Sfaturi si recomandari pentru utilizarea unui cuptor electric

Va prezentam sfaturi si recomandari care sa va ajute sa utilizati cat mai eficient un cuptor electric, precum si ce sa faceti daca produsele pe care le coaceti nu sunt conform asteptarilor dumneavoastra.

Sfaturi generale de utilizare a cuptorului electric

• Racirea cuptorului: Dupa functionarea cuptorului multi utilizatori racesc cuptorul cu usa deschisa ceea ce este foarte gresit. Intotdeauna cuptorul electric se raceste cu usa inchisa, deoarece racirea cu usa deschisa poate deteriora mobila din jurul cuptorului.

• Garnitura murdara: Pentru a avea un consum energetic scazut este foarte important ca garnitura cuptorului sa fie curata, astfel incat sa se asigure o inchidere buna a usii.
Daca garnitura cuptorului este murdara vor avea loc scapari de caldura, deoarece usa nu se mai inchide bine, iar pe langa eficienta energetica scazuta mai pot aparea urme de condens pe mobila din jurul cuptorului, in acest fel in timp aceasta se poate distruge.

garnitura aragaz murdara

• Usa aparatului: Din motive de siguranta este indicat sa nu asezati pe ea vase sau alte greutati cand este deschisa.

• Conectarea cuptoarelor la sursa de energie: Indiferent ca aveti un cuptor pe gaz sau electric este foarte important ca conectarea lui la sursa de energie sa fie facuta de o persoana autorizata, fiind astfel eliminate eventualele probleme care pot sa apara din cauza unei conectari gresite.

• Forme de silicon: Este recomandat sa nu utilizati forme din silicon, ci din metal cu culoarea inchisa, acestea va asigura o reducere a consumului de energie. In magazine se gasesc si forme din tabla alba sau ceramice, dar acestea au dezavantajul ca rumenirea produselor nu se face uniform.

9.1
Cuptor electric incorporabil Electrolux cu autocuratare catalitica si pareri pozitive din partea utilizatorilor

Cuptor electric incorporabil Electrolux cu autocuratare catalitica si pareri pozitive din partea utilizatorilor

Electrolux este o companie de electrocasnice foarte cunoscuta, care realizeaza cuptoare electrice cu un raport ...

• Hartie de copt: Alegeti hartia de copt care sa corespunda temperaturilor setate de dumneavoastra in cuptor, iar dimensiunea hartiei de copt sa fie intotdeauna exacta cu tava de gatit, daca hartia este mai mare aceasta poate influenta circulatia aerului in cuptor.

• Vesela din aluminiu sau otel inoxidabil: Acest tip de produse au proprietatea ca reflecta caldura, prin urmare este recomandat sa folositi vesela care nu are aceasta proprietate, de exemplu, vesela din sticla termorezistenta.

• Produse congelate: In general produsele congelate au destul de multa gheata pe ele care trebuie eliminata inainte de a fi pregatit produsul.
Majoritatea produselor congelate sunt precoapte neuniform, acest lucru se pastreaza si cand coaceti dumneavoastra produsul, astfel incat nu trebuie sa va surprinda faptul ca un produs congelat nu este copt uniform.

• Preincalzirea aparatului: Acest proces este un consumator destul de mare de energie, de aceea va recomandam sa preincalziti cuptorul doar cand este necesar.

• Tava cuptorului: Pentru rezultate cat mai bune, se recomanda folosirea tavilor inchise la culoare sau emailate, care asigura o distribuire uniforma a caldurii, datorita faptului ca acest tip de tavi absorb caldura foarte bine.

• Usa cuptorului: Tot din motive de economisire a energiei electrice este recomandat sa deschideti cuptorului cat mai rar, acest lucru este foarte usor de facut, deoarece toate cuptoarele electrice au bec de iluminare a cuptorului, asadar evolutia produsului aflat in cuptor poate fi observata foarte usor .

• Timpul de coacere: Daca aveti de copt mai multe prajiturele sau produse de panificatie mici este indicat ca dupa prima coacere sa introduceti rapid in cuptor urmatoarele produse folosind astfel caldura acumulata in cuptor.

• Caldura reziduala: Prepararea produselor care necesita timp lung de coacere necesita o cantitate mai mare de energie, care poate fi redusa folosind caldura reziduala in ultimele 10 minute de preparare, acest lucru se poate face foarte usor oprind functia cuptorului cu 10 minute inainte de terminarea procesului de gatire.

Recomandari pentru prajirea intr-un cuptor electric

• Cuptorul se murdareste tare:  Pentru a reduce cantitatea de murdarie produsa in timpul prajirii in cuptor este indicat sa folositi tava pentru gril sau daca se poate folositi o cratita acoperita pentru a gati produsul. Pentru a avea rezultate foarte bune la prajire, dar sa si reduceti murdaria din cuptor, va recomandam sa folositi tava pentru gril.

• Friptura din cuptor este arsa: Aceasta arsura poate fi cauzata de o temperatura prea mare in cuptor sau o durata prea lunga de prajire. Recomandarea noastra este ca la urmatoarea prejire sa setati o temperatura mai scazuta, iar daca acest lucru nu ajuta atunci sa reduceti si timpul de gatit.

pui ars

• Crusta nu e destul de groasa: Aceasta problema poate fi remediata prin cresterea temperaturii in cuptor sau prin conectarea functiei de grill la finalul timpului de gatit.

• Carnea prajita la gril e prea uscata: O cauza a acestei probleme poate fi sarea adaugata inainte de prajire, aceasta absoarbe apa din carne, astfel incat daca o adaugati inainte de prajire este posibil sa absoarba prea multa apa.
O alta cauza pentru uscarea carnii prajita la gril poate fi cauzata de inteparea ei in momentul cand se intoarce pe gril.

Recomandari pentru pregatirea prajiturilor intr-un cuptor electric

• Cand este coapta prajitura?: Pentru a vedea daca prajitura este coapta sau nu puteti sa aplicati testul betisorului din lemn, care consta in introducerea unui betisor din lemn in prajitura, iar daca aluatul nu se lipeste de betisorul din lemn atunci prajitura este gata.

• Prajitura scade in volum: Coborati temperatura de coacere cu 10 °C  – 15 °C si setati timpul de coacere cu 5 minute.

• Prajitura creste doar in mijloc: Este posibil ca partile laterale ale prajiturii sa nu creasca din cauza ca s-au uns si partile laterale ale formei sau tavii de gatit, data viitoare incercati sa ungeti doar partea inferioara.

• Prajiturelele se lipesc intre ele: In general prajiturelele cresc in volum cand sunt in cuptor, iar pentru a evita lipirea lor este indicat sa lasati un spatiu de 2 cm – 3 cm intre ele.

• Prajitura e uscata: O solutie pentru remedierea acestei probleme este scurtarea timpului de coacere sau cresterea temperaturii in cuptor cu 10 °C – 15 °C.

• Prajitura are o culoare deschisa: Verificati daca nivelul din cuptor este cel recomandat de producator, iar daca nivelul este corect atunci cresteti timpul de coacere sau temperatura din cuptor.

• Prajitura este arsa in partea de jos si deschisa la culoare sus: In aceasta situatie exista o mare probabilitate sa nu fi folosit nivelul recomandat, iar solutia este introducerea prajiturii pe un nivel superior.

paine arsa

• Prajitura este arsa sus si deschisa la culoare jos: Daca prajitura s-a ars in partea superioara, inseamna ca ati folosit un nivel necorespunzator, astfel incat data viitoare este recomandat sa introduceti prajitura in cuptor cu un nivel mai jos. Daca nici dupa folosirea unui nivel inferior nu se rezolva problema atunci cresteti timpul de coacere si reduceti temperatura setata din cuptor.

• Prajitura este inchisa la culoare pe toate partile: Cresteti timpul de coacere si reduceti temperatura din cuptor.

• Produsul este rumenit neuniform: Setati o temperatura mai scazuta in cuptor. Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este dimensiunea hartiei de copt, si anume daca aceasta are o dimensiune mai mare decat tava de gatit este posibil sa influenteze modul de circulatie al aerului in cuptor.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo
Enable registration in settings - general