Cel mai bun aragaz in anul 2020

7
Cel mai bun aragaz in anul 2020
9.2
Cel mai bun aragaz in anul 2020
Cel mai bun aragaz in anul 2020
Functie de gatire cu aburi
Design modern
Aprindere electrica la plita
Siguranta la fiecare arzator
Cuptor iluminat
Afisaj electronic
Capac de sticla
Latime 60 cm
Protectie copii
Protectie la supraincalzire

Cel mai bun aragaz in anul 2020 este combinatia perfecta intre un cuptor electric cu performante la gatit si o plita pe gaz, care este usor de intretinut si nu necesita vase speciale, precum plitele pe inductie.

Am analizat mai multe aragazuri de la diversi producatori (Hansa, Electrolux, Beko, Star-Light, Whirlpool, Bosch, AEG si Heinner), iar cel mai bun raport pret/calitate l-a avut acest model de aragaz

Prezentarea generala a celui mai bun aragaz

prezentarea generala a celui mai bun aragazPrincipalele componente ale aragazului recomandat sunt:

1 – Butoane pentru comanda plitei;
2 – Afisaj electronic;
3 – Buton de selectare a temperaturii in cuptor;
4 – Indicator temperatura cuptor;
5 – Activare functie Abur Plus;
6 – Selector de functii cuptor;
7 – Elementi de incalzire superiori;
8 – Bec pentru iluminare interioara;
9 – Ventilator;
10 – Suport pentru raft;
11 – Adancitura cavitate;
12 – Numerotarea rafturilor de jos in sus.

Dupa cum se poate vedea din prezentare, acest aragaz este destul de complex, fiind o solutie foarte buna pentru persoanele care sunt in cautarea unui aragaz bun, care in acelasi timp sa aiba un design modern, care sa il faca sa se incadreze foarte bine intr-o bucatarie moderna.

butoanele de comanda a pliteiButoanele de comanda a plitei

Pe placa frontala a aragazului sunt plasate 4 butoane, cu ajutorul carora se controleaza modul de functionare a celor 4 zone de gatit de la plita.

Fiecare buton este conectat la sistemul de aprindere electrica a plitei pe gaz, pentru a porni o zona de gatit trebuie doar sa invartiti butonul, care comanda acea zona si sa apasati butonul pentru a activa functia de aprindere electrica.
Datorita faptului ca, toate zonele de gatit sunt dotate cu siguranta impotriva scurgerilor de gaze este obligatoriu sa tineti apasat butonul cateva secunde, pentru a se incalzi termocuplul.

Butoanele de comanda a pliteti sunt detasabile, ceea ce face ca procesul de curatare a lor sa se faca usor.

afisajul aragazuluiAfisajul aragazului
Afisajul va ajuta sa controlati procesul de gatire, dar in acelasi timp poate afisa si ora curenta.

Ceasul aragazului are 3 functii, si anume:
● Cronometru: Se foloseste pentru setarea unei numaratori inverse, trebuie sa stiti ca la expirarea timpului setat pe cronometru aragazul nu se va opri din functionare.

● Durata: Se foloseste pentru a seta timpul de functionare a cuptorului, la expirarea timpului setat functionarea cuptorului va fi oprita.

Sfarsit: Se foloseste pentru setarea orei, la care cuptorul sa se opreasca din functionare.
Afisajul aragazului se controleaza cu ajutorul celor 3 butoane amplasate sub el.

buton de selctare a temperaturiiButon setare temperatura

Temperatura in cuptor este reglabila cu ajutorul butonului de pe placa frontala a aragazului.
Temperatura maxima care poate fi setata in cuptor este de 250 °C, iar pe buton sunt scrise valorile temperaturilor de 100, 150, 200 si 250 °C, astfel incat utilizatorul poate seta cu usurinta oricare dintre aceste valori.

Buton setare functie cuptor

Cu ajutorul selectorului de functii se poate alege una dintre cele 11 moduri de gatire, pe care le are acest aragaz.
Pentru a activa o functie anume de cuptor trebuie doar sa rotiti selectorul de functii, pana in dreptul functiei dorite.

Indicator de temperatura cuptor

Deasupra butonului de temperatura, in cuptor se afla un indicator care se aprinde in momentul in care elementii incalzitori sunt alimentati, iar cand acestia nu sunt alimentati, lampa se stinge.
Indicatorul de temperatura este foarte util, deoarece utilizatorul poate sa vada exact cand temperatura in cuptor a ajuns la valoarea setata.

activare functie PlusAburButon pentru functia PlusAbur

Deasupra butoanelor cu care se seteaza functia in cuptor, respectiv temperatura, se afla pozitionat un buton mai special, si anume butonul de PlusAbur, cu ajutorul caruia se seteaza functia de cuptor cu abur PlusAbur.

Prin adaugarea aburului in cuptor reusiti sa obtineti produse cu adevarat extraordinare, de exemplu, painea va avea o crusta crocanta care nu se obtine fara puterea aburului.
Puteti sa vedeti daca functia PlusAbur este activa sau nu prin simpla vizualizare a ledului incorporat in butonul pentru functia PlusAbur, daca led-ul este activ inseamna ca functia cu aburi este activa.

Functiile de cuptor ale celui mai bun aragaz in anul 2020

becul din cuptorBec cuptor
Prin activarea acestei functii se alimenteaza cu energie electrica becul din interiorul cuptorului, fara a fi activata si alta functie de cuptor.
Este foarte utila cand se curata cuptorul, deoarece ofera o vizibilitate crescuta in cuptor fara ca acesta sa fie cald.

functia plus aburPlusAbur
Functia cu aburi va deveni favorita dumneaovastra la prepararea diverselor tipuri de mancaruri, deoarece aburul va face ca acestea sa aiba o crusta crocanta si interiorul pufos, caracteristici care nu se pot obtine fara adaosul de aburi.

gatire usoara cu aer caldGatire usoara cu aer cald
Aceasta este o functie utilizata in principal pentru deshidratarea legumelor sau a fructelor, dar si pentru coacerea fripturilor suculente si fragede in acelasi timp.

incalzire inferioaraIncalzire Inferioara
Cand se activeaza acest mode de gatire, caldura este generata doar in partea de jos a cuptorului, fiind utilizata in special la prepararea produselor care necesita o baza crocanta.

incalzire inferioara si superioaraIncalzire Inferioara + Superioara
Este una dintre cele mai folosite functii de cuptor, datorita rezultatelor foarte bune obtinute. Se foloseste cand se coace doar pe un singur nivel.

grill rapidGrill rapid
Se utilizeaza pentru frigerea la gratar a diverselor tipuri de alimente.

gatire intensivaGatire intensiva
Daca aveti bucati mari de carne, pe care doriti sa le frigeti atunci trebuie sa alegeti aceasta functie de gatire.
Cand frigeti carne, va recomandam sa amplasati in partea inferioara a cuptorului o tava adanca, pe post de tava colectoare a grasimii care se scurge din carne.

gatire cu aer caldGatire cu aer cald
Se utilizeaza pentru coacerea pe mai multe niveluri, fara ca sa existe un transfer de arome intre produsele aflate la gatit.

gatit la temperatura redusaGatire la temperatura redusa
Datorita faptului ca temperatura dezvoltata in aceasta functie nu este prea mare, o face ideala pentru deshidratarea diverselor tipuri de legume sau fructe.

aer caldAer cald
Este una dintre cele mai bune functii de cuptor, de exemplu, daca doriti sa coaceti o pizza va recomandam sa utilizati functia Aer cald.

decongelareDecongelare
Asa cum ii zice si numele, se foloseste pentru decongelarea alimentelor congelate. Timpul necesar decongelarii unui produs depinde de cantitatea lui.

Accesoriile de cuptor ale celui mai bun aragaz in anul 2020

accesoriile cuptoruluiAccesoriile de cuptor furnizate de producator sunt destul de putine, si anume se ofera doar un raft de sarma si o tava adanca.

Raft de sarma
Se utilizarea pentru plasarea pe el a alimentelor plate care urmeaza a fi gatite.
Raftul de sarma mai poate fi folosit si ca suport pentru diversele forme de prajituri.

Tava adanca
Se utilizarea pentru coacerea alimentelor sau ca si tava colectoare a grasimii, care se scurge din carnea plasata pe raftul de sarma.

Sertar de depozitare
Sub partea inferioara a cuptorului este plasat un sertar de depozitare a diferitelor accesorii.

Curatarea cuptorului

curatarea cuptorului

Din motive de siguranta este recomandata curatarea cuptorului dupa fiecare utilizare, evitandu-se astfel acumularea grasimilor pe peretii cuptorului.

Pentru curatarea cuptorului se poate folosi si o laveta moale impreuna cu apa calda si detergent de vase.

Dupa utilizarea de mai multe ori a functiei PlusAbur se va depune in partea inferioara un strat de calcar de la apa utilizata, pentru curatarea calcarului depus trebuie doar sa puneti 250 ml de otet in cavitatea de la partea inferioara a cuptorului si sa il lasati sa actioneze timp de 30 de minute. Dupa expirarea acestui timp, utilizati apa calda si laveta moale pentru a termina procesul de curatare a cuptorului.

Pentru a curata cat mai bine cuptorul va recomandam sa activati functia „Bec cuptor”, avand astfel o iluminare completa a cuptorului.

Suporturile pentru raft sunt demontabile, facilitand astfel curatarea cuptorului. Daca nu demontati aceste rafturi veti curata destul de greu partile laterale ale cuptorului.

Usa cuptorului este demontabila, iar panourile de sticla din usa sunt la randul lor demontabile, astfel incat curatarea lor se face foarte usor.

Configuratia plitei a celui mai bun aragaz in anul 2020

prezentarea generala a plitei pe gazPlita aragazului este dotata cu 4 arzatoare pe gaz natural sau GPL, injectoarele pentru ambele tipuri de gaze sunt furnizate de producator impreuna cu aragazul.
Din fabrica plita este dotata cu injectoare pentru gaz natural, iar daca doriti sa le schimbati cu cele pentru GPL (butelie) aveti nevoie de o cheie tubulara de 7 si sa urmati pasii de inlocuire prezenti in manualul de utilizare.

Puterea nominala a plitei este de 8000 W distribuita in urmatorul mod:

Stanga Fata: Arzator rapid cu o putere nominala de 3000 W, vasele utilizate trebuie sa aiba un diametru intre 160 – 260 mm.

Stanga Spate: Arzator auxiliar cu o putere nominala de 1000 W, vasele utilizate pe aceasta zona de gatit trebuie sa aiba un diametru de 120 – 180 mm.

Dreapta Fata: Arzator semi-rapid cu o putere nominala de 2000 W, diametrul vaselor trebuie sa se situeze in intervalul 140 – 240 mm.

Dreapta Spate: Arzator semi-rapid cu o putere nominala de 2000 W, diametrul vaselor trebuie sa se situeze in intervalul 140 – 240 mm.

bujie si termocuplu siguranta plitaBujie de aprindere: Face parte din sistemul de aprindere electrica, care asigura aprinderea zonelor de gatit printr-o simpla invartire si apasare de buton, fara a mai fi necesara utilizarea chibriturilor.
In cazul in care se intrerupe alimentarea cu energie electrica este posibil ca la recuplare ei sa se porneasca automat generatorul de scantei, acest lucru este perfect normal.
Pentru o functionare cat mai indelungata este recomandat sa curatati bujia cu electrodul metalic, astfel acestea sa ramana curate tot timpul.

Termocuplu: Are rolul de a intrerupe alimentarea cu gaz a zonelor de gatit, in cazul in care flacara se stinge in mod accidental.

Eficienta energetica a aragazului

eficienta energetica cuptorCuptorul acestui aragaz se incadreaza in clasa energetica A, cu un consum de:

●0.84 kWh/ciclu – Functia Incalzire Inferioara + Superioara

●0.75 kWh/ciclu – Functia de incazlire cu ventilator

Dupa cum se poate vedea, functia cu ventilator este mai eficienta energetic si din acest motiv va recomandam sa folositi o functie cu ventilator cand reteta admite acest lucru.
Eficienta energetica a plitei pe gaz este de 54.3%.

Datele tehnice ale aragazului

date tehnice● Tensiune alimentare: 230 V;
● Puterea nominala: 2500 W;
● Inaltime: 857 mm (reglabila);
● Latime: 600 mm;
● Adancime: 600 mm;
● Cablu de alimentare: 1.15 m;
● Volum cuptor: 58 Litri;
● Temperatura maxima: 250 °C;
● Culoare: Inox;
● Functie cu aburi.

9.2 Total Score
Cel mai bun aragaz in anul 2020

Design
9
Functii cuptor
9.5
Performante la coacere
9.5
Accesorii
8.5
Raport Pret/Calitate
10
Curatare si intretinere
8.5
PROS
 • Functie de gatire cu aburi
 • Design modern
 • Aprindere electrica la plita
 • Siguranta la fiecare arzator
 • Cuptor iluminat
 • Afisaj electronic
 • Capac de sticla
 • Latime 60 cm
 • Protectie copii
 • Protectie la supraincalzire
User Rating: 3.86 (7 votes)
4 Comentarii
 1. Foarte bun articolul. Informații clare, care cuprind tot ce este necesar de știut pentru a achiziționa produsul.

  • Ne bucurăm că vă place articolul și sperăm că informațiile prezentate v-au ajutat să faceți cea mai bună alegere cu privire la achiziționarea unui aragaz.

   • Bună ziua! La aprindere este mereu necesar să apas și să se audă scânteia de cel puțin zece ori. Daca ridic mai repede, se oprește. Mă gândesc să nu uzez repede bujia aceea, daca o tot apas, deși flacăra este pornită. Cum se aprinde normal plita pe gaz, pas cu pas, inclusiv cu timp de apăsare? Va mulțumesc mult. PS: la aragazul anterior dădeam o singura scânteie și pornea instant, apoi nu mai apasam butonul și rămânea aprins.

    • Buna ziua,

     Faptul ca trebuie sa tineti apasat butonul de comanda este cauzat de sistemul de siguranta de la arzatoare si acel timp eate de fapt necesar pentru incalzirea termocuplei care mentine deschisa electrocalva care alimenteaza cu gaz arzatorul.
     Verificati daca termocupla nu este deplasata un pic astfel incat flacara arzatorului sa nu o incalzeasca in totalitate.
     Sistemul de aprindere este proiectat sa reziste la zeci de mii de aprinderi ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji ca se uzeaza bujia. Legat de bujie este foarte important sa o mentineti curata prelungindu-i astfel durata de viata. Deteriorarea bujiei apare in general de la murdaria depusa nu de la ciclurile de functionare.
     Probabil aragazul anterior nu a avut sistemul de siguranta la fiecare arzator.

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general