Cuptor electric cu cel mai mic pret

1
Cuptor electric cu cel mai mic pret
8.3 Total Score
 • Pret mic
 • Curatare cu aburi
 • Iluminare interioara
 • Timer
 • Culoare Inox
 • Volum cuptor mare
 • 5 ani garantie

Daca sunteti in cautarea unui cuptor electric cu cel mai mic pret, atunci inseamna ca sunteti in cautarea unui cuptor incorporabil simplu, dar care sa coaca bine.

Daca aveti un buget de maximum 600 lei si doriti un cuptor electric, cu cel mai mic pret, atunci va recomandam acest cuptor de la Arctic care chiar daca are doar 4 functii de gatire, veti fi multumit de modul cum coace, de exemplu, puteti coace cu rezultate excelente produse precum: pizza, paine, pui, carne la grill, etc.

Prezentarea generala a cuptorului electric cu cel mai mic pret

prezentare generala1 – Panou de comanda;
2 – Raft de sarma;
3 – Tava;
4 – Maner usa cuptor;
5 – Usa cuptorului.

In incinta cuptorului mai regasim lampa pentru iluminarea cuptorului si elementul incalzitor Grill.

Panoul de comanda al cuptorului contine:

Butonul pentru functiile cuptorului, cele patru functii ale cuptorului sunt: Grill, Grill Complet, Incalzire Inferioara, Incalzire Inferioara + Superioara.

Cronometru mecanic , cu ajutorul lui setati durata de functionare a cuptorului, la expirarea duratei de functionare, alimentarea cuptorului se opreste in mod automat. Durata maxima de functionare pe care o puteti seta este de 100 minute.

Buton termostat , temperatura din cuptor se regleaza cu acest buton.

Lampa termostat , elementii inclazitori functioneaza incontinuu, doar pana ce s-a atins in cuptor temperatura setata de utilizator, cand aceasta a fost atinsa elementii incalzitori sunt cuplati si decuplati, pentru a se mentine in centru cuptorului temperatura setata.
Lampa termostat are rolul de a indica daca elementii incalzitori functioneaza sau nu, de exemplu, cand lampa termostat este aprinsa inseamna ca elementii incalzitori sunt alimentati si incalzesc cuptorul, iar cand lampa termostat este stinsa inseamna ca elementii incalzitori nu sunt alimentati.

Accesoriile cu care este livrat cuptorul cu cel mai mic pret

accesoriile cuptoruluiDatorita faptului ca acest cuptor are pretul foarte mic, face ca accesoriile furnizate de producator impreuna cu el sa nu fie foarte multe.

Tava de cuptor: Se foloseste pentru coacerea produselor de patiserie sau a fripturilor.
De asemenea mai poate fi folosita si ca tava de colectare a grasimilor, care se scurg din carnea plasata pe grilajul metalic.

Grilaj metalic: In principal se utilizeaza ca suport pentru bucatile de carne plate. Mai poate fi utilizat si ca suport pentru diversele forme de prajituri.

Functiile de gatire ale cuptorului cu cel mai mic pret

functiile de gatireCuptorul recomandat are doar functii de gatire, cu ajutorul carora puteti sa gatiti multe feluri de mancare.

In imaginea alaturata puteti sa vizualizati simbolurile celor 4 functii de gatire.

Incalzire Inferioara + Superioara: Cand se activeaza acest mod de incalzire, se pornesc elementul incalzitor superior si inferior, acest mod de incalzire poarta denumirea si de mod de incalzire traditional, deoarece produsele aflate la gatit sunt incalzite simultan, atat din partea superioara cat si inferioara, la fel cum se intampla intr-un cuptor cu lemne.
Utilizand aceasta functie de gatire obtineti rezultate foarte bune la gatirea precum paine sau prajituri.

De exemplu, daca doriti sa preparati o pizza trebuie sa selectati functia „Incalzire Inferioara + Superioara”, setati temperatura in cuptor la 200-220 °C, tava o introduceti pe nivelul 2 si lasati produsul la gatit pentru o perioada de 15-20 de minute.

Incalzire Inferioara: Este functia utilizata pentru prepararea produselor care au nevoie de o caldura marita in partea inferioara.

Grill: In aceasta functie caldura in cuptor este produsa doar de elementul incalzitor grill mic, se recomanda pentru prepararea la grill a bucatilor mici de carne.

Grill complet: Daca doriti sa gatiti cantitati mari de carne atunci trebuie sa folositi aceasta functie, care va asigura rezultate foarte bune.
Cand utilizati functiile cu Grill este recomandat ca temperatura in cuptor sa o setati pe nivelul maxim.

De exemplu, daca doriti sa preparati „Friptura de Vitel” folosind functia „Grill Complet” trebuie sa alegeti nivelul de gatire cu numarul 4 si sa lasati cuptorul sa functioneze pentru un timp de 25-30 minute, pe pozitia maxima a termostatului.

Curatarea cuptorului cu cel mai mic pret

curatarea cuptoruluiPentru evitarea acumularii de grasimi este recomandat ca procesul de curatare a cuptorului sa se efectueze dupa fiecare utilizare, in acest mod veti prelungi durata de viata a cuptorului, dar si evitati probleme, care pot sa apara daca se acumuleaza prea multe grasimi in cuptor.

Inainte de a incepe sa curatati cuptorul este obligatoriu sa-l deconectati de la priza.

Curatarea cuptorului se poate face cu solutii speciale de curatare a cuptorului sau cu apa calda si detergent de vase, daca alegeti ultima optiune atunci este obligatoriu sa utilziati o laveta moale care nu este abraziva.

Curatarea cu aburi

1 – Daca cuptorul nu este foarte murdar, atunci puteti sa il curatati cu aburi, amplasand in partea inferioara a cuptorului un vas metalic, in care adaugati 400 ml de apa.
2 – Setati functia de gatire „Incalzire Inferioara” si temperatura la 200 °C, dupa care lasati cuptorul sa functioneze timp de 25 de minute.
3 – Dupa ce au trecut cele 25 de minute, lasati cuptorul sa se raceasca un pic, dupa care stergeti peretii cuptorului cu o laveta moale .

Usa cuptorului este demontabila, de asemenea si panourile de sticla montate in interiorul usii pot fi demontate, astfel incat curatarea usii se realizeaza foarte usor.

Datele tehnice ale cuptorului

datele tehnice ale cuptorului● Tensiunea de alimentare: 220-240 V
● Putere nominala: 2.4 Kw
● Cablu de alimentare: 2 m
● Inaltime: 595 mm
● Latime: 594 mm
● Adancime: 567 mm
● Clasa energetica: A
● Functii de gatire: 4
● Volum cuptor: 71 Litri
● Greutate: 28.9 Kg
● Timer: Mecanic

8.3 Total Score
Cel mai ieftin cuptor

Design
8
Accesorii
7.5
Protectie si siguranta
8.5
Eficienta energetica
8
Curatare si intretinere
8
Raport pret/calitate
9.5
PROS
 • Pret mic
 • Curatare cu aburi
 • Iluminare interioara
 • Timer
 • Culoare Inox
 • Volum cuptor mare
 • 5 ani garantie
Aprecierea utilizatorilor: Fii primul!
Parerea ta despre acest articol

Lasa un comentariu

Login/Register access is temporary disabled