Cuptor Bosch cu functii pentru coacerea prajiturilor si functie de autocuratare

8
cuptor bosch pentru prajituri
9.5
Cuptor Bosch cu functii pentru coacerea prajiturilor si functie de autocuratare
Cuptor Bosch cu functii pentru coacerea prajiturilor si functie de autocuratare
Programe automate
Functie cu aburi
Functie de autocuratare
Iluminare cu LED
Accesorii multiple
Design modern

Daca sunteti in cautarea unui cuptor electric, cu functii pentru coacerea prajiturilor atunci va recomandam acest model de la Bosch, la care puteti sa coaceti prajiturile in doua moduri, si anume:

Program automat: Cuptorul este dotat cu un program automat care seteaza pentru dumneavoastra functia de cuptor, temperatura si durata procesului de coacere a prajiturilor in functie de alegerile efectuate.
De exemplu, cand intrati in meniul de programe automate si alegeti sectiunea de Prajituri, aveti optiunea sa alegeti urmatoarele tipuri de prajituri: „Prajituri in forme”, „Prajituri in tava”, „Produse mici de patiserie”, „Fursecuri”.

Functii clasice: In aceasta categorie includem functiile normale ale cuptorului, la care dumneavoastra trebuie sa faceti manual toate setarile ( functia, temperatura si durata).
Pentru prepararea diverselor tipuri de prajituri va recomandam sa folositi una dintre functiile urmatoare:

Convectie aer 4D – functie convectie aer 4d , se foloseste cand doriti sa coaceti simultan pe mai multe niveluri. Caldura in cuptor este generata de elementul incalzitor circular amplasat in partea din spate a cuptorului, iar distribuirea caldurii se face de catre ventilator, asigurandu-se astfel existenta unei calduri uniforme in intreg cuptorul.

 Incalzire Inferioara + Superioara incalzire traditionala , aceasta este functia traditionala in care caldura este generata de catre elementul incalzitor Superior si Inferior, astfel incat caldura este distribuita uniform de jos si sus.
Va recomandam sa utilizati aceasta functie cand preparati prajituri cu umpluturi zemoase.

Functie Pizzafunctia pizza , este conceputa pentru coacerea diverselor tipuri de pizza, dar poate fi folosita si la prepararea prajiturilor, de exemplu, rezultate bune se obtin cu aceasta functie la prepararea produslui „ Flan Elvetian”.

Rezultatul in obtinerea unor prajituri foarte bune depinde si de accesoriile folosite, din acest motiv va prezentam cateva sfaturi cu privire la acestea:

Formele de copt: Sunt realizate din mai multe materiale (silicon, hartie, tabla etc.), dar cele mai bune rezultate se obtin folosind formele de copt care au o culoare inchisa si sunt realizate din metal. Nu este indicata folosirea formelor din sticla, ceramica sau tabla alba, deoarece acestea influenteaza timpul de coacere, rezultand astfel o rumenire neuniforma.

Hartia de copt: Nu toate hartiile de copt rezista la aceeasi temperatura (180 °C , 200 °C, 220 °C), din acest motiv trebuie sa folositi o hartie de copt care rezista la temperatura aleasa de dumneavoastra.

Tava de copt sau universala: Cele doua tavi cu care este furnizat cuptorul sunt foarte bune pentru coacerea prajiturilor, important e ca sa impingeti tava pana in partea din spate a cuptorului permitand astfel circulatia aerului in cuptor.
Daca pregatiti prajituri insiropate, va recomandam sa folositi tava mai adanca evitand astfel scurgerea lichidelor in interiorul cuptorului.

Pe ce nivel se amplaseaza tavile?

nivelurile cuptoruluiAcest cuptor incorporabil de la Bosch este de tipul „cuptor de dimensiuni mici” , din acest motiv acesta are doar 3 niveluri, numerotarea lor incepe din partea de jos, si anume nivelul de jos este numerotat cu „1”, iar cel superior este numerotat cu „3”.
Rezultate foarte bune la prepararea prajiturilor se obtin prin amplasarea tavilor pe nivelul 1.
De exemplu, daca preparati Cozonac va recomandam urmatoarele setari:

Functie de cuptor: Convectie aer 4D
Temperatura: 150-160 °C
Timp: 65 – 75 de minute

Sfaturi cu privire la coacerea prajiturilor intr-un cuptor electric

Cum stiu daca prajitura este coapta?
Cel mai usor de verificat se face cu ajutorul unei scobitori, si anume introduceti scobitoarea in prajitura, iar daca nu raman urme de aluat pe scobitoare inseamna ca prajitura este gata.

Prajitura se lasa
E posibil sa fi folosit prea mult lichid. O alta cauza poate fi temperatura prea mare, de aceea, data viitoare reduceti temperatura din cuptor cu 10-15 °C si cresteti timpul de coacere.

Curg lichide in cuptor din prajitura
Folositi tava adanca, deoarece aceasta este capabila sa mentinta o cantitate dubla de lichide, decat tava normala.

Prajitura se usca
Reduceti timpul de coacere si cresteti temperatura din cuptor cu 10-15 °C.

Prajitura este deschisa la culoare
Cresteti timpul de coacere sau mariti temperatura din cuptor.

Prajitura este prea inchisa in partea inferioara
Folositi un nivel superior.

Prajitura este prea inchisa in partea superioara
Folositi un nivel inferior.

Curatarea cuptorului

Dupa ce ati pregatit o prajitura in cuptor urmeaza curatarea lui, iar acest proces poate fi un mare consumator de energie si timp.
Acest cuptor de la Bosch are o functie speciala de curatare, denumita „EcoClean” care face ca peretii cuptorului sa se curete in mod automat .
Peretii cuptorului sunt acoperiti cu un email poros care descompune murdaria.

9.5 Total Score
Cuptor Bosch cu functii pentru coacerea prajiturilor

Performante la gatit
9.5
Aspect si design
9.5
Accesorii incluse
10
Eficienta energetica
9.5
Siguranta in utilizare
9.5
Curatare si intretinere
9
PROS
  • Programe automate
  • Functie cu aburi
  • Functie de autocuratare
  • Iluminare cu LED
  • Accesorii multiple
  • Design modern
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo