Plită cu inducție la care zona de gătit se adaptează la dimensiunea vasului

1
plita cu inductie cu zone adaptabile imagine
9.6
Plită cu inducție la care zona de gătit se adaptează la dimensiunea vasului
Plită cu inducție la care zona de gătit se adaptează la dimensiunea vasului
Zone adaptabile
Funcție Punte
Indicator de căldură reziduală
Protecție copii
Comunicare Hotă - Plită
Curățare ușoară

La plitele cu inducție ieftine se pot observa marcaje cu diferite diametre pentru amplasarea vasului de gătit, ceea ce înseamnă că un vas nu poate fi folosit pe toate zonele de gătit ale plitei ci doar pe cele care corespund ca și diametru.
Pentru a elimina acest inconvenient producătorii de plite cu inducție au dezvoltat o tehnologie care permite adaptarea zonei de gătit la dimensiunea vasului, fără a se pierde din eficiența energetică a acestuia.

plita cu inductie cu zone adaptabilePlită AEG cu zone adaptabile

AEG este unul dintre producătorii premium de electrocasnice care are în oferta sa plite cu inducție performante dintre care se remarcă și acest model cu 4 zone de gătire care se adaptează automat la dimensiunea vasului în limita a 125 mm-210 mm. Acest lucru înseamnă că un vas care are diametrul încadrat în acest interval poate fi amplasat pe oricare dintre cele 4 zone de gătit fără să fie afectată eficiența energetică sau consumul de energie electrică.

functia punteFuncția Punte

Această plită cu inducție are nu doar zone de gătit adaptabile la dimensiunea vasului, dar pot fi combinate și împreună permițând astfel utilizarea vaselor ovale precum sunt cele pentru prepararea peștelui.
Printr-o simplă atingere de buton cele două zone de gătit de pe partea stângă sau dreaptă lucrează împreună având aceleași setări de timp și nivel de căldură.
Pe suprafața plitei se pot observa marcajele dreptunghiulare care semnifică zona în care trebuie amplasat vasul.
Funcția Punte se poate activa doar când vasul utilizat acoperă centrele celor două zone de gătit. În cazul în care vasul este amplasat între cele două centre ale zonelor de gătit nu va putea fi activată funcția.


comunicare plita hotaComunicare Plită–Hotă

Această funcție a plitei permite controlul hotei în funcție de nivelul de căldură al celei mai fierbinte zone de gătit, ceea ce înseamnă că turația de aspirație a hotei este reglată automat fără a mai fi necesară intervenția utilizatorului, acesta putându-se concentra pe prepararea mâncărurilor favorite.
În cazul în care doriți să controlați manual hota o puteți face prin dezactivarea funcției automate.

14 niveluri de calduraNivelurile de căldură

Plita aceasta de la AEG este dotată cu 14 niveluri de căldură la care se adaugă și funcția de Putere Suplimentară.
Setarea nivelului de căldură dorit se face foarte ușor prin simpla atingere a panoului de comandă în dreptul nivelului de căldură dorit sau prin glisarea degetului pe bara de comandă până este setată valoarea dorită.
Funcția de Putere Suplimentară permite creșterea puterii dezvoltate de o zonă de gătit pentru o anumită perioadă de timp. De exemplu dacă setați nivelul de căldură pe 14 atunci zona de gătit va dezvolta o putere de 2300 W, iar activarea funcției de Putere Suplimentară face ca aceeași zonă de gătit să fie capabilă de dezvoltarea unei puteri maxime de 3200 W pentru o perioadă de maxim 10 minute.

curatare usoaraCurățare ușoară

Datorită faptului că plita este acoperită cu o plită vitroceramică iar întreaga căldură este generată în fundul vasului, face ca procesul de curățare a plitei să fie foarte ușor de făcut chiar și în timp ce utilizați plita deoarece suprafața acesteia rămâne rece mereu, astfel încât murdăria ajunsă pe ea nu se arde.

alte funcțiiAlte funcții ale plitei

Alte funcții pe care le are această plită cu inducție de la AEG sunt:
Protecție copii: Permite blocarea accesului la panoul de comandă astfel încât aparatul să nu poată fi pornit în mod accidental.
Indicator de căldură reziduală: Datorită faptului că suprafața plitei se încălzește de la vasul de gătit este foarte important ca utilizatorul să fie anunțat dacă o zonă de gătit este caldă. Acest lucru este făcut de indicatorul de căldură reziduală cu 3 trepte.
Oprire automată: Din motive de siguranță plita se oprește în mod automat în anumite situații, de exemplu dacă porniți plita dar nu setați un nivel de căldură. De asemenea, dacă vasul utilizat nu este compatibil cu plita pe inducție va genera afișarea simbolului F și oprirea automată a plitei.
Încălzire automată: A fost concepută pentru reducerea timpului de preparare prin generarea la început a unei puteri mărite după care este comutat în mod automat nivelul de căldură dorit.
Temporizator: Permite setarea unui timp de funcționare individual pentru fiecare zonă de gătit.
Pauză: Reduce nivelul de căldură la valoarea minimă permițând astfel întreruperea procesului de gătire pentru o anumită perioadă de timp.

date tehniceDate tehnice
• Tip: Plită cu inducție
• Zone de gătit: 4
• Putere instalată: 7350 W
• Tensiunea nominală: 220–240 V / 400V 2N
• Culoare: Negru
• Cablu de alimentare: 1.5 m
• Lățime: 710 mm
• Adâncime: 520 mm
• Greutate: 12.3 kg

9.6 Total Score
Plită cu inducție cu zone de gătit adaptabile

Design
9.5
Confort
10
Protecție și siguranță
10
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9.5
PROS
  • Zone adaptabile
  • Funcție Punte
  • Indicator de căldură reziduală
  • Protecție copii
  • Comunicare Hotă - Plită
  • Curățare ușoară
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo