Cum se demonteaza elementul incalzitor superior rabatabil pentru curatarea tavanului

Pentru o curatare cat mai usoara a cuptorului electric, este recomandata alegerea unui cuptor electric cu element superior rabatabil.
La prima vedere multe persoane nu acorda atentie deosebita acestui aspect, ci doar dupa ce au incercat sa curete partea superioara a cuptorului observa ca la cuptoarele electrice cu elementul incalzitor superior fix, este aproape imposibil sa se curete partea superioara a cuptorului.

Pentru a va usura munca cu curatenia cuptorului electric, va recomandam sa va alegeti unul care are elementul superior rabatabil, de exemplu, produsul acesta de la AEG are element incalzitor superior rabatabil, iar in continuare vom folosi ca si exemplu acest model, pentru a arata cum se demonteaza elementul incalzitor superior.

Identificarea unui element incalzitor rabatabil se face foarte usor, si anume trebuie doar sa va uitati in partea din spate a cuptorului unde este localizat elementul incalzitor si puteti observa ca pozitia elementului nu e fixa, ci are un spatiu in care se poate misca.

element incalzitor rabatabil

Datorita faptului ca, elementul incalzitor superior in partea din spate este mobil, este necesara fixarea lui in centrul cuptorului cu ajutorul unui surub, asa cum se vede in imaginea de mai jos.

surub element incalzitor

 

Pasii de urmat pentru demontarea elementului incalzitor superior si curatarea cuptorului in partea superioara

  1. Primul lucru pe trebuie sa il faceti inainte de a demonta elementul incalzitor este de a deconecta aparatul de la reteaua electrica si a va asigura ca elementul incalzitor nu este fierbinte, adica nu a functionat de putin timp.
  2. Desfaceti surubul care tine elementul incalzitor superior, este posibil ca la prima desfacere sa nu puteti doar cu mana libera, astfel incat e bine sa aveti la indemana o surubelnita cu ajutorul careia veti desface foarte usor acest surub de sustinere.

desfacere surub element rabatabil

3. Dupa ce ati desfacut surubul trageti un pic de elementul incalzitor, astfel incat acesta sa coboare.
Dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos, elementul incalzitor superior coboara destul de mult dupa ce s-a desfacut surubul de sustinere, astfel incat curatarea cuptorului in partea superioara se realizeaza foarte usor.

Tavanul cuptorului poate fi curatat cu o laveta si apa calda, sau puteti sa folositi solutii de curatare a cuptorului care va usureaza munca de curatare.

4. Dupa ce ati curatat partea superioara a cuptorului si ati lasat sa se usuce, urmeaza sa montati elementul incalzitor in pozitia initiala cu ajutorul surubului de fixare pe care l-ati demontat la punctul 2.

Dupa montarea elementului incalzitor in pozitia fixa este foarte important ca acesta este montat corect si nu exista riscul ca acesta sa cada datorita montarii gresite.

In cazul cuptoarelor cu autocuratare catalitica sau pirolitica nu este necesara demontarea elementului incalzitor superior pentru curatarea partii superioare a cuptorului, astfel incat nu veti gasi pe piata cuptoare electrice cu autocuratare, dar care sa aiba si elementi incalzitori rabatabili.

Elementul incalzitor rabatabil este disponibil doar pe cuptoarele electrice emailate.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

AragazElectric.com
Logo