Cea mai buna plita cu inductie in anul 2020

10
9.9
Cea mai buna plita cu inductie in anul 2020
Cea mai buna plita cu inductie in anul 2020
Inductie pe toata suprafata
Functie de Putere Suplimentara
Detectarea automata a vasului
Afisaj digital
Protectie copii
Instalare usoara
Cablu de alimentare montat
Conexiune Plita - Hota
Timer individual
Latime 80 cm

Cea mai buna plita cu inductie in anul 2020 este pur si simplu superba, atat ca si design cat si ca performante.
Este dotata cu mai multi senzori, care imbunatatesc procesul de gatire, dar in acelasi timp cresc nivelul de siguranta, deoarece sesizeaza cand plita nu functioneaza in parametri normali.

Cele patru zone de gatit nu au o dimensiune fixa, ci se adapteaza in functie de diametrul vaselor de gatit, iar functia Hob2Hood permite ca plita sa comunice cu hota, ajustand in mod automat puterea de absorbtie a hotei.

Fiecare zona de gatit este dotata cu un timer, care face posibila setarea unui timp individual.

Cea mai buna plita cu inductie in anul 2020 este acest model de la Electrolux care cu siguranta se va incadra perfect in bucataria dumneavoastra.

Prezentarea celei mai bune plite cu inductie in anul 2020

plita cu inductie cu 4 zone de gatit4 zone de gatit adaptabile
Plita are o putere nominala de 7.35 KW, iar cele 4 zone de gatit dezvolta aceeasi putere si au aceleasi caracteristici, si anume: Puterea nominala a fiecarei zone de gatit este de de 2300 W, iar cand se activeaza functia PowerBoost, se dezvolta o putere de 3200 W.
Pentru a avea rezultate bune la gatire este obligatoriu ca diametrul vasului utilizat sa se incadreze in intervalul 125 – 210 mm.

Datorita faptului ca cele patru zone se autodimensioneaza, face ca performantele energetice sa fie superioara fata de alte plite, de asemenea cresc si performantele la gatire, deoarece vasul se incalzeste pe toata suprafata sa, indiferent de diametrul lui.

powerboost putere suplimentaraPowerBoost (Putere Suplimentara)
Unul din avantajele plitelor cu inductie este abilitatea de a dezvolta o putere suplimentara pentru o anumita perioada de timp, aceasta poarta denumirea de PowerBoost si se activeaza prin atingerea simbolului P, prezent pe panoul de comanda.
In cazul celei mai bune plite cu inductie in anul 2020 puterea nominala dezvoltata de fiecare zone de gatit este de 2300 W, iar cand se activeaza functia de Putere Suplimentara se dezvolta o putere de 3200 W, dupa cum se poate observa diferenta dintre cele doua valori este destul de semnificativa, ceea ce inseamna ca activarea functiei de Putere Suplimentara face sa se reduca timpul de gatire.
Datorita faptului ca, doar la inceputul procesului de gatire este nevoie de o putere mare, face ca durata maxima a functiei PowerBoost sa fie de 10 minute.
Functia PowerBoost se foloseste la inceputul procesului de gatire, cand trebuie incalzita cat mai repede apa sau uleiul in care urmeaza sa se prepare alimentele. De exemplu, dupa ce apa a inceput sa fiarba puteti sa reduceti nivelul de putere pe 9, iar daca la vas ii puneti si un capac atunci trebuie sa reduceti nivelul de putere si mai mult.

panoul de comanda atingerePanoul de comanda controlat prin atingere
Panoul de comanda al plitei este unul mai special, si anume, in mod normal nu este vizibil, ci doar dupa ce se apasa pe butonul PORNIT.
Toate functile plitei se comanda prin simpla atingere a simbolurilor specifice fiecarei functii.
De exemplu, daca doriti sa cresteti nivelul de caldura trebuie doar sa atingeti bara de comanda si sa miscati degetul pana la nivelul de caldura dorit.

Simbolurile prezente pe panoul de comanda sunt:

pornit sfarsitPornit / Sfarsit
Asa cum ii zice si denumirea acest camp senzorial este folosit pentru a activa sau dezactiva plita. Trebuie sa tineti cont de faptul ca doar acest simbol este vizibil cand plita este dezactivata, restul simbolurilor devin vizibile doar dupa activarea plitei.

conectare plita hotaConectare Plita – Hota (Hob2Hood)
Aceasta functie permite conectarea plitei la hota, prin intermediul sistemului de comunicare infrarosu.
Viteza de rotatie a motorului de la hota este setata in mod automat, in functie de treapta de putere si de temperatura vasului de pe plita.
Pentru dezactivarea functiei Hob2Hood trebuie doar sa atingeti simbolul aferent acestei functii, iar hota intra in modul de comanda manual.

pauzaPauza
Se foloseste pentru punerea pe pauza a unei zone de gatit, pana cand utilizatorul poate relua procesul de gatire.

plus minusPlus / Minus
Durata unui proces de gatire se modifica apasand pe simbolurile plus sau minus.

cronometruCronometru
Activarea functiei Cronometru se face prin atingerea acestui camp, acesta va permite sa setati durata procesului de gatire.

simbol powerboostPowerBoost (Putere Suplimentara)
Functia de putere suplimentara devine activa doar daca se atinge acest simbol prezent pe panoul de comanda.

simbol blocare copiiBlocare copii
Se foloseste pentru activarea sau dezactivarea functiei de blocare copii.
Cu ajutorul acestei functii se poate bloca panoul de comanda a plitei, ceea ce inseamna ca copii nu vor putea modifica in mod accidental nivelul de caldura.
Daca nu aveti copii si nu aveti nevoie de aceasta functie, atunci o puteti dezactiva.

detectarea automata a vasuluiDetectarea automata a vasului
Plasarea unui vas pe plita este detectata de aceasta, iar panoul de comanda care controleaza acea zona de gatit devine in mod automat activ, nivelul de caldura este setat la 0.
Gratie functiei Active Touch daca mutati un vas de pe o zona de gatit pe alta, plita va detecta acest lucru si va porni in mod automat acea zona de gatit.
Plita detecteaza doar vasele compatibile cu plita cu inductie, din acest motiv inainte de a achizitiona vase pentru aceasta plita trebuie sa va asigurati ca acestea sunt compatibile cu plitele pe inductie.

timer pentru fiecare zonaTimer pentru fiecare zona de gatit
Fiecare zona de gatit este dotata cu un timer individual, acest lucru permite setarea timpului de functionare pentru fiecare zona de gatit, fara a influenta alta zona de gatit.
Cand se prepara mai multe produse in acelasi timp, aceasta functie se dovedeste foarte utila.

deconectare automataOprirea automata a plitei
Din motive de siguranta exista unele situatii in care plita se opreste in mod automat, iata care sunt acestea:
● In decurs de 50 de secunde de la pornirea plitei nu se plaseaza un vas pe plita.
● Daca au trecut 50 de secunde de cand ati plasat vasul pe plita, dar nu ati setat nivelul de caldura.
● S-au varsat diverse lichide peste panoul de comanda. Pentru a activa din nou plita, trebuie sa stergeti lichidele de pe panoul de comanda.
● Modulele electronice ale plitei devin prea fierbinti, acest lucru se poate intampla, de exemplu, cand vasele de gatit nu mai au lichide in ele.
● Nu s-au modificat setarile plitei in decurs de un timp anume, de exemplu, daca setati nivelul de caldura pe pozitia 9, iar in decurs de 1.5 ore nu modificati parametrii plitei, atunci plita se opreste in mod automat.

sistem de control al puteriiSistem de control al puterii
Sistemul de control al puterii are rolul de a imparti puterea intre zonele de gatit care sunt conectate la aceeasi faza, de exemplu, in imaginea alaturata se poate vedea ca zonele de gatit din partea stanga pot fi conectate impreuna la o faza, acelasi lucru este valabil si pentru zonele de gatit din partea dreapta.
Ca si o masura de protectie cand puterea electrica a zonelor de gatit active depaseste 3680 W, atunci intra in functiune sistemul de control al puterii, care scade puterea zonelor de gatit conectate la aceeasi faza, indiferent de setarea facuta de utilizator pe panoul de comanda.
In aceasta plita sunt montate 2 module de control al zonelor de gatit, fiecare modul avand o putere maxima de 3680 W.
Datorita acestui sistem de control al puterii, valoarea totala declarata de producator pentru puterea nominala este de 7350 W, chiar daca fiecare zona de gatit are o putere nominala de 2300 W, matematic daca am insuma puterea nominala a celor 4 zone de gatit, am avea o valoare de 9200 W.

indicator de caldura rezidualaIndicator de caldura reziduala
In timpul procesului de gatire, plita acumuleaza caldura care poate reprezenta un pericol in unele situatii, pentru a preveni accidentele, plita este dotata cu indicator de caldura reziduala individual pentru fiecare zona de gatit.
Indicatorul de caldura reziduala este dotat cu 3 trepte de afisaj, in functie de cat de calda este o zona de gatit se aprind 1 treapta, 2 trepte sau toate cele 3 trepte.
Cand o zona de gatit este folosita la puterea maxima sau pentru o perioada mai lunga de timp este posibil ca indicatoarele de caldura reziduala pentru zonele invecinate sa se aprinda, indicand ca si acestea sunt calde.
Indicatoarele de caldura raman vizibile chiar daca plita este dezactivata, acestea dispar doar cand suprafata plitei este rece si nu reprezinta pericol de arsuri.

consum redus de energieConsum redus de energie
Dintre toate plitele existente in acest moment pe piata cele cu inductie sunt cele mai eficiente energetic, iar valorile declarate de producator pentru aceasta plita confirma acest lucru, si anume pentru a incalzi 1 litru de apa de la 15 °C pana la temperatura de fierbere este nevoie ca plita sa consume doar 189.6 Wh, valoarea aceasta a fost masurata utilizand un vas cu diametru de 21 cm.
Puteti sa economisiti energie respectand si cateva reguli:
● Nu folositi o cantitate mai mare de apa decat ceea pe care o aveti nevoie.
● Pe cat posibil vasele folosite sa fie cu capace.
● Activati zonele de gatit doar dupa ce ati plasat pe ele vasele.
● Plasati intotdeauna vasul pe centrul zonei de gatit.
● Pe cat posibil folositi caldura reziduala.

instalare usoaraInstalare usoara
Electrolux a dezvoltat un sistem de prindere a plitei care usureaza procesul de instalare al ei, dar il si reduce in acelasi timp, la acest lucru contribuie si cablul preinstalat reducand riscul efectuarii unei conexiuni gresite.
Pe partile laterale plita este dotata cu niste arcuri care fac ca plita sa se autocentreze.

date tehniceDate tehnice
• Tip plita: Inductie pe toata suprafata;
• Tensiunea de alimentare: 220-240 V sau 400 V;
• Puterea nominala: 7350 W;
• Latime: 80 cm;
• Adancime: 52 cm;
• Greutate: 12.38 kg;
• Culoare: Negru;
• Cablu de alimentare: 1.5 m;
• Pozitionare panou comanda: Fata centru;
• Control: prin atingere.

9.9 Total Score
Cea mai buna plita cu inductie in anul 2020

Design
10
Performante
10
Functii de siguranta
10
Conectivitate
9.5
Consum energetic
9.5
Raport pret/calitate
10
Curatare
10
PROS
  • Inductie pe toata suprafata
  • Functie de Putere Suplimentara
  • Detectarea automata a vasului
  • Afisaj digital
  • Protectie copii
  • Instalare usoara
  • Cablu de alimentare montat
  • Conexiune Plita - Hota
  • Timer individual
  • Latime 80 cm
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Lasă un comentariu

AragazElectric.com
Enable registration in settings - general