Plită cu funcție care detectează fierberea apei

1
Plită cu inducție cu funcție de detectare a fierberii apei imagine
9.6
Plită cu funcție care detectează fierberea apei
Plită cu funcție care detectează fierberea apei
Detectează fierberea apei
Putere Suplimentară
Protecție copii
Cronometru
Oprire automată
Detectarea vasului

Una dintre cele mai dese utilizări a plitei este încălzirea apei, iar de multe ori se întâmplă ca apa să fiarbă prea tare și să se scurgă din vas, producând astfel un disconfort utilizatorului.
Pentru a preveni scurgerea apei din vas când aceasta începe să fiarbă producătorul german AEG a dezvoltat o funcție care detectează momentul în care apa din vas clocotește și reduce în mod automat nivelul de putere. Cu această funcție specială, dumneavoastră nu mai trebuie să aveți grija fierberii apei din vas și a scurgerii ei din acesta, dacă nu sunteți o clipă atent.

Plită cu inducție cu funcție de detectare a fierberii apeiPlită cu inducție cu funcție de detectare a fierberii apei

Una dintre cele mai performante plite cu inducție este acest model de la AEG care este dotată și cu o funcție specială care detectează când apa începe să fiarbă și reduce în mod automat nivelul de căldură la „8” în același timp emițând și un semnal acustic pentru anunțarea utilizatorului.

Pentru rezultate optime se recomandă utilizarea vaselor din oțel emailat, cele din fontă sau cu strat anti-aderent nu sunt compatibile cu funcția de detectare a fierberii apei.
Pentru utilizarea cât mai eficientă a funcției de detectare a fierberii apei vă recomandăm să respectați următoarele sfaturi:

 • În vasul utilizat amplasați apă rece lăsând o distanță de 4 cm între nivelul apei și partea superioară a vasului.
 • Cantitatea de apă utilizată trebuie să fie situată în intervalul 1 litru – 5 litri.
 • Dacă de exemplu fierbeți cartofi atunci trebuie ca apa din vas să acopere cartofii, iar aceștia să fie necurățați de coajă.
 • Nu produceți vibrații în timpul utilizării funcției deoarece acestea pot influența detectarea momentului fierberii apei.
 • Sarea se adaugă în apă doar după ce apa fierbe.

Cum se activează funcția care detectează fierberea apei?

Înainte de a activa funcția care detectează fierberea apei trebuie să vă asigurați că zona de gătit utilizată nu are căldură reziduală, în caz contrar plita va emite un semnal acustic și nu se va porni funcția.

 1. Activați plita atingând simbolul pornire plita .
 2. Atingeți simbolul activare functie fierbere pentru activarea funcției care detectează fierberea apei, iar simbolul simbol afisare funcționare va fi afișat în mod intermitent.
 3. Pentru zona de gătit dorită selectați nivelul de Putere Suplimentară care apare sub forma simbolului literei „P” după care funcția pornește automat.

afisare funcționare detectare fierbereDupă ce funcția de detectare a fierberii apei este activă se pot observa aprinderea pe rând a indicatoarelor de deasupra simbolului până când apa fierbe și este redusă în mod automat la nivelul de căldură „8”, fapt care împiedică scurgerea apei pe plită datorită fierberii prea tare a apei.
Când plita detectează fierberea apei dispar cele trei indicatoare de deasupra simbolului , iar simbolul de pe afișajul digital este înlocuit cu cifra „8”.
Dacă din anumite motive doriți să dezactivați funcția de detectare a fierberii apei o puteți face în mai multe moduri și anume:

 1. Atingeți simbolul activare functie fierbere fapt care va declanșa modificarea nivelului de căldură la 0.
 2. Selectați manual un nivel de căldură.
 3. Activați funcția Pauză.
 4. Ridicați vasul de pe zona de gătit.
9.6 Total Score
Plită cu funcție care detectează fierberea apei

Design
9.5
Confort
10
Protecție și siguranță
10
Consum energetic
9.5
Raport Preț/Calitate
9
Curățare și întreținere
9.5
PROS
 • Detectează fierberea apei
 • Putere Suplimentară
 • Protecție copii
 • Cronometru
 • Oprire automată
 • Detectarea vasului
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo