Cel mai bun cuptor Samsung

1
9.4
Cel mai bun cuptor Samsung
Cel mai bun cuptor Samsung
Cuptor Dual
Programe automate
Autocuratare catalitica
Clasa energetica A+
Volum XXL
Coacere PRO
Preincalzire rapida
Control electronic

Cel mai bun cuptor Samsung este unul special, deoarece contine de fapt doua cuptoare, care se pot transforma din doua cuptoare intr-unul singur si invers.
Cel mai bun cuptor Samsung este acest model care are un raport pret-performante foarte bun, iar ca si design se incadreaza foarte bine intr-o bucatarie moderna.

Prezentare generala Cel mai bun cuptor Samsung

prezentare cel mai bun cuptor samsung• Cuptor electric multifunctional
• 50 de retete de gatire automate
• Cuptor Dual Cook Flex
• Autocuratare catalitica
• Curatare cu aburi
• Afisaj digital LED
• Control electronic al temperaturii
• Clasa energetica A+
• Grilaj telescopic

Principalele caracteristici ale acestui cuptor Samsung

dual cook flexDoua cuptoare intr-unul singur
Samsung a dezvoltat un cuptor cu totul special care permite transformarea cuptorului in doua cuptoare care pot functiona independent unul de altul, permitand urmatoarele setari pentru fiecare cuptor: Mod de gatire, Temperatura in cuptor, Durata de functionare.
Usa cuptorului se deschide in doua directii, permitand a fi deschisa doar usa superioara sau intreaga usa, care faciliteaza accesul la tot cuptorul.
Modul de preparare dubla se activeaza prin introducerea pe nivelul al 3-lea a unui divizor care este furnizat ca si accesoriu al cuptorului, dupa aceea trebuie doar sa selectati compartimentul pe care doriti sa il folositi (superior, inferior sau ambele simultan.)
Unul din marile avantaje ale acestei usi care se deschide in doua directii este reducerea consumului de energie electrica, prin eliminarea pierderilor de caldura care ar aparea in cazul in care s-a deschide toata usa.
Samsung a efectuat un studiu in care a prezentat ca utilizand doar compartimentul superior se obtine o reducere a timpului de preparare cu 22%, iar a consumului de energie cu 21%, in comparatie cu utilizarea intregului cuptor pentru prepararea aceluiasi aliment.


autocuratare cataliticaAutocuratare catalitica
Procesul de autocuratare catalitica consta in transformarea grasimilor depuse pe peretii cuptorului in dioxid de carbon si vapori.
Acest proces de autocuratare are loc doar cand temperatura in cuptor este mai mare de 200 °C, cu cat temperatura este mai mare cu atat creste eficienta de autocuratare catalitica.
Panoul posterior al cuptorului este acoperit cu un strat poros catalitic, care nu trebuie curatat manual sau cu solutii speciale de curatare al cuptorului.
La cel mai bun cuptor Samsung procesul de autocuratare catalitica se efectueaza parcurgand urmatorii pasi:

 1. Se elimina toate accesoriile din cuptor inclusiv cele doua rafturi laterale;
 2. Se curata cuptorul de murdariile mari;
 3. Se selecteaza functia de cuptor „Convectie” si se seteaza temperatura maxima in cuptor, lasandu-l sa functioneze pentru 60 de minute.

curatare cu aburiCuratare cu abur
Curatarea cu aburi este o metoda destul de eficienta, in cazul cuptoarelor nu foarte murdare, fiind o alternativa la curatarea manuala a cuptorului.
Pentru a efectua curatarea cu aburi a acestui cuptor Samsung trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

 1. Amplasati 400 ml de apa in partea inferioara a cuptorului.
 2. Selectati modul de gatire urmator  mod de curatare aburi
 3. Apasati pe simbolul OK pentru a incepe procesul de curatare, aceasta are o durata de doar 26 de minute.
 4. La expirarea timpului, deschdieti usa cuptorului si curatati interiorul cu ajutorul unei lavete moale.

functiile de cuptorFunctiile de cuptor
Cel mai bun cuptor Samsung are atat functiile clasice, la care selectarea functiei se face prin simpla invartire a unui buton, cat si 50 de programe automate, care pot fi folosite pentru compartimentul de incalzire superior, inferior sau ambele in acelasi timp.

Functiile clasice care se selecteaza prin invartirea butonului amplasat pe panoul de comanda in partea stanga sunt:

 • Convectie: Functioneaza doar elementul incalzitor circular impreuna cu ventilatorul. Cand se utilizeaza tot cuptorul temperatura care poate fi setata este in intervalul 30-250°C, iar cand se foloseste modul de preparare dubla se poate seta in intervalul 40-250°C, iar cea predefinita, care apare pe afisajul digital, este de 170°C.
  Se foloseste pentru frigerea si coacerea pe mai multe niveluri.
 • Conventionala: Functioneaza elementul incalzitor superior si inferior, cu ajutorul acestei functii se poate prepara majoritatea tipurilor de alimente.
  Temperatura se poate seta in intervalul 30-250°C, iar cea predefinita este de 200°C.
 • Convectie + Incalzire Superioara: Se foloseste pentru obtinerea unei cruste crocante, iar temperatura poate fi selectata in intervalul 40-250°C, temperatura predefinita este de 190°C.
 • Convectie + Incalzire Inferioara: Este functia ideala pentru a prepara orice tip de pizza, pentru ca blatul de pizza sa fie crocant va recomandam sa ungeti tava. Temperatura poate fi setata in intervalul 40-250°C, iar cea predefinita este de 190°C.
 • Incalzire Inferioara: Se foloseste in majoritatea cazurilor ca si functie de finalizare a coacerii, pentru a rumeni preparatul in partea inferioara.
 • Frigere PRO: Este o functie special creata pentru prepararea produselor precum: carne de pasare, peste si carne de vita. Functia realizeaza in mod automat o preincalzire a cuptorului pana la 220°C, dupa care cuptorul comanda alimentarea elmentului incalzitor si a ventilatorului, pentru a se efectua rumenirea carnii.
 • Convectie ECO: Se foloseste pentru reducerea consumului de energie electrica in timpul prepararii. Aceasta functie este folosita pentru declararea consumului energetic.
 • Grill mare: Caldura este produsa de intreaga suprafata a elementului grill, se foloseste pentru prepararea bucatilor mari de carne.
 • Grill ECO: Caldura este produsa doar de elementul incalzitor grill pe suprafata mica. Se foloseste pentru frigerea alimentelor care necesita putina caldura, de exemplu, peste.
 • Programe automate: Acest model de cuptor Samsung este dotat cu 50 de retete de preparare automata, care sunt foarte utile in cazul bucatarilor fara experienta.
  Pentru a selecta programele automate, trebuie doar sa invartiti butonul de functii, in dreptul simbolului care contine textul „AUTO”.
  Dintre cele 50 de retete de preparare automata amintim cateva: Cartofi gratinati, Legume gratinate, Paste la cuptor, Lasagna, Placinta cu mere, Croissant, Paine alba, Paine cu amestec de cereale, Briose, Friptura de muschi de vita, Pulpa de miel cu os, Costite de porc, Piept de pui, Legume coapte, Pizza congelată, Cartofi wedges congelati, Pizza făcută în casa.

volum mare 75litriVolum mare
Acest model de cuptor Samsung este de tipul XXL, si anume are volumul net de 75 Litri, acest lucru ofera posibilitatea gatirii cu usurinta a alimentelor voluminoase.
De exemplu, puteti gati un curcan intreg fara probleme.
Volumul mare al cuptorului nu inseamna si consum mare de energie electrica, deoarece cu ajutorul divizorului puteti imparti cuptorul in doua, si sa utilizati unul dintre cele doua compartimente de gatire.

consum de energieConsum redus de energie
Multe persoane sunt reticente in a cumpara cuptoare electrice, deoarece considera ca acestea sunt mari consumatoare de energie electrica ceea ce este total fals, de exemplu, acest model de cuptor de la Samsung chiar daca are un volum mare se incadreaza in clasa energetica A+, avand un index de eficienta energetica de 81.6 si un consum declarat de doar 0.71 kWh/ciclu in modul de incalzire „Convectie ECO”, iar in modul de incalzire traditional consumul declarat este de 1.05 kWh/ciclu.
Pentru economisirea energiei electrice va recomandam sa urmati urmatoarele sfaturi:

 1. Mentineti usa cuptorului inchisa pana la finalizarea procesului de gatire.
 2. Daca preparati mai multe feluri atunci evitati timpii morti in care cuptorul functioneaza in gol.
 3. Utilizati caldura reziduala oprind procesul de gatire cu 10 minute inainte de terminarea acestua.
 4.  Unde este posibil folositi functiile cu ventilator, in detrimentul celor fara.

afisaj digitalAfisaj digital
Samsung a dotat acest model de cuptor cu un afisaj LED, care face ca urmarirea setarilor sa fie foarte usor de facut.
In functie de compartimentul de gatire ales pe afisajul cuptorului apar alte date, de exemplu, daca alegeti sa utilizati compartimentul superior si cel inferior, puteti observa ca afisajul contine doua randuri de informatii, randul superior afiseaza setarile pentru compartimentul superior, iar randul inferior pentru compartimentul de gatire inferior.

grilaj telescopicGhidaje telescopic
Accesoriile de cuptor (tava, grilaj metalic) precum si vasele de gatit sunt mult mai usor de introdus si scos din cuptor, datorita celor doua ghidaje telescopice.
Prin utilizarea ghidajelor telescopice se elimina aproape in totalitate riscurile de cadere a alimentelor, in momentul in care se scot din cuptor, mai ales ca acestea sunt fierbinti.

Ghidajele telescopice se folosesc in felul urmator:

 1. Scoateti cat de mult se poate sina cu ghidajele telescopice
 2. Asezati tava sau gratarul pe sina si impingeti-o in cuptor
 3. Inchideti usa

preincalzire rapidaPreincalzire rapida
Sunt unele retete care necesita preincalzirea cuptorului, iar cum acest proces dureaza in mod normal destul de mult, Samsung a dezvoltat o functie speciala pentru „Preincalzirea rapida” a cuptorului prin alimentarea simultana a mai multor elementi incalzitori (Sus + Jos + Convectie).
La finalul programului „Preincalzire Rapida” se emite un semnal acustic, iar utilizatorul poate introduce in cuptor preparatul care urmeaza a fi gatit.
Cele mai bune rezultate se obtin cand cuptorul este preincalzit, din acest motiv va sfatuim sa preincalziti cuptorul in cazul in care reteta folosita nu specifica contrariul.

control electronic al temperaturiiControl electronic al temperaturii
Pentru rezultate excelente este obligatoriu ca temperatura sa corespunda cu valoarea setata de utilizator, iar variatiile acesteia sa fie destul de mici, si anume sa se incadreze in intervalul +5°C.
Acest control exact impreuna cu variatiile mici ale temperaturii, se pot obtine doar cu ajutorul controlului electronic care monitorizeaza in mod continuu temperatura in cuptor si aduce ajustari functionarii elementilor incalzitori.

protectie inteligentaSistem inteligent de protectie
Daca usa cuptorului se deschide in timp ce acesta este activ, atunci in mod normal exista riscul ca aburii si caldura din cuptor sa fie directionata inspre utilizatorul care a deschis usa. Pentru a preveni acest lucru, Samsung a implementat pe cel mai bun model al sau un sistem inteligent care detecteaza deschiderea usii, si opreste in mod automat alimentarea cu energie electrica a elementilor incalzitori si a ventilatorului lasand pornit doar becul din interiorul cuptorului.
Cand usa se inchide din nou, este reluat procesul de coacere.

protectie copiiProtectie copii
Daca aveti copii mici cu siguranta veti aprecia aceasta functie de securitate, care blocheaza accesul copiilor la panoul de comanda, astfel incat acestia nu pot modifica setarile efectuate de dumneavoastra, sau nu pot sa porneasca o functie de cuptor.
Functia de protectie copii este amplasata pe panoul de comanda si are simbolul „cheita”, pe care trebuie sa il tineti apasat pentru a activa/dezactiva functia.

date tehniceDate tehnice
• Cuptor electric multifunctional
• Puterea maxima: 3650-3950 W;
• Tensiunea nominala: 230-240V;
• Inaltime: 595 mm;
• Latime: 595 mm;
• Adancime: 570 mm;
• Greutate: 41.7 kg;
• Volum: 75 Litri;
• Culoare: Inox.

9.4 Total Score
Cel mai bun cuptor Samsung

Design
10
Functii cuptor
10
Protectie si siguranta
9.5
Consum energetic
9
Raport Pret/Calitate
9.5
Curatare si intretinere
9
Confort
9
PROS
 • Cuptor Dual
 • Programe automate
 • Autocuratare catalitica
 • Clasa energetica A+
 • Volum XXL
 • Coacere PRO
 • Preincalzire rapida
 • Control electronic
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo