Cel mai bun cuptor electric incorporabil in 2020

14
9.8
Cel mai bun cuptor electric incorporabil in 2020
Cel mai bun cuptor electric incorporabil in 2020
Gatire cu aburi
Gatire asistata
Functii speciale de gatire
Functie de incalzire rapida
Senzor de mancare
Retete integrate
Clasa energetica A+
Multe accesorii
Ghidaje telescopice
Curatare cu aburi
Design modern

Pentru desemnarea celui mai bun cuptor electric incorporabil in anul 2020 am studiat zeci de modele de la mai multi producatori ( Hansa, Electrolux, Whirlpool, Bosch, Beko, Hotpoint, Arctic, AEG, Indesit, Zanussi si Samsung) si am exclus produsele ieftine sau scumpe.
Desemnarea cuptorului castigator s-a facut pe baza celui mai bun raport pret/performante la gatire.

Cel mai bun cuptor electric incorporabil in anul 2020 este acest model de la Electrolux care exceleaza la mai multe capitole, precum: Performante la gatit, Functii de cuptor, Accesorii, Curatare, Consum energetic, Design si Siguranta in utilizare.

Cuptorul, declarat de noi ca fiind cel mai bun in 2020, are un design modern care il face sa se incadreze foarte bine intr-o bucatarie, in care cu siguranta va deveni punctul de atractie.

Prezentarea generala a celui mai bun cuptor in 2020

prezentare generala cel mai bun cuptor 20201 – Panou de comanda;
2 – Dispozitiv de programare electronic;
3 – Sertar pentru apa;
4 – Priza pentru senzorul de mancare;
5 – Element de incalzire;
6 – Bec iluminare cuptor;
7 – Ventilator;
8 – Decalcifierea evacuarii;
9 – Suport pentru rafturi, acesta este detasabil;
10 – Pozitiile pentru rafturi, numaratoarea incepe din partea inferioara spre cea superioara.

Acestea sunt principalele componente vizibile ale celui mai bun cuptor din anul 2020, la care se mai adauga si accesoriile utilizate la gatire, precum: Raft de sarma, Tava de gatit, Cratita adanca, Senzor de mancare, Set pentru gatirea cu aburi, Ghidaje telescopice.

accesoriile celui mai bun cuptor in anul 2020Accesoriile reprezinta un element important cand achizitionati un cuptor electric, deoarece acestea va permit sa gatiti o multime de tipuri de mancaruri.
Pentru a reduce din costuri, sunt multi producatori care nu includ multe accesorii in cuptoarele lor, ceea ce inseamna ca utilizatorul trebuie sa cheltuiasca bani in plus pe achizitionarea lor.
Electrolux a introdus urmatoarele accesorii pe acest model de cuptor:

Raft de sarma
Acesta are dublu rol, si anume, de amplasare pe el a bucatilor de carne plate, dar si ca suport, pentru diversele forme de prajituri.
Raftul de sarma este conceput intr-un asemenea mod incat sa suporte greutati de peste 12 Kg, ceea ce elimina eventualele accidente, care pot aparea in cazul in care preparatul pe care doriti sa il gatiti este destul de greu.
Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, raftul de sarma este un pic adanc, pentru ca produsele situate pe el sa nu alunece.
Curatarea raftului de sarma este recomandata a se face dupa fiecare utilizare, cu ajutorul unei lavete moale impreuna cu apa calda si detergent de vase.
Din motive de siguranta este foarte important ca in timpul utilizarii, raftul de sarma sa fie introdus intre sinele de ghidaj ale suportului, si nu deasupra lui.

Tava de gatit
In general tava de gatit este folosita la prepararea diverselor tipuri de prajituri sau a fursecurilor.
Curatarea este recomandata a fi facuta dupa fiecare utilizare, evitandu-se astfel acumularea de grasimi in ea.
Curatarea ei este recomandata a fi facuta cu solutii speciale, pentru curatarea tavilor, sau cu o laveta moale si apa calda, plus detergent de vase.

Cratita adanca
Datorita faptului ca aceasta tava este mai adanca, o face ideala pentru utilizarea ei ca si tava colectoare a grasimii, care curge din carnea aflata la gatit, pe raftul de sarma.
De asemenea, cratita adanca se mai foloseste pentru coacerea si frigerea diverselor tipuri de carne.

Senzor de mancare
Rolul acestui senzor este de a masura temperatura in interiorul mancarii, aflate la gatit, valoarea masurata este citita de panoul de comanda al cuptorului, iar cand valoarea masurata este egala cu cea setata de utilizator, se termina in mod automat programul de gatit.
Cand se utilizeaza senzorul de mancare, trebuie setate doua temperaturi, si anume, temperatura in cuptor si temperatura in mijlocul produsului aflat la gatit.
In functie de valorile masurate, cuptorul va afisa un timp estimativ pentru durata procesului de gatire, aceasta valoare depinde de mai multi factori: greutatea produsului, temperatura setata si functia de gatire aleasa.
Senzorul de mancare nu poate fi folosit la prepararea produselor lichide, rezultate excelente se obtin cand se prepara diverse tipuri de carne, peste sau pui.

Set pentru gatirea cu aburi
Datorita faptului ca, cel mai bun cuptor electric incorporabil in anul 2020 are si functie de gatire cu aburi, gasim printre accesoriile cu care vine echipat si setul de gatire cu aburi, acesta este alcatuit din doua componente:
– Sertar pentru alimente neperforat;
– Sertar pentru alimente perforat.
Setul pentru gatire cu aburi are rolul de a scoate si colecta apa din preparatele aflat la gatit, in functia de gatire cu aburi.

Ghidaje telescopice
Dupa prima utilizare veti gasi aceste accesorii, printre cele mai utile pe care le are un cuptor, acestea permit utilizatorului sa scoata preparatul din cuptor, fara a exista riscul ca acesta sa alunece.

Banda pentru stabilirea duritatii apei
Ca si accesoriu, producatorul ofera si o banda, cu ajutorul caruia puteti sa masurati duritatea apei pe care o folositi, in timpul functiei de gatire cu aburi.
Dupa ce ati masurat duritatea apei, trebuie sa setati aceasta valoare in meniul cuptorului.

Panoul de comanda a celui mai buna cuptor in 2020

panoul de comanda a celui mai bun cuptor in anul 2020Panoul de comanda a cuptorului este situat in partea superioara, si contine mai multe campuri senzoriale cu rol de activare si dezactivare a functiilor de comanda.
In partea centrala a panoului de comanda este pozitionat afisajul digital, care are rolul de a prezenta setarile actuale ale cuptorului, precum evolutia procesului de gatire.

inceput-sfarsitInceput / Sfarsit: Se foloseste pentru pornirea sau oprirea cuptorului, iar pe panoul de comanda este pozitionat in partea stanga.

gatire asistataFunctii de gatire / Gatire Asistata: Cu ajutorul acestei functii, comutati intre Functiile de Gatire si Gatirea Asistata.
Comutarea intre cele doua functii, se face prin atingerea campului de pe panoul de comanda. Lumina se poate activa sau dezactiva, daca se tine apasat campul pentru o perioada de 3 secunde.

tasta de inapoiTasta Inapoi: Dupa cum sugereaza si denumirea, aceasta tasta este folosita pentru intoarcerea la meniul anterior.
Daca doriti sa reveniti direct la meniul principal, trebuie doar sa tineti apasat acest camp, pentru o perioada de 3 secunde.

selectarea temperaturiiSelectarea temperaturii: Functia destinata selectarii temperaturii in cuptor are de fapt 4 functii, si anume, de a seta temperatura , a afisa temperatura si de a activa sau dezactiva functia de Incalzire Rapida.

favoriteFavorite: Acest model de cuptor va ofera optiunea sa va salvati programele favorite, cu setarile personalizate.

afisajAfisaj: Afiseaza setarile actuale ale cuptorului.

tasta susTasta sus: Se utilizeaza pentru a deplasarea in sus, in meniul cuptorului.

tasta josTasta jos: Se utilizeaza pentru deplasarea in partea inferioara in meniu.

ora si functii suplimentareOra si functii suplimentare: Acest camp este folosit pentru a seta paramentrii functiei de gatire, precum: Setare, Pornire, Blocare, Favorite etc.

cronometruCronometru: Dupa cum ii zice si denumirea, acest camp este folosit pentru a seta functia Cronometru, a cuptorului.

okOK: Orice modificare efectuata de utilizator, trebuie confirmata, inainte ca aceasta sa fie luata in considerare de catre cuptor, confirmarea se face atingand campul OK.

Prezentarea afisajului

afisajul cuptoruluiAfisajul cuptorului este impartit in trei mari categorii, si anume: Functia de gatire, Timp si Temperatura cuptor.

A: Indicatorul A, afiseaza functia de cuptor selectata. Fiecare functie de cuptor este reprezentata pe afisaj, prin intermediul unui simbol.

B: Indicatorul B are rolul de a afisa ora curenta, trebuie sa tineti cont de faptul ca intreruperea cu energie electrica a cuptorului electric, face ca functia de ora curenta sa se reseteze.

C: Indicator de incalzire, in cadrul campului C este indicata cresterea de temperatura , pe masura ce temperatura in cuptor creste si bara din cadrul indicatorului de incalzire tot creste. In momentul in care temepratura din cuptor a ajuns la valoarea setata, se emite de 3 ori un semnal acustic, iar bara indicatoare dispare.

D: Temperatura, are rolul de a afisa valoarea temperaturii din cuptor.

E: Acest camp are dublu rol, si anume, poate afisa ora de sfarsit a unui program, de gatire sau durata a acelui program de gatire.

Luminozitatea afisajului se regleaza automat, in functie de zi sau noapte.

Functiile de gatire ale celui mai bun cuptor

functiile de gatire a celui mai bun cuptorAcest cuptor are o multime de functii de gatire, cu ajutorul carora veti obtine rezultate excelente la gatire, indiferent de produsul pe care doriti sa il preparati.

Cuptorul este dotat cu senzor de mancare, dar si cu functii de gatire cu abur. Exista trei niveluri de aburi, fiecare este conceput pentru indeplinirea unei anumite functii, si anume: coacere, frigere sau rumenire.
Al patrulea nivel, foloseste integral aburul, asigurand astfel obtinerea unei paini cu coaja crocanta sau a unor fripturi suculente.

aer caldAer Cald
In principal functia de gatire Aer Cald, se foloseste cand se coace simultan pe mai multe niveluri, producatorul declara ca se pot coace simultan pe 3 niveluri, ceea ce inseamna un consum mai redus de energie, si reducerea timpului de gatire.

pizzaPizza
A fost conceputa speciala pentru a prepara diversele tipuri de pizza, inclusiv si cea congelata. Poate fi folosita si la prepararea si altor tipuri de mancaruri, care necesita o rumenire mai intensa si o parte inferioara crocanta.

incalzire sus josIncalzire Sus + Jos
Aceasta functie de cuptor mai are si denumirea de functie traditionala, fiind folosita cand se gateste pe un singur nivel. Toti producatorii de cuptoare sunt obligati sa declare consumul energetic in aceasta functie, din acest motiv pe eticheta energetica a fiecarui cuptor, puteti sa vedeti cata energie electrica consuma acel cuptor, in functia Incalzire Sus + Jos.

preparate congelatePreparate congelate
Este functia ideala pentru a gati diferite tipuri de mancaruri semipreparate, de exemplu: cartofi prajiti. Din ce in ce mai mult, si in Romania se mananca produse semipreparate, daca intrati intr-un supermarket gen Kaufland, Lidl etc., puteti observa vitrine intregi, umplute cu alimente semipreparate.

gratarGratar
Aceasta functie de cuptor se foloseste pentru gatirea alimentelor plate, de dimensiuni mici si medii, sau pentru a praji paine.

gatire intensivaGatire intensiva
Cand gatiti cantitati mari de carne, atunci trebuie sa folositi aceasta functie, ventilatorul din cuptor functioneaza intermitent, si anume, in contratimp cu elementii incalzitori.

gatire cu aburiGatire cu aburi
Gatirea cu aburi este cea mai sanatoasa, dintre toate tipurile de gatire, deoarece reuseste sa pastreze in interiorul produsului elementele nutritionale, iar textura si gustul sunt aceleasi ca si inainte de gatire, mai multe despre gatirea cu aburi gasiti pe pagina avantajele gatitului cu aburi.
In functie de preparatul pe care il gatiti, puteti sa alegeti Gatire cu Umiditate Scazuta, Umiditate Medie si Umiditate Ridicata.

Pentru a putea sa gatiti cu aburi trebuie sa umpleti sertarul pentru apa, cu apa rece de la robinet, sertarul are o capacitate de 950 ml, care va ajunge aproximativ 50 de minute. Daca in timpul procesului de gatire se termina apa aflata in sertar, se va emite un semnal acustic, iar dupa ce sertarul este umplut din nou cu apa procesul de gatire se continua.
Functia de gatire cu aburi, va permite sa si sterilizati diverse recipiente, precum biberoanele bebelusilor.

gatire asistataGatire asistata
Pe langa functiile prezentate mai sus, acest cuptor de la Electrolux are si functia de Gatire Asistata, care regleaza in mod automat functia, temperatura si durata de coacere a tipului de preparat selectat de utilizator.
In functie de evolutia procesului de gatire, temperatura si durata de coacere pot fi ajustate de catre utilizator.
De exemplu, daca gatiti Friptura de Vita, aveti optiunea sa selectati la functia Gatire Asistata categoria Carne, si dupa aceea tipul Friptura de Vita, cu ajutorul senzorului de mancare care va este furnizat la cumpararea cuptorului, puteti prepara Fripura de Vita, in urmatoarele moduri: In Sange, Mediu sau Bine Facut.

Functia de Gatire Asistata are foarte multe categorii, dintre care amintim: Peste sau Fructe de Mare, Pasare, Carne (vita, porc, vitel, miel, vanat), Meniu la Cuptor (Lasagne, Paste, Cartofi Gratinati, Legume), Pizza (Congelata, Cu crusta subtire, Cu extra ingrediente etc.), Prajituri, Paine sau Chifle, Legume.
Dupa cum vedeti, functia de Gatire asistata, contine foarte multe categorii de mancare, cu ajutorul carora nu veti da gres la gatit.

Acestea sunt principalele functii de gatire, la care se mai adauga functiile mai speciale, si anume: Mentinere Cald, Incalzire Farfurie, Pastreaza Cald, Uscare, Aluaturi, Gatire la temperatura scazuta, Coacere paine, Regenerare cu abur, Decongelare, Gratinare.

Curatarea celui mai bun cuptor electric incorporabil

curatarea celui mai bun cuptorCuratarea cuptorului este un proces foarte important, care trebuie efectuat dupa fiecare utilizare, in caz contrar exista riscul acumularii de grasimi.
Daca curatati cuptorul dupa fiecare utilizare, atunci nu trebuie sa folositi substante speciale de curatare a cuptorului, ci puteti folosi si detergent de vase, impreuna cu apa calda si o laveta moale.
Procesul de curatare se efectueaza mult mai usor, daca scoateti cele doua suporturi pentru raft, situate in partile laterale ale cuptorului.

Cuptorul declarat de noi, ca fiind cel mai bun cuptor electric incorporabil este dotat si cu 2 functii de curatare cu abur:

Curatire cu Abur: Daca cuptorul dumenavoastra nu este foarte murdar, atunci se recomanda folosirea acestei functii, deoarece are o durata de doar 30 de minute. La terminarea programului de curatire cu abur, se va emite un semnal acustic.

Curatire cu Abur Plus: Se utilizeaza in cazul in care cuptorul este destul de murdar si are o durata de aproximativ 75 de minute.
Aceasta functie de curatare, necesita si utilizarea unui detergent de curatare cuptoare, care trebuie pulverizat pe peretii cuptorului inainte de inceperea programului de curatare.
Procesul de Curatire Cu Abur Plus este compus din doua cicluri de curatare, primul dureaza 50 de minute, iar al doilea 25 de minute.

Cuptorul este dotat cu functia de reamintire a efectuarii procesului de curatare, cand aceasta functie devine activa, trebuie sa efectuati curatarea cuptorului cu ajutorul functiei Curatire Cu Abur Plus.
Aburul care se introduce in cuptor este realizat de un Sistem de Producere A Aburului, care necesita si el intretinere la anumite intervale de timp, si anume trebuie eliminat calcarul care se acumuleaza in interior.
Procesul prin care se curata „Sistemul de producere a aburului” poarta denumirea de: Decalcifiere, si are dedicat in meniul cuptorului o functie cu acelasi nume, durata procesului de „Decalcifiere”, dureaza aproximativ 2 ore si necesita utilizarea a 250 ml de solutie de decalcifiere.

Usa cuptorului este complet demontabila, ceea ce face ca mentinerea ei curata sa fie o sarcina usoara. Datorita faptului ca panourile de sticla ale cuptorului sunt acoperite cu un strat termic , curatarea lor se face doar cu apa calda, detergent de vase si laveta moale.

Consumul de energie electrica a celui mai bun cuptor electric

clasa energeticaAcest cuptor de la Electrolux se incadreaza in clasa energetica A+, avand un consum declarat de:

● 1.09 kWh/ciclu – in functia traditionala;
● 0.68 kWh/ciclu – in functia cu ventilator.

Pentru a reduce consumul de energie electrica este recomandat a se folosi pe cat este posibil functii de cuptor cu ventilator.

Siguranta in utilizare a celui mai bun cuptor electric

Protectie la supraincalzire: In cazul in care cuptorul are o functionare anormala si temperatura in el creste foarte mult, atunci protectia la supraincalzire, intrerupe alimentarea cu energie electrica a cuptorului.

Suflanta cu aer rece: Usa cuptorului este mentinuta rece, datorita acestei suflante care incepe sa functioneze, cand se porneste o functie de cuptor. Daca cuptorul este fierbinte este posibil ca suflanta de aer rece sa continue sa functioneze, chiar daca functia de cuptor este oprita.

Oprire automata: Daca dupa un anumit timp nu se modifica setarile cuptorului, atunci acesta se va inchide in mod automat, de exemplu daca setati temperatura in cuptor la 200 °C si in decurs de 5.5 ore nu modificati setarile cuptorului, atunci cuptorul se va opri automat.

Protectie copii: Activarea acestei functii, face ca pornirea cuptorului sa nu se poata face, fara a apasa simultan pe cele doua butoane, care dezactiveaza functia de protectie copii.

Functia Blocare: Cand aceasta functie este activa, nu se poate schimba functia cuptorului

Datele tehnice

● Tensiune nominala: 230 V;
● Putere nominala: 3500 W;
● Variatie temperatura: 30 – 230 °C;
● Inaltime: 594 mm;
● Latime: 595 mm;
● Adancime: 567 mm;
● Greutate: 38.5 Kg;
● Cablu alimentare: 1.5 m;
● Clasa energetica: A+;
● Culoare: Inox.

9.8 Total Score
Cel mai bun cuptor incorporabil in anul 2020

Performante la gatit
10
Aspect si design
10
Accesorii incluse
10
Eficienta energetica
9.5
Siguranta in exploatare
10
Curatare si intretinere
9
PROS
 • Gatire cu aburi
 • Gatire asistata
 • Functii speciale de gatire
 • Functie de incalzire rapida
 • Senzor de mancare
 • Retete integrate
 • Clasa energetica A+
 • Multe accesorii
 • Ghidaje telescopice
 • Curatare cu aburi
 • Design modern
CONS
 • Fara conectivitate la telefonul mobil
User Rating: 3.57 (21 votes)
2 Comments
 1. nu a ti spus nimic despre functia de dospire la Electrolux! Este sau nu?

  • Buna ziua,

   Da, acest cuptor este dotat si cu functia de Dospire.
   Pe langa performantele tehnice ale cuptorului acesta mai are in acest moment si o garantie de 5 ani de zile.

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo