mm. Trecerea la alimentarea arzatorului cu gaz de la butelie se face prin inlocuirea injectorului pentru gaz natural care are cifra „72” cu cel pentru gaz lichefiat care are inscriptionata cifra „50”.
Dreapta Spate: Pe plita aragazului sunt amplasate doua arzatoare, de acelasi tip, si anume „normal”, arzatorul din pozitia „Dreapta Spate” este al doilea arzator normal, cu o putere maxima de 2000 W si diametrul recomandat al vaselor care se pot amplasa pe acest arzator este de 180 – 200 mm. Injectorul pentru gaz natural din acasta pozitie are inscriptionata cifra „103”, iar cel pentru gaz lichefiat are inscriptionata cifra „72”.

Capac de sticla
In partea din spate a plitei este amplasat un capac de sticla, care are rolul de a proteja partea din spatele aragazului de aburii produsi in timpul functionarii cuptorului.
Avantajul capacului de sticla in comparatie cu cel de metal, este ca primul nu se decoloreaza precum cel metalic.

aprindere electricaAprindere electrica integrata
Datorita acestui sistem de „aprindere electrica”, se elimina necesitatea utilizarii chibriturilor pentru a aprinde arzatoarele aragazului.
Toate arzatoarele aragazului, inclusiv cele din cuptor, sunt dotate cu sistemul de aprindere electrica.
Gratie acestui sistem de aprindere, se elimina accidentele care pot sa apara prin aprinderea manuala a arzatoarelor.
Aprinderea arzatoarelor se face prin simpla apasare a butonului.

siguranta la arzatoareSiguranta la arzatoare
Pe langa sistemul de aprindere electrica, acest aragaz din inox de la Arctic este dotat cu un sistem de siguranta, care are rolul de a intrerupe alimentarea cu gaz a arzatoarelor, in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.
Datorita acestui sistem de siguranta se evita acumularile de gaze datorate scurgerilor care apar in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.
Din cauza acestui sistem de siguranta, trebuie mentinut apasat butonul de aprindere pentru o perioada de 3-5 secunde.

timerCronometru
Pe panoul frontal al aragazului este amplasat un buton, care are rolul de cronometru, cu ajutorul caruia se poate seta un timp, iar la expirarea acelui timp, se emite un semnal acustic.
Timpul maxim care poate fi setat este de 60 de minute, iar un aspect foarte important este acela ca functia de cronometru nu are influenta asupra functionarii cuptorului, acest lucru inseamna ca la expirarea timpului setat arzatoarele nu se sting, ci functioneaza in continuare in mod normal.
Setarea timpului dorit se face prin simpla invartire a butonului, in sensul acelor de ceas.

cuptorul aragazului arcticCuptorul aragazului
Acest aragaz de la Arctic are un cuptor usor de utilizat, datorita faptului ca are doar doua arzatoare, si anume cel Inferior si Grill.
Arzator Inferior: Este amplasat in partea de jos a cuptorului, si se utilizeaza pentru prepararea alimentelor precum: paine, prajituri, etc. Caldura este generata in partea de jos a cuptorului si prin convectie naturala se distribuie in intreg cuptorul.
Grill: Este amplasat in partea superioara a cuptorului, si se foloseste in principal pentru prepararea alimentelor la gratar. Cand se foloseste impreuna cu rotisorul, se obtin rezultate excelente la prepararea bucatilor de carne.
Rotisor: Este furnizat ca si accesoriu si este format din: Cadru rotisor, Maner din plastic, Tepusa. Avantajul utilizarii rotisorului este acela ca permite prepararea uniforma, de exemplu, se poate prepara in mod uniform un pui intreg, lucru care nu se poate face in mod normal. Rotisorul este antrenat de un motor electric care face ca preparatul amplasat pe rotisor sa se roteasca incet, in functie de greutatea preparatului rotisorul se va roti de 3-4 ori pe minut.
Scut termic: Are rolul de a proteja panoul frontal de caldura generata in timpul procesului de gatire, la grill, cand usa cuptorului trebuie mentinuta deschisa.

accerosiile aragazuluiAccesoriile aragazului
Arctic furnizeaza la acest aragaz cateva accesorii, si anume:
Gratar de sarma: Se utilizeaza pentru amplasarea pe el a bucatilor de carne plate sau ca si suport pentru diversele forme de prajituri.
Tava de gatit: Este de fapt o tava universala care are mai multe utilizari, si anume se poate utiliza pentru prepararea prajiturilor sau a produselor de patiserie, dar si ca tava colectoare.
Scut termic: Pentru protejarea butoanelor de pe panoul frontal.

cuptor iluminatCuptor iluminat
Cuptorul aragazului este dotat cu sistem de iluminare, care asigura vizualizarea evolutiei procesului de gatire, fara a fi necesara deschiderea usii cuptorului, acest lucru insemnand un consum mai redus de energie.
De asemenea iluminarea cuptorului este foarte utila si cand se efectueaza curatarea lui.
Becul din cuptor este protejat de un capac de sticla, care trebuie mentinut curat, pentru a asigura o vizibilitate cat mai buna in cuptor.

protectie inclinareProtectie impotriva inclinarii
Este obligatorie asigurararea aragazului impotriva rasturnarii, iar acest lucru se face prin legarea aragazului de peretele bucatariei cu ajutorul celor doua lanturi furnizate de catre Arctic, impreuna cu aragazul.
Va recomandam sa montati lantul de stabilizare cat mai scurt, astfel incat sa se evite inclinarea in fata a aragazului.

amplasarea aragazuluiAmplasarea aragazului
Aragazul este construit intr-un asemenea mod, incat sa permita amplasarea corpurilor de mobila in ambele parti, cu conditia sa se pastreze o distanta de minim 65 mm fata de obiectele din lateral si de minim 750 mm fata de obiectele de deasupra.
Din cauza ca aragazul foloseste aerul din incaperea in care este amplasat este foarte important ca amplasarea lui sa se faca intr-o incapere in care sa existe cel putin o fereastra, care se poate deschide, asigurandu-se astfel ventilarea gazelor aparute in timpul arderii gazului.
Conectarea aragazului: Din motive de siguranta conectarea aragazului la reteaua naturala de gaz sau la butelie trebuie realizata de o persoana autorizata. Este foarte important ca inainte de a incepe procesul de instalare a aragazului, sa se opreasca instalatia de gaz, si trebuie verificat ca furtunul de gaz utilizat sa nu fie indoit si sa nu atinga suprafetele fierbinti ale aragazului.
Conectarea aragazului la reteaua electrica: Aragazul este furnizat cu un cablu de alimentare care trebuie conectat la o priza cu impamantare .
Incalzirea initiala a aragazului: In timpul procesului de fabricatie pe suprafetele aragazului apar diferite uleiuri care se ard la prima utilizare. Pentru ca aceste uleiuri sa nu se arda cand preparati alimente trebuie sa efectuati o „Incalzire Initiala”, care consta in lasarea cuptorului sa functioneze pentru un timp de 30 de minute la temperatura maxima.

curatarea aragazuluiCuratarea aragzului
Pentru asigurarea functionarii cat mai indelungate este necesar curatarea aragazului dupa fiecare utilizare.
Ca si solutii de curatare va recomandam sa folositi apa calda in care s-a dizolvat detergent de vase, iar in cazul murdariilor mai persistente se pot folosi solutii speciale pentru curatarea cuptorului.

aragaz inox arcticDate tehnice
Tip: Aragaz de sine statator;
Plita: 4 arzatoare pe gaz;
Cuptor: 2 arzatoare pe gaz;
Alimentare: Gaz natural / Gaz lichefiat (de la butelie);
Duze: Incluse ambele tipuri;
Culoare: Inox;
Cablu de alimentare: 3 x 0.75 mm2;
Tensiune de alimentare: 220 – 240 V;
Inaltime: 850 mm (reglabila);
Latime: 500 mm;
Adancime: 600 mm.

 

7.8 Total Score
Aragaz pe gaz, din inox, cu design modern

Design
8
Performante la coacere
7.5
Accesorii
7
Raport pret/calitate
9.5
Curatare si intretinere
7
Functii cuptor
8
PROS
  • Aprindere electrica
  • Siguranta la arzatoare
  • Arzatoare cu eficienta ridicata
  • Rotisor
  • Iluminare cuptor
  • Cronometru
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo