Ce trebuie sa faceti inainte de prima utilizare a unui cuptor electric

Daca doriti sa va cumparati un cuptor electric sau v-ati cumparat unul, trebuie sa stiti ca trebuie efectuate anumite setari inainte de a putea gati in el.
Ca si un exemplu de demonstrare a acestor setari, vom folosi acest model de la Bosch.

Inainte de prima utilizare a unui cuptor electric trebuie sa va asigurati ca priza in care urmeaza sa fie conectat cuptorul are impamantare, iar cablul de alimentare nu este deteriorat.

Setarea orei curente

Dupa conectarea cuptorului la o priza se poate observa ca afisajul digital se aprinde, iar dumneavoastra trebuie sa setati ora curenta.
La majoritatea cuptorarelor electrice la prima conectare ora afisata de display este 12:00, iar cu ajutorul butoanelor + si – modificati ora ca sa corespunda cu cea actuala.

Prima curatare a cuptorului

Dupa ce ati setat ora curenta se poate incepe procesul de curatare a cuptorului, care are rolul de a elimina mirosul de cuptor nou.

Inainte de a incepe procesul de curatare trebuie sa eliminati toate accesoriile din cuptor ( tavi, gratare etc.) precum si resturile de ambalaj.

Pentru a fi cat mai eficient, acest proces de curatare trebuie sa activeze pe rand toti elementii incalzitori ai cuptorului.
Incalzire Superioara + Inferioara: Setati aceasta functie de cuptor, iar selectorul de temepratura trebuie pozitionat pe temperatura maxima si lasati cuptorul sa functioneze pentru o perioada de 1 ora.
Incalzire Grill: Setati functia de cuptor Grill, iar temperatura in cuptor trebuie sa fie pe maxim si lasati cuptorul sa functioneze pentru un timp de 15 minute.
Incalzire Circulara: Setati o functie de cuptor care contine si elementul incalzitor circular, iar in cuptor setati temperatura maxima si lasati-l sa functioneze 15 minute.

In timpul procesului de curatare cuptorul dumneavoastra va emite fum, acest lucru este perfect normal si nu trebuie sa va faceti griji.
Aerisiti bine incaperea in care functioneaza cuptorul evitand astfel acumularea de fum.

Dupa terminarea procesului de curatare, lasati cuptorul sa se raceasca si curatati toti peretii cuptorului cu o laveta moale imbibata in solutie de apa cu detergent de vase.

Si accesoriile cuptorului trebuie curatate inainte de a fi folosite, acest lucru se face tot cu o laveta moale si detergent de vase.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo
Enable registration in settings - general