Aragaz mixt cu plita pe gaz si cuptor electric

Aragazul mixt cu plita pe gaz si cuptor electric este solutia ideala petnru persoanele care vor sa beneficieze de performantele cuptorului electric multifunctional, dar vor in acelasi timp ca plita aragazului sa fie pe gaz.

Aragazul mixt cu plita pe gaz si cuptor electric este achizitionat in multe cazuri de persoane care isi remodeleaza bucataria si vor sa inlocuiasca vechiul aragaz cu gaz cu unul care are cuptorul electric si plita pe gaz nefiind necesar in acest caz renuntarea la instalatia de gaz, iar alimentarea cu energie electrica a cuptorului se poate face de la o priza normala de 16 A fara a fi necesara refacearea instalatiei electrice existente.

Ca si aragaz mixt cu plita pe gaz si cuptor electric va recomandam acest produs Electrolux care are 4 arzatoare pe gaz, cuptorul electric si aprinderea plitei pe gaz este integrata.

plita aragaz mixtPlita pe gaz este proiectata sa functioneze cu Gaz natural ( de la retea) G20 sau cu gaz GPL G30 – G31 la o presiune de 30 mbar.
In mod normal plita vine din fabrica echipata cu injectoare pentru Gaz natural de la retea (G20 20mbar), iar daca dumneavoastra doriti sa alimentati plita pe gaz cu gaz GPL trebuie sa inlocuiti injectoarele de pe plita cu cele pe care le primiti ca si rezerva cand cumparati aragazul.
Este recomandat sa folositi si un regulator de presiune pentru a fi sigur ca aragazul functioneaza la presiunea recomandata.
Punerea in functiune a argazului cu gaz este recomandata sa se faca doar de persoane autorizate.
Acest aragaz mixt cu plita pe gaz si cuptor electric de la Electrolux are plita cu 4 zone de gatit iar puterea acestor zone sunt:

• Stanga fata ( Rapid) – 3KW
• Dreapta fata-spate ( Semi Rapid) – 2KW
• Stanga spate ( Auxiliar) – 1KW

Cum se inlocuiesc injectoarele plitei pe gaz natural cu injectoare pentru gaz GPL?

schimbare injectoare gazAsa cum am mentionat mai sus echiparea standard a aragazului este cu injectoare pentru gaz natural, iar pentru schimbarea lor pentru GPL trebuie sa urmati pasii:
1. Scoateţi suporturile pentru vase.
2. Scoateţi capacele şi coroanele arzătoarelor.
3. Scoateţi injectoarele cu o cheie tubulară de 7.
4. Înlocuiţi injectoarele cu unele adecvate pentru tipul de gaz utilizat.Înlocuiţi plăcuţa cu datele tehnice (aflată lângă ţeava de alimentare cu gaz) cu cea corespunzătoare noului tip de gaz.

cuptor aragaz mixtCuptorul acestui aragaz mixt este unul foarte performant avand 7 functii de gatit si o functie dedicata special pentru decongelare alimentelor, precum legume sau fructe.
Datorita faptului ca, acesta este un cuptor multifunctional il face ideal pentru pregatirea oricarui tip de mancare.
Acest aragaz este echipat din productie cu cablu de alimentare ,astfel incat din momentul achizitionarii puteti sa il folositi.
Datorita faptului ca, are o putere nominala mica, face ca alimentarea lui sa se faca la 230V fara probleme.
Cuptorul aragazului Electrolux recomandat mai sus este unul generos avand un volum util de 57 Litri si un consum energetic declarat de 0.84 kW/ciclu in regim conventional si un consum energetic declarat de 0.76 kW/ciclu.
Dupa cum se poate vedea consumul energetic este mic si nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo